Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12096284 razy)
|
|
viola44
Go
|
Tydzień mnie nie było i nawet nie wiem, o jaką "pierdołę" Wam poszło, ale zaraz się "ostudzi"... Tylko widzę, że "kriss" nie wytrzymała "ciśnienia". A szkoda "kriss", bo to tylko Internet. admin ale musisz przyznać że fajnie się czyta te nasze "myśli" prawda? ... "każdy orze jak może" , każdy stara się na miarę swoich możliwości dowieść swoich racji...i to jest fajne, mamy przekrój przeróżnych popisów intelektualnych....bardziej lub mniej wyszukanych.... brakuje mi tu jeszcze tylko jednej osoby.... hie hie hie
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
widzę że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia większość młodych prezentuje ten egoistyczny piszą MĄDRE PAŃSTWO a nie wiedzą co to znaczy mądre państwo o te które się rozwija i zwiększa swój kapitał przyda się wiec wam edukacja na poziomie przedszkola, żebyście zrozumieli co jest ów kapitał są to siły i środki wytwórcze jedno i drugie musi iść w parze a mądre państwo musi zadbać o ich rozwój, inaczej jest niepotrzebne
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
"ali" Dzięki "starym Komuszkom", co się nie załapali na "grupę trzymającą władzę", dzieła Marksa i Engelsa będą wiecznie żywe. I tylko "rozliczanie" starych cwańszych towarzyszy, co się załapali, im w głowie! Mnie to nie przeszkadza, a ciebie uwiera? PS nic się nie martw, upragniona Komuna będzie po... Wieloletnie doświadczenie wykazało, że w trakcie się nie da.
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Ja tak jeszcze w temacie tych zasiłków... Siedzi obok mnie w biurze kobieta do której notorycznie przychodzi córka na żebry. Czterdziestoparoletnia matka pięciorga dzieci siedzi z mężem od kilku dobrych lat w domku. Spacerują, ogladają tv i nękają matkę dorabiającą do emerytury. Pytam z czego oni żyją ... Więc mieszkanie opłaca MOPS, ubrania, książki dla dzieci również do tego opał na zimę, jedzenie częściowo z kościoła, czerwonego krzyża do tego różnego rodzaju zasiłki i "jakoś to będzie". Po czym idę do lekarza po skierowanie na okresowe badania albo rehabilitację i jest wojna. To pani dostanie, tego nie, nie ma pieniędzy i koniec.
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
"ali" Dzięki "starym Komuszkom", co się nie załapali na "grupę trzymającą władzę", dzieła Marksa i Engelsa będą wiecznie żywe. I tylko "rozliczanie" starych cwańszych towarzyszy, co się załapali, im w głowie! Mnie to nie przeszkadza, a ciebie uwiera? masz mentalność Kalego już kiedyś pisałem nie żyjesz na bezludziu korzystasz jak wszyscy z cudzego / społecznego/ dorobku nie ma nic za friko ps zgraną mantre powtarzasz wysill coś bardziej logicznego
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
"ali" przecież nie napisałem: ""ali" "stary Komuszku", co się nie załapałeś..."", to czemu mnie oceniasz? PS A ciebie i tak będzie wszystko i zawsze uwierać, niezależnie od stanu majątkowego, systemu politycznego (czytaj: sposobu złodziejstwa usankcjonowanego prawem) bo "ten typ tak ma"... nawet (szczególnie) na diecie "optymalnej" Z doświadczenia wynika również, że społecznie lepiej jest, jak niektórzy chorują, bo w takim przypadku zajmują się uzdrawianiem siebie, a nie "reszty Świeta".
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
A zapomniało mi się, że dzieci to bociany przynoszą...
- Mamo skąd się wziąłem? - bocian cię przyniósł - nie pytam o dystrybutora tylko o producenta
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
- nie pytam o dystrybutora tylko o producenta... - i kto ważniejszy?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
A ciebie i tak będzie wszystko i zawsze uwierać, niezależnie od stanu majątkowego, systemu politycznego (czytaj: sposobu złodziejstwa usankcjonowanego prawem) bo "ten typ tak ma"... nawet (szczególnie) na diecie "optymalnej" Z doświadczenia wynika również, że społecznie lepiej jest, jak niektórzy chorują, bo w takim przypadku zajmują się uzdrawianiem siebie, a nie "reszty Świeta". no wreszcie coś załapałeś człowiek nie świnia, nie tylko korytem żyje i gdyby nie "takie typy co tak już mają", lepszego świata dawno byś nie widział ale korzystać z niego to już ci nie wadzi?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
"ali" do boju! URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! I żeby ci za szybko nie przeszło, to piseneczka ku pokrzepieniu: http://www.youtube.com/watch?v=5XEPrthy06Q&hl=pl - "Z głębi ziemi..." PS ...że, co? Że nie o to "się walczyło" w 1980 roku? To jednak tow. Gierek był lepszy? Bo już się gubię...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
PS ...że, co, że nie oto "się walczyło" w 1980 roku? To jednak tow. Gierek był lepszy? Bo już się gubię... to się doucz co było w 1980, 1981 a 1989 to nie ta sama bajka ps. i jeszcze jedno przez 20 lat nie odzyskano poziomu produkcji jaka była za Gierka chociaż w kredytach prześcignięto już jego poziom wielokrotnie nie widzisz obłędu chińczyki tego nie spłacą
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
i jeszcze jedno przez 20 lat nie odzyskano poziomu produkcji jaka była za Gierka chociaż w kredytach prześcignięto już jego poziom wielokrotnie
Długi, które zaciągnął towarzysz Gierek moje dzieci będą jeszcze spłacać. Jak można chwalić tow. Gierka, a szydzić ze współcześnie rządzących?
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Czyż można mieć pretensje do dzieci, że nie maj± za co się utrzymać na tyle aby mieć co je¶ć, nie chorować z niedożywienia i zawód zdobyć? Adminie, jak±ż zasług± jedynaka jest że jest czy był jedynakiem i ma czy miał majętnych rodziców? Bosze ??? Ty naprawdę nic nie rozumiesz Czy RP powinno zależeć na tym by dzieci uczyły się i nie chorowały? Czy odwrotnie, by Państwo przykładało rękę do tworzenia patologii? Utrzymanie szpitali itp, domów dziecka, więzień też kosztuje, na dodatek nierzadko zdegenerowane dzieci staj± się z czasem zdegenerowanymi rodzicami i w następnym pokoleniu patologii przybywa w postępie geometrycznym. no i właśnie widzisz system ( ustrój ) jest tak skonstruowany że jednak zależy mu na "produkcji" ludzi na bardzo niskim poziomie wiedzy robi się to poprzez różnego rodzaju becikowe i zasiłki, stymuluje się wszelką patologie do rozmnażania i potem wykorzystuje ich jak przysłowiowe "mięso armatnie" czy tam stado baranów pozwalające się golić do gołej skóry Z tej strony patrz±c przyzwoite - w miejsce symbolicznych - zasiłki rodzinne dla najbiedniejszych s± korzystne także dla dzi¶ pięknych małych jedynaków, które będ± kiedy¶ mieć wokół siebie mniej zadawnionej zło¶ci i niemniejszego cynizmu niż aplikowany biednym dzieciom dzi¶. Bo czyż nie może wrócic cynizm dzi¶ zadawanym bezbronnym - niemniejszym cynizmem? Ponoć co włożysz to i to wyjmiesz...
dokładnie co włożysz to wyjmiesz i przez takich piep**** socjalistów jak ** mamy to co mamy i tylko bardzo głupiutka i naiwana niewiasta może wypisywać takie farmazony jak Ty, kiedy w końcu do ciebie dotrze że żeby komukolwiek coś dać to trzeba innemu zabrać ?? ale wiem masz swoje idee piękne wzniosłe no jak jak ?? już wielu " stalinów" głosiło. P.S. wiesz ile ludzi chce mieć własne potomstwo i nie może ?? dlaczego "państwo" utrudnia możliwość zaopiekowania się im tymi "biednymi" dziećmi ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|