admin
Go
|
Gdy przyjdzie ochota ... i tylko dobrą radą
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Długi, które zaciągnął towarzysz Gierek... spłacono w zeszłym roku, o czym informował "Rząd". Obecne długi - około 200-300?mld US$- (zadłużenie rośnie średnio 0,8-1mld US$ miesięcznie) "wygenerowano" w latach 1990-2009. Jeszcze zostaje nierozstrzygnięta sprawa roszczeń rzędu 300-400mld US$, ale taki bogaty K-raj może da radę! PS dla przypomnienia: tow. Gomułka zadłużył PRL na około 10mld US$ tow. Gierek na kolejne 30mld US$ - ale coś z tego zbudowano...
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
głupiutka i naiwana niewiasta "slawek" no tego się po tobie nie spodziewałem! Można napisać wiele, ale takie epitety. Przecież np: "słodziutka i niedoświadczona niewiasta" - ma dokładnie takie samo znaczenie w tym kontekście, a przykrości nie sprawia...
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
spłacono w zeszłym roku...
część - jeszcze trochę zostało do 2014. Pożyczył 30 z czego w krótkim czasie zrobiło się 70 (nie spłacaliśmy odsetek). Coś zostawił No tak można tak powiedzeć coś Ja pamiętam kartki, kolejki i hiperinflację, a na koniec bankructwo systemu z czego ja akurat się cieszę. Nikt o zdrowych zmysłach nie budowałby tak nierentownych inwestycji za własne - no ale własne to jakby się inaczej liczy I żeby nie było - jestem "przerażony" obecnymi ekipami rządowymi (po 89) Nie są w stanie zrozumieć, że bogactwo powstaje z pracy (najlepiej rozumnej), a nie kredytu!
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
to jest wszystko baaaardzo proste, ja wam zaraz tu wszystko wyluszcze i wyklaruje wszelkie zawilosci a wiec... wszyscy zainteresowani pomaganiem miast szerzyc utopie powinni zakasac rekawy i sami wspomoc te dzieci, pieski, zolnierzy bez nog, Zydow, Chrzescijan, no jednym slowem wszystkich o ktorych trzeba sie troszczyc. zarowno ja, jak i moj chlopak pracujemy w biznesie dobroczynnosci, kazde z innej strony. jaki to jest interes to sie w glowie nie miesci. tak wiec - da sie, ludzie chca dawac i dadza, tylko nic na sile, trzeba umiec poprosic.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Jak tak czytam ten wątek to czuje się jak u cioci na imieninach.
Viola masz 100% racji, dokładnie tak jest I u mnie było tak samo i denerwowałem sie jak było "a ja cię pamietam jak taki malutki byłeś", a teraz? Historia się powtarza - gadam tak samo i o tych samych problemach
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
a tym zadluzeniem IV Rzeczpospolitej to jestem totalnie zaszokowana. ale z drugiej strony, czy wszystkie panstwa obecnie nie maja przypadkiem tych dlugow z kosmosu?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Uzupełniłbym tak: ...bogactwo Państwa powstaje z pracy wytwórczej (najlepiej rozumnej), a nie kredytu i z handlu wewnętrznego*.
*- nie mylić z eksportem, który powinien być wspierany mądrze - przez Państwo!!!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja po maturze pracowałam parę lat w banku i byłam szczerze zdziwiona tym, że wszystkie przedsiebiorstwa w naszym mieście były zadłużone i jeszcze starały się o nowe kredyty . Ja tego nie rozumiałam. Myślałam, że jeśli zakład coś produkuje, to ustala takie ceny na swoje towary, żeby zarabiać. Ale kiedyś była "logika".
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
Uzupełniłbym tak: ...bogactwo Państwa powstaje z pracy wytwórczej (najlepiej rozumnej), a nie kredytu i handlu.
wow! to naprawde jest proste
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Dokładnie i jeszcze dodam, że nie mam nic przeciwko kredytom, ale rozsądnie na litość boską - rozsądnie!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Można się domyślać (czytaj: wiedzieć), kto faktycznie rządzi tym krajem (czytaj: rabuje ten kraj), ale wcale się od tego nie robi szczęśliwszym, więc po co wszyscy mają się "umartwiać"? A roszczeniowe mrzonki typu K"ali" - to tylko trochę rozrywki na Forum, sentymentu za młodością, a nie poważne rozważania.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
głupiutka i naiwana niewiasta "slawek" no tego się po tobie nie spodziewałem! Można napisać wiele, ale takie epitety. Przecież np: "słodziutka i niedo¶wiadczona niewiasta" - ma dokładnie takie samo znaczenie w tym kontek¶cie, a przykro¶ci nie sprawia... No bez przesady to że ktoś pisze wcale nie znaczy ze taki jest pisałem o stylu postów !! jak zechcemy mozemy pisać inaczej niz by to wypływało z naszej "duszy"
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Można się domyślać (czytaj: wiedzieć), kto faktycznie rządzi tym krajem (czytaj: rabuje ten kraj), ale wcale się od tego nie robi szczęśliwszym, więc po co wszyscy mają się "umartwiać"?
można po nas choćby i potop tylko wtedy skąd będziesz miał godziwą emeryturę ?????? aha rozróbe jakąś wymyślą i będą mieli z głowy
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
benzin
jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o... wszelkie wspolczesne konflikty najczesciej o to sie rozchodza na przyklad ostatnia III Wojna Forumowa tez ... o olej miedzy innymi - tak sie domyslam, chociaz tego juz sie pewnie nie dowiemy, nie uscislono
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
Można się domyślać (czytaj: wiedzieć), kto faktycznie rządzi tym krajem (czytaj: rabuje ten kraj), ale wcale się od tego nie robi szczęśliwszym, więc po co wszyscy mają się "umartwiać"?
Jeżeli nie masz nic przeciwko, to ja się chętnie się "poumartwiam" (czytaj: poczytam). Kto pyta, mniej (czytaj: nie więcej) błądzi...
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
|
|