Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12095947 razy)
|
ali
Go
|
filozoficzny bełkot jak można pozbywając się polskiej tożsamości i interesu narodowego realizować polskie cele ??? cytuje podsumowanie - Najważniejsze zadanie, które stoi przed Polską, polega na tym, by ucieleśnić swoje cele, pojmować je w sposób możliwie najbardziej materialny no i - to warunek wstępny - odebrać władzę fantastom. - masło maślane
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Może ten post niewiele wniesie, ale na pewno poprawi mi humor przed poranną drzemką.
he he - pozostań w błogiej nieświadomości i tak nie będziesz widział dalej od czubka swego nosa
A co do doświadczenia to jest to najpodlejszy (w/g Konfucjusza) sposób zdobywania wiedzy/mądrości. W człowieku bez wyobraźni doświadczenie to tylko wyrabia lęki i upór,
mądrości mimo wiedzy, bez doświadczenia nie zdobędziesz zawsze będziesz powielał tylko nauczyciela
a człowiekowi z wyobraźnią to często doświadczenia przed szkodą uda się uniknąć.
często, ale nie zawsze człek z doświadczeniem i wyobraźnią w bagno się nie pakuje
Ależ książeczkę należy na stosie spalić, doświadczenie uczy, że tak jest najlepiej.
papugujesz - pojęcia ci się pomięszały z propagandą
książeczki to tylko filozoficzne mędrkowanie i odniesienia do konkretnej sytuacji nie mają
A takie mrówki to nawet na mszycach potrafią biznes zrobić.
ble ble - a w ameryce murzynów biją radzę wejście do mrowiska tam wszystkie działania są podporządkowane i nie ma miejsca na " każdy sobie rzepkę skrobie" - filozofię którą uprawiasz
Taaaak internet jest niezbędny, choć na szczęście mam łącze z prywatnej firmy a nie społecznej.
tylko zapominasz, że owa prywatna zagospodarowuje przestrzeń społeczną która się każdemu należy każde podobne działanie jest tylko i wyłącznie wykorzystaniem siły widzisz więc że żerujesz na ograniczeniu wolności innych
Taki Bool i nic tego nie zmieni. Smile
ps. pozostań w błogiej nieświadomości zapomniałbyś o niej gdyby chińczycy nie byli zniewoleni
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
- może "roszczeniowcy" - zastanówcie się, "co jest przyczyną waszego nieszczęścia". Jak już zlokalizujecie, to: ustalcie sobie cel (to co was najbardziej uszczęśliwi), "bierzcie własny los we własne ręce" i zaraz się wam poprawi - czego życzę. PS bo kolejna zmiany władzy, ekipy, .... (wstawić to, co się wydaje przyczyną waszego nieszczęścia) nic nie zmieni w waszej sytuacji. I NIC NIE ZMIENI TYLKO GADANIE. A rolą Państwa jest stworzenie prawa zezwalającego na uczciwe bogacenie się swoich wszystkoch obywateli, bo oni wiedzą lepiej, jak wydawać własne zapracowane pieniądze.
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
bo kolejna zmiany władzy, ekipy, .... (wstawić to, co się wydaje przyczyną waszego nieszczęścia) nic nie zmieni w waszej sytuacji. I NIC NIE ZMIENI TYLKO GADANIE. A rolą Państwa jest tylko stworzenie prawa zezwalającego na uczciwe bogacenie się swoich obywateli, bo oni wiedzą lepiej, jak wydawać własne zapracowane pieniądze. Także otwierać biznesy, siedzieć po 16 godzin dziennie w pracy przez parę lat a później... "jakoś to będzie..."
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Katastrofą jest, gdy już się ma "kupę kasy" i nagle się okazuje, że ona bardziej unieszczęśliwia niż bieda. Dlatego typ "kariery" - "z nędzy do pieniędzy" - często kończy się nieszczęściem.
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
Katastrofą jest, gdy już się ma "kupę kasy" i nagle się okazuje, że ona bardziej unieszczęśliwia niż bieda. Dlatego typ "kariery" - "z nędzy do pieniędzy" - często kończy się nieszczęściem. pieniedzmi w ogole nie nalezy za bardzo sie przejmowac, imo
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Także otwierać biznesy, siedzieć po 16 godzin dziennie w pracy przez parę lat a później... "jakoś to będzie..." ... Najlepszy biznes to nie umierac przed siedemdziesiatka. Ale czy to ktos zrozumie? Gonia wszyscy "jak pies za swym ogonem" i tipsy, kremy, samochody, ubrania - ciagle kupuja. A zdrowie i dlugosc zycia " samo sie robi"
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
pieniedzmi w ogole nie nalezy za bardzo sie przejmowac, imo Dokładnie tak myślę. Jak mi zacznie brakować na opłaty, to "za listonosza" pójdę. Mogę też kopać rowy łopatą, bo to dobre ćwiczenie, a jeszcze się zarabia! Aby tylko ZDROWIE dopisywało.
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
się gra, się ma
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
Katastrofą jest, gdy już się ma "kupę kasy" i nagle się okazuje, że ona bardziej unieszczęśliwia niż bieda. Dlatego typ "kariery" - "z nędzy do pieniędzy" - często kończy się nieszczęściem. Tego nie wiem, bo ja nie patrzę na pieniądze jak na źródło szczęścia, tylko narzędzie do tego, żebym podobnie jak Ty, mógł "w dni robocze" sadzić z żoną kwiatki w ogrodzie i biegać o 13. Szczęście to bliscy ludzie wokół, co z kasą nie ma nic wspólnego -- pytanie tylko, ile będziemy mogli poświęcam im czasu: czy 3 godziny po męczącym dniu pracy, czy 14 w pełni sił witalnych?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja przeżyłam w życiu okres, powiedzmy skromny materialnie, a później, dzięki własnej inicjatywie i pracy, znacznie poprawiła nam się sytuacja materialna. Mam porównanie. Twierdzę, że pieniądze bardzo pomagają w osiągnieciu szczęścia. Jest mniej sytuacji stresujących, a więcej możliwości rozwijania swoich zainteresowań i marzeń. A prawdziwe pieniądze zarabia się "głową", a nie własnymi rękami.
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Nieraz, z okna w mojej pracy, obserwuję grupkę mężczyzn popijających piwo. Pogoda się zmienia, a oni spokojnie stoją, rozmawiają sobie, niczym się nie przejmują, nie pracują, dotleniają się cały dzień. Czy oni zamartwiają się brakiem pieniędzy? Chyba nie... oni wyżebrzą, ukradną i żyją z dnia na dzień. Czasami nawet im zazdroszczę tej swobody, braku uganiania się za czymkolwiek, zupełnej beztroski. Z drugiej strony wiem, że nie zamieniłabym się z nimi na miejsca i bądź tu mądry co komu jest potrzebne do szczęścia Na tym przykładzie widać, że pieniądze raczej nie
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
- może "roszczeniowcy" - zastanówcie się, "co jest przyczyną waszego nieszczęścia". rolą Państwa jest stworzenie prawa zezwalającego na uczciwe bogacenie się swoich wszystkoch obywateli, bo oni wiedzą lepiej, jak wydawać własne zapracowane pieniądze. najgorsi są właśnie tacy jak ty nie dociera do was że "roszczeniowcy" niczego innego nie żądają jak tylko - stworzenie prawa zezwalającego na UCZCIWE bogacenie się swoich WSZYSTKICH obywateli, bo oni wiedzą lepiej, jak wydawać własne zapracowane pieniądze.- i zwrot zagrabionego majątku
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"ali", wszyscy nie chcą się bogacić. Niektórzy wolą nic nie robić i nic nie mieć.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
i zwrot zagrabionego majątku... "ali" Co twojego ci ukradli, abyś teraz zwrotu żądał? najgorsi są właśnie tacy jak ty Najgorsze jest to, że śmiesz z łatwością oceniać ludzi, choć nic o nich nie wiesz!
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
i zwrot zagrabionego majątku... "ali" Co twojego ci ukradli, abyś teraz zwrotu żądał? najgorsi są właśnie tacy jak ty Najgorsze jest to, że śmiesz z łatwością oceniać ludzi, choć nic o nich nie wiesz! ano ukradli mój bezpośredni wkład chociażby w wodociągi, kanalizację, gaz i telefon nie wspomnę o reszcie ps. sam się prosisz o ocenę złodziejstwo popierasz
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
A prosiłem o cenzurkę?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
ano ukradli mój bezpośredni wkład chociażby w wodociągi, kanalizację, gaz i telefon nie wspomnę o reszcie W takim przypadku zbierz wszystkie dokumenty świadczące o twoich słusznych roszczeniach majątkowych, udaj się do najbliższej dobrej Kancelarii Prawniczej, przedstaw problem, a oni się dalej sprawą zajmą. I po kłopocie.
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
ano ukradli mój bezpośredni wkład chociażby w wodociągi, kanalizację, gaz i telefon nie wspomnę o reszcie W takim przypadku zbierz wszystkie dokumenty świadczące o twoich słusznych roszczeniach majątkowych, udaj się do najbliższej dobrej Kancelarii Prawniczej, przedstaw problem, a oni się dalej sprawą zajmą. I po kłopocie. jeszcze na rozum nie upadłem tak zagmatwano prawo ze skórka nie warta wyprawki wole to inaczej odbić tańszym kosztem
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
wole to inaczej odbić tańszym kosztem Mam nadzieję, że nie zamierzasz wywołać III Wojny Światowej, jak ten nieszczęśnik z KRLD?
|
|
|
|
|
|
|
|
|