Szymon
Go
|
Cytuję jedną z cytowanych w artykule, który podesłałem, postaci: Somali businessman Mohammed Yassin Olad Jak widać, w Somalii też są biznesmeni - nie tylko głodujące dzieci, jak chcieliby niektórzy
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Burza postraszyła i poszła sobie bokiem, parę kropli deszczu spadło i koniec ;( a tak się cudnie zapowiadało...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Szkoda, że w naszych "mediach" przestali to "H-coś" nazywać " świńską grypą" - taniej mięso bym kupił na jutrzejszy ruszt! A tak - wieprzowina trzyma cenę! Tylko propagowanie wegetarianizmu może poprawić tę złą sytuację. Zaraz poszperam po naukowych czasopismach w Internecie za "zdrowotnością diety wegetariańskiej"
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Łatwo o ambiwalencję.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak coś ze Służbą Zdrowia nie tak , to - w łódzkim, gzie najkrócej żyją w Polsce? oczywiście - w łódzkim...
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
Kolejny przykład na to, że -- jak mawiał pan Stefan Kisielewski -- socjalizm to ustrój, który bohatersko stara się pokonywać trudności... nie znane w żadnym innym ustroju. Kiedyś na takie wieści się denerwowałem; dziś pojawia się już tylko pobłażliwy uśmiech. Oby do przodu!
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Cóś na wzór ekspertów i członków rad nadzorczych. Wzór się upowszechnił. Ale rzeczywiście nie na górników jak i nie tych zaatrudnionych za najniższe wynagrodzenie. Swoją drogą taki pracowity gość pacjenta z bliska raczej nie ogląda. Nie zdąży.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Po internecie krąży list:
"Pytania w sprawie dywidendy i emisji akcji PKO BP :
Wiadomo ,ze Rząd RP jest głęboko podzielony w sprawie dywidendy i emisji akcji PKO BP. Do opinii publicznej docierają sprzeczne sygnały .
Jakie stanowisko w tej sprawie maja poszczególni członkowie Rządu i jakich argumentów używali w czasie posiedzeń Rady Ministrów, kierownictw Resortów Finansów i Skarbu, formalnych i nieformalnych spotkań i konsultacji w Kancelarii Premiera, Ministerstwa Finansów ,Ministerstwa Skarbu i Ministerstwa Gospodarki ?
Kto i kiedy z Rządu interweniował w sprawie wypłacenia dywidendy u Prezesa PKO BP i Zarządu Banku ?
Kto i kiedy wybrał doradcę emisji akcji - JP Morgan ?
Prezes PKO BP ? Zarząd PKO BP ? Rada Nadzorcza ? Ministerstwo Finansów ? Ministerstwo Skarbu?
W jakim trybie dokonano wyboru ?
Kto zatwierdził ten wybór ?
Jaka była oferta JP Morgan ?
Czy Zarząd PKO BP podjął działania medialne w zakresie uzasadnienia podziału dywidendy i emisji akcji? Czy zlecono działania firmie PR ? Jaka to firma ? Jakie były efekty działań –publikacje prasowe, audycje radiowe i telewizyjne ?
Czy w tym obszarze działania podjął JP Morgan ?
Czy prawdą jest ,ze JP Morgan nie jest już doradcą PKO BP ?
Na czyj wniosek i jakim trybie podjęto tę decyzję ?
Czy prawdą jest ,ze w 2008 roku podejrzewano JP Morgan o atak na złotego ?
Jaką wiedzę ma w tej sprawie Kierownictwo NBP i KNF? Czy informacje te zostały przekazana dla Rządu RP, poszczególnych Ministerstw ? W jakiej formie? Jaki wpływ informacje te miały na działalność JP Morgan w relacjach z Rządem , Skarbem Państwa, Bankami Państwowymi etc ?
Jaką rolę odegrał JP Morgan w mechanizmie wdrożenia w polskim systemie bankowym „opcji walutowych „? Na jaką skalę JP Morgan bezpośrednio i pośrednio w tym uczestniczył ?
Jaką wiedzę na ten temat ma Kierownictwo NBP i Kierownictwo KFN ? Komu i kiedy w tej sprawie przekazano stosowną wiedzę ? Jaki użytek z tych informacji zrobiły władze państwowe ? Jakie wnioski i kto wyciągnął w tej sprawie dla dalszej działalności JP Morgan w Polsce ?
Jakie w końcu straty na „opcjach walutowych „ pośrednio lub bezpośrednio zaproponowanych przez JP Morgan poniosły polskie przedsiębiorstwa i polski budżet ?
Czy prawdą jest ,ze JP Morgan reprezentuje interesy lub doradza podmiotom gospodarczym w sporach ze Skarbem Państwa ? W jakich sporach i komu doradza lub interesy reprezentuje JP Morgan ? Jaką wiedzę w tej sprawie ma Rząd RP, Minister Skarbu i Minister Finansów i przedsiębiorstwa państwowe ?
Czy prawdą jest ,że wywierano presję na Radę Nadzorczą PKO BP w sprawie zmiany opinii o wypłacie dywidendy i emisji akcji ?Kto i kiedy taką presję wywierał ? Czy sugerowano odwołanie składu Rady Nadzorczej ?
Czy wywierano presję na Ministra Skarbu w sprawie odwołania Rady Nadzorczej PKO BP ? Kto i kiedy ?
Zadaję te pytania z pełną świadomością ,że wcześniej czy później przyjdzie mi za to zapłacić polityczną cenę ale milczenie w tej sprawie jest totalnie sprzeczne ze ślubowaniem ,które złożyłem obejmując mandat Posła na Sejm RP .Oczekuję ,ze nie tylko ja ale i opinia publiczna otrzyma wyczerpujące odpowiedzi na powyższe pytania……..
Janusz Piechociński
Poseł na Sejm RP "
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ciekawy materiał: http://forum.nie.com.pl/showpost.php?p=193875&postcount=507 . Nie mogę się zgodzić na opis pierwszego słupka w wykresie jako "gówno mnie to obchodzi", bo nie o to ludziom, którzy nie idą do wyborów chodzi. Może tam powinno pisać: "Nikt mnie nie reprezentuje, niestety - nikt z proponowanego grona". Albo - "Nie zasługujecie by mnie reprezentować". Ktoś wie jaki tytuł powinien mieć najwyższy wynik?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
"Kwaśniewskiego" trzeba było im dać.
|