Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12097533 razy)
|
Blackend
Go
|
Polak, Węgier - dwa bratanki... to prawda, ale ten ich język... no dla mnie nie do przejscia , ale co poniektórzy pamietaja i potrafia jeszcze po rosyjsku
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
teraz pytałem całkiem serio... "Twym znakiem Przymierza po wsze Czasy prawica na Sercu, lewica na Pępku. Oto słowo..." PS Wyobrażenie Jestwa zaś - to marność nad marnościami.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Księga Rodzaju: 4,3 Gdy po niejakim czasie Kain składał dla Pana w ofierze płody roli, 4,4 zaś Abel składał również pierwociny ze swej trzody i z ich tłuszczu, Pan wejrzał na Abla i na jego ofiarę; 4,5 na Kaina zaś i na jego ofiarę nie chciał patrzeć. Smuciło to Kaina bardzo i chodził z ponurą twarzą.
To może o to chodzi?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
W czym problem? Przecie to PHD chyba płaci podatki, więc około 70% tej kwoty wraca do budżetu.
No nieee. Po pierwsze może w tym budżecie zostać 100 %, po drugie 70 % to wielkość nieźle zawyżona. Podstawowe pytanie: Czy kiedykolwiek zarobiłaś Tereso pieniądze "na swoim", czy całe życie dostajesz "gołą pensję" w okienku? PS http://www.youtube.com/watch?v=SIk4Xy0hLVU&hl=pl - podstawowa zasada każdego systemu społecznego. Owszem, 13 lat na swoim i 20 osob zatrudniałam na pełen etat, a jeszcze i prace zlecone były, i firma nie zbankrutowała. Wcześniej zaś byłam głównym księgowym.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No to z Ciebie prawdziwa Businesswoman!
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Prawdziwa, Reniu. Jeszcze i w trudnej nowej, na początku "pod prąd", dziedzinie pracowałam i firmę pod to organizowałam od zera. Nie było lekko, bo doba za krótka była, tydzień także. Trudności mi nie wadzą, ponoć tzw najstarsze dzieci tak mają. Gorzej z absurdami.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Księga Rodzaju: 4,3 Gdy po niejakim czasie Kain składał dla Pana w ofierze płody roli, 4,4 zaś Abel składał również pierwociny ze swej trzody i z ich tłuszczu, Pan wejrzał na Abla i na jego ofiarę; 4,5 na Kaina zaś i na jego ofiarę nie chciał patrzeć. Smuciło to Kaina bardzo i chodził z ponurą twarzą.
To może o to chodzi? Czasy przed Atrahasisem (w Biblii zwany Noe) są kiepsko opisane, a Mądrość przekazana niechlujnie...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Czym się zajmują na Wiejskiej? http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7087430,Miller_obrazony_wyszedl_z_nowego_studia_TVP_Info.html?skad=rss - cyt: " Za sprzedawanie przedmiotów z komunistycznymi symbolami, w tym koszulek z podobizną Lenina, będzie grozić do dwóch lat więzienia. Taką poprawkę przyjął w piątek Sejm." http://kobieta.wp.pl/kat,26377,title,Przymusowe-leczenie-pedofilow,wid,11537135,wiadomosc.html - że o wolnych "Trzech Królach" nie wspomnę.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
w tym koszulek z podobizną Lenina, będzie grozić do dwóch lat więzienia.
Juz widzę te napisy na koszulkach "a gdzie Lenin? W Poroninie"
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..Za sprzedawanie przedmiotów z komunistycznymi symbolami, w tym koszulek z podobizn± Lenina, będzie grozić do dwóch lat więzienia. Jeśli zabronione - to od razu będzie hitem lata..
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
I w ten sposób "prawica" promuje Komunizm! Lepiej nie mogą!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chyba sobie kupię obraz Lenina do sypialni.. ..a może jeszcze sierp i młot?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Euroko - http://ubezpieczenia.wp.pl/POD,8,hor,3,p,4,ver,w,wid,11531915,wiadomosci.html
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
wiadomoci: 2886
|
Przykra sprawa, ale pan admin na prawie w ogóle, ale to nic a nic się nie zna. Słyszał pan kiedyś o zasadzie niedziałania prawa wstecz ( lex retro non agit), którą to zasadę szczególnie pilnie przestrzega się w prawie karnym? Zapewne nie, więc wyjaśnię Panu, że polega ona na tym, że norm prawnych nie stosuje się, jeśli pojawiły się one w prawie później niż miał miejsce np. czyn zabroniony. Tak przy okazji, za nazwanie kogoś publicznie pedofilem (nawet żartem) może mieć w Polsce poważne problemy, a polskie sądy nie mają obowiązku przyjmować wykładni i ocen jakichkolwiek sądów amerykańskich (również tych dot. p.R.Polańskiego), tak więc radzę się dobrze zastanowić, zanim "walnie" Pan tego typu tekstem następnym razem. Pozdr. http://www.rmf.fm/fakty/?id=162449Hank zastanów się zanim walniesz tego typu tekstem......
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
"Małgosia" szkoda wracać do tematu, a Hank jako "expert prawa" raczej się już nie wypowie w tej sprawie, a jeśli - to "Hanku" - nim zaczniesz mi radzić, może przeczytaj sobie wykładnię prawną pedofila.
|
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
Też mi się afera zrobiła... A co to gość od filmów jakiś inny niż mój sąsiad Józek, że się za nim wstawiają? Ludziom się we łbach poprzewracało. Polański ach, Polański och, też mi wielka i poważna sprawa filmy kręcić. Ludzie się wzruszają jak zobaczą jakieś filmowe dzieło albo małolatę z doniosłym głosem w Mam Talent, podczas gdy takie umiejętności to zwykłe cyrkowe głupoty, godne infantylnych dorosłych. Sztuka to mało poważna sprawa, artyści to przeważnie jednostki "kulawe", więc specjalnie bym się panem Polańskim nie przejmował...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..szkoda wracać do tematu, a Hank jako "expert prawa" raczej się już nie wypowie w tej sprawie,
..a ja jeszcze wrócę do tematu.. "Hank" - niezależnie jakie ma zdanie, nie powinien "napadać" na osobę o zdaniu odmiennym. Jest to niegrzeczne i nie powinno być sposobm na rozładowywanie własnych złości. Optymalnych powinna cechowac życzliwość.
|
|
|
|
|
|
|
|
|