Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12137347 razy)
|
renia
|
No to chyba jeszcze trochę lata przed nami )
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
I oby lekka zima była, choć straszą już niektórzy srogością mrozów... Będzie, ale w US
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bo Indianie już chrust zbierają, oj będzie zima, będzie... ;-)0
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
I jak? Zbierają się już?
Ja wczoraj widziałem 4 obok siebie. No może to jescze nie sejmik, ale powoli chyba zaczynają się schodzić.
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
Dzisiaj przejeżdżając przez pewną wioskę, w której jest kilka zazwyczaj "obsadzonych" gniazd - boćka nie było ani jednego. Ale zaraz za wioską były dwa na skoszonym polu. Może się już zbierały, a może tylko mychy wyjadały.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja wczoraj widziałem 4 obok siebie. No może to jescze nie sejmik, ale powoli chyba zaczynają się schodzić. Ja się na tym znam ) Te cztery, to była "Rada Starszych", która ustala termin sejmiku.. )
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale zaraz za wioską były dwa na skoszonym polu. Może się już zbierały, a może tylko mychy wyjadały. Dwa za wioską, to jest "Patrol Zwiadowczy" )
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
W zeszłym roku Krzyś naliczył około 120szt. w jednym stadzie przedodlotowym na łąkach, a jeden nawet został przezimować. Na początku podrywał się do lotu, gdy biegłem na niego - bo stał zawsze na drodze polnej, a później w ramach oszczędności energetycznych i wyrobionego odruchu warunkowego - schodził mi tylko z drogi. Na wiosnę był w dobrej formie, bo dobrzy ludzie go dokarmiali całą zimę. Niektórzy chlebem, a inni np: kurzą wątrobą i suchą karmą dla fretek .
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Na wiosnę był w dobrej formie, bo dobrzy ludzie go dokarmiali całą zimę. Niektórzy chlebem, a inni np: kurzą watrobą i suchą karma dla fretek . Na dobrych ludzi - ptaki i zwierząta zawsze mogą u Was liczyć Czy bocian od razu polubił suchą karmę?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W zeszłym roku Krzy¶ naliczył około 120szt. w jednym stadzie przedodlotowym na ł±kach, a jeden nawet został przezimować. Na pocz±tku podrywał się do lotu, gdy biegłem na niego - bo stał zawsze na drodze polnej, a póĽniej w ramach oszczędno¶ci energetycznych i wyrobionego odruchu warunkowego - schodził mi tylko z drogi. Na wiosnę był w dobrej formie, bo dobrzy ludzie go dokarmiali cał± zimę. Niektórzy chlebem, a inni np: kurz± w±trob± i such± karm± dla fretek . Ciekawe, kim byli ci "Inni", krórzy dokarmiali go wątróbką i suchą karmą dla fretek? )
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
No i jak tu mowić, że RP nie ma pieniędzy na pomoc socjalną? Pani AT, dla której szukam pomocy, żeby coś zobaczyć musi włożyć okulary. Jak tych okularów szuka na krześle obok łóżka, rano gdy się obudzi, to oczywiście ich nie widzi. No i dziś niechcący je zrzuciła na podłogę, wypadło z nich szkło i pękła oprawka. Nowe okulary to wydatek co najmniej 1000 zł. NFZ ponoć może zwrócić takiej osobie ze 14 zł, a i to wtedy gdy się za dofinansowaniem nachodzi. Czy w przypadku innych protez podobnie adekwatnie pomaga się potrzebującym? Ale na głupawe akcje peniędzy jest w bród.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Pani AT, dla której szukam pomocy, żeby co¶ zobaczyć musi włożyć okulary. Jak tych okularów szuka na krze¶le obok łóżka, rano gdy się obudzi, to oczywi¶cie ich nie widzi. No i dzi¶ niechc±cy je zrzuciła na podłogę, wypadło z nich szkło i pękła oprawka. Nowe okulary to wydatek co najmniej 1000 zł. NFZ ponoć może zwrócić takiej osobie ze 14 zł, a i to wtedy gdy się za dofinansowaniem nachodzi. Bosze ty widzisz i nie grzmisz ?? to przecież nawet małe dziecko wie że jak się myje i ma piane w oczach to mydło kładzie sie w miejscu bezpiecznym i zarazem łatwym do dostania bo trudno bedzie znaleźć je w wannie pełnej wody coż za idiota trzeba być żeby kłaść okulary na krześle, w miejscu w którym każdy przechodzący moze je strącić i zdepnąć ?? o samym sobie nie wspominająć !!! no i chyba to tylko dlatego że te okulary dostała za friko gdyby na nie zapracowała umiałaby je uszanować i chronić przed nieopatrznym uszkodzeniem !! Kiedyś myśłąłem że szczytem degeneracji jest wyjść na ulice i żebrać, ale POZYTECZNI IDIOCI pobili już ten szczyt !!!! i robią to za ......... zresztą czego można się spodziewać np. po księgowej GS-u ??? Czy w przypadku innych protez podobnie adekwatnie pomaga się potrzebuj±cym? Ale na głupawe akcje peniędzy jest w bród.
pewnie jak komuś proteza wypadnie z 10 piętra to mozliwe że będzie trudno ządać jej naprawy ;P a i na nową przyjdzie poczekać
|
|
|
|
|
|
|
kalina
Go
|
Nowe okulary to wydatek 1000,00 zł ???? !!!! Chyba są ze złota !!!! Toż niektórzy nawet tyle nie zarabiają. Zastanawiające jest skąd na taki luksus stać potrzebującą pomocy Panią AT !?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Kalino, oczywiście że nie stać Panią Alicję, jak też nie jest w stanie funkcjonować bez okularów. Sama noszę szkła i wiem, że są drogie. Proszę pamiętać, że mają 26 dioptrii, trzeba żeby były w miarę lekkie, żeby dało się je nosić (z doświadczenia wiem jak bolą uszy od ciężkich okularów, nosiłam - 5,5). Do tego oprawki nadające się do takich szkiel też kosztują. Ale wybiorę się do optyka zapytać.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Zadzwoniłam do Optyka i dowiedziałam się że szkła kosztują około 1000 zł, zaś oprawka do nich powyżej 300 zł. Oczywiście żałuję, że nie mieli tam lepszych wieści.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Kalino, oczywi¶cie że nie stać Pani± Alicję, jak też nie jest w stanie funkcjonować bez okularów. A skąd miała poprzednie okulary ??
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6938096,Prokuratura_bada__czy_Doda_obrazila_uczucia_religijne.html?skad=rss - darmowa rada dla adwokatów Dody! Ponieważ to Wiekopomne Dzieło ma wielu autorów, wystarczy tylko wskazać tego jednego, którego Doda miała na myśli, albowiem artystka wyraziła się precyzyjnie cyt: "Biblię spisał jakiś napruty winem i palący jakieś zioła...". PS wariant awaryjny: wykazać, że Doda nie rozumie istoty Pisma Świętego. A jeśli się nie rozumie, co się czyta, to można bezkarnie opowiadać takie androny. Istnieje jeszcze jeden najpewniejszy wariant obrony, dający gwarancję uniewinnienia, o którym nie wspomnę, bo to darmowe porady.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|