Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12095687 razy)
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
ale do ankiety... Rzuciłem okiem na to nieforum... No "demokracja" ma jednak przyszłość w tym kraju
|
|
|
|
|
|
|
barja
Go
|
Przyszłością starożytnej demokracji była dyktatura, jak będzie z obecną, może nie my,ale następne pokolenia zobaczą.
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Przyszłością starożytnej demokracji była dyktatura, jak będzie z obecną, może nie my,ale następne pokolenia zobaczą.
Rosnie. Te 23 miliony na wcześniej wklejonym wykresie to potencjalny popyt.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
, jakoś nie widuję takich sytuacji. Ale zdarzyło się, że dziecko poprosiło pod delikatesami o 5 zł na rybę, bo jest wigilia. Zapytane, powiedziało że jest ich pięcioro z matką, a ojciec nie żyje. On najstarszy z rodzeństwa, lat 10. Zrobiłam im ogromne zakupy (lodówkę mieli) na dłużej niż trwają święta i po dziś dzień żałuję że nie mogłam go osobiście z zakupami ofwieźć do jego domu. Taksówkę mu wzięłam. Na ostatnie święta też komuś takie zrobiłam i na przedostatnie. Poznałam inwalidkę tzw I grupy, która na utrzymanie siebie i trojga dzieci ma 700 zł/m-c renty i zasiłków rodzinnych. Czy można za to przeżyć miesiąc?, dzieci do szkoły posyłać?, książki i zeszyty im kupować? leki, których nie można przerwać wykupić za 200 zł/m-c? I zdarzyło się, że pod dużym sklepem spożywczym młody mężczyzna poprosił, by mu kupić coś do jedzenia, a jak zakupy dostał to tak prędko z nimi pobiegł, że nadal myślę że musiał być bardzo głodny i dobrze się stało że kogoś o te zakupy poprosił. Z innej beczki - http://voit.salon24.pl/111635,rozdzial-kosciola-od-panstwa-czyli-prawa-innowiercow .
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Braknąć pieniędzy może każdemu, ale mnie chodzi o te "35 lat i emerytura"! Normalnie jakaś dłuższa "pomostówka" się gościowi "trafiła"?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
W wieku 35 lat w Polsce na emeryturze raczej być nie sposób.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Pani Tereso znam Takich co w Polsce juz w wieku 25 lat sa "rentierami"! To nie jest takie trudne. Ale na pewno ta opcja nie dla kazdego jest.
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
znam Takich co w Polsce juz w wieku 25 lat sa "rentierami"! Ae to końskie zdrowie trzeba mieć Albo grzbiet (plecy) silny jak u konia właśnie. Co do wcześniejszych emerytur, to młodzi emeryci są OK, bo cóż można im zarzucić? Nic. Dura lex, sed lex.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...to młodzi emeryci są OK, bo cóż można im zarzucić? Nic... Jak to nic? A to ze sa mlodzi, maja "za darmo kase" i jeszcze do tego "zdrowe byki" jeszcze sa! Mogli by byc chociaz starsi, biedniejsi i chorzy tak jak reszta, to by bylo " bardziej sprawiedliwe".
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
he czyżby? kiedyś takiego miałem przyszedł nauczyć się zawodu facet służył w antyterrorystach miał "wypadek w pracy" i emeryturę nie rentę ps. nigdy bym nie podejrzewał ze gość był od zabijania pełna kultura i inteligencja na robola się nie nadawał
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Trochę popytałam. W ubiegłym roku nabawiono wielu policjantów psychozy kampanią na rzecz zwiększenia wieku emerytalnego do 25 lat pracy, więc wiele osób by nie ryzykować że tej emerytury się nie dopracuje, bo zwolnią, bo zachoruję ( np wypalenie zawodowe), itp nie czekało i na emeryturę uciekło w wieku 35 i więcej lat. Możliwe, że było to w skali kraju 750 osób z emeryturą w wysokości około 1500 zł. Byc może byli wśród nich i ci, którzy nabawili się alkoholizmu.
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
facet służył w antyterrorystach miał "wypadek w pracy" i emeryturę nie rentę ps. nigdy bym nie podejrzewał ze gość był od zabijania pełna kultura i inteligencja na robola się nie nadawał
Jak sprawdzają kandydata, to często każą napisać odręcznie podanie i patrzą na charakter jego pisma (gość robi jakiekolwiek błędy w piśmie wylatuje od razu). Mój kuzyn od parunastu lat poświęca się karierze wojskowej i opowiadał, że w różnych jednostkach z pierwszej ligi za snajperów robią i chłopy po 40-tce, z brzuszkiem, ale za to głową na karku, flegmatyczni, spokojni, bardzo kulturalni -- taki ktoś ląduje za linią. Z drugiej strony, Polko kiedyś opowiadał w którymś wywiadzie, że miał kandydata, który robił 400 wymyków na drążku i perfekcyjnie znał kilka język, ale z bólem serca musiał z niego rezygnować, bo facet nie miał psychiki. To nie Policja czy regularne wojsko, tam byle kto nie pociąga za ten spust. Armia to jest właśnie to, gdzie powinni lądować (i jeśli tylko chcą to lądują) najlepsi, najsprawniejsi, najinteligentniejsi...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Panie Michale, w grafologii nie idzie o błędy językowe, a o "grafikę" jaką tworzy pismo.
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
Panie Michale, w grafologii nie idzie o błędy językowe, a o "grafikę" jaką tworzy pismo.
Wiem. W tekście o który chodzi nie powinno być nawiasu tylko przecinek, ale już napisałem nawias i nie ma jak zmienić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|