Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
i parytet też można chwilowo odłożyć na przyszłość. Dlaczego odkładać na przyszłość? Ja nie mam nic przeciwko temu żeby mężczyźni zatrzymali sobie kapłaństwo. Dodając im znaczenia - dałabym im jeszcze ścierę do sprzątania po sobie i niech sobie sami gotują i piorą. Dajmy szansę im się wykazać. Kobiety wystrojone mogą sobie według uznania chodzić na ich kazania Kobiety mają w końcu ważniejsze zadania niż posługiwanie facetom w ich różnych rolach życiowych. Mam nadzieję, że kobiety się obudzą i zaczną działać same we właściwym kierunku. Co tu łgać, co tu kryć - spróbuj bez baby żyć, gdy Ci uda się taka sztuka .......
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
no i wlasnie... na przyklad: ostatni raz na mszy katolickiej bylam na swoje 18-te urodziny, kiedy to moja droga babcia WYKUPILA msze w moim imieniu. w cene wliczony byl miedzy innmi moment, w ktorym kaplan odspiewal: "modlmy sieeeee za Flo Florowską..w dniu jej osieeeemnastyych uroooodziin". dalej bylo kazanie o roli kobiety w spoleczenstwie. kazanie zrobilo na mnie takie wrazenie, ze wiecej sie tam nie pojawilam.
poza tym zastanawia mnie, co kardynal Glemp ma na mysli twierdzaic, ze nalezy wdrozyc "rzeczywistosc milosci" w procesy gospodarcze. dosc niejasne i ambiwalentne podejscie. choc w sumie, Koran ponoc zabrania "lichwy" ... wiec wieksze banki maja obmyslone specjalne dostosowane kredyty dla Azjatow, ktore sa jak nabardziej "halal". by problem i po problemie. to chyba musza byc takie, jak sie marza kardynalowi, banki milujace blizniego ;]
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Mnie parytet obojętny i to w każdej dziedzinie życia. Która mnie nie dotyczy Pewnych spraw się bez kobiet nie da jednak przedsięwziąć, a do tego są przydatne nie tylko od święta PS nie mam nic przeciw kobietom, a nawet wręcz przeciwnie... ))
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
dodam jeszcze, ze kosciol katolicki w Polsce skandalicznie zawyza sobie statystyki. niemalze kazdy przechodzi chrzest, i od tego momentu mimowolnie staje sie corka/synem Chrystusa, co podejrzewam zapewnia tej religii znaczace "chody" w prawie, ulgi i dotacje. natomiast zeby sie wypisac, to trzeba calej szopki, oplacic notariusza itp. - co tez uczynil moj kolega, ktory jest najwiekszym znanym mi "antychrystem", do jego ulubionych powiedzonek nalezy "uwolnic Barabasza" ;]]
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
ktory jest najwiekszym znanym mi "antychrystem", do jego ulubionych powiedzonek nalezy "uwolnic Barabasza" A to bardzo nierozsądnie, jeśli się z tym obnosi! Trafi na jakiego Jezuitę, jak amen w Pacierzu.
|
|
|
|
|
|
|
Adam319
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Super mapka! Od mojego nazwiska w podlaskim, aż czerwono... )
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Czyli "sami swoi"
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Sami mojego męża..
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...ja ich praktycznie nie znam...tam w każdej wiosce, połowa to rodzina..mąż aż na Wybrzeże musiał się wybrać, żeby znaleźć żonę która nie byłaby krewną.. )
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Wracając na chwile do parytetu wyrwane zdanie z JKM "Nawet komuniści głoszący hasło „kobiety na traktory” nie domagali się, by aż 50% traktorzystów było płci żeńskiej."
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
I jak? Zbierają się już? Jeszcze nie! ))
|
|
|
|
|
|
|
|