Sandman80
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak się czyta o tym, jak nasi przedstawiciele władzy postępują - to nie wiadomo .. czy się śmiać? .. czy płakać? .. czy uciekać z kraju?
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Teresa - ja już nic nie wiem i nie mam zdania na temat polityków..wiem, że nic nie wiem.. ..tylko czy oni coś wiedzą...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Reniu, a nie są oni antypolitykami?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Reniu, a nie są oni antypolitykami?
Piszesz bardzo taktownie..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Reniu, zainteresowani pewnie nie byliby takiego zdania, jak Twoje. Oni wolą, by nam się myliło, a poszywanie się pod miano polityk temu sprzyja.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pokusiłam się o sprawdzenie w Wikipedii, kim - teoretycznie, powinien być polityk : "Polityk – osoba działająca w sferze polityki, którą w klasycznym rozumieniu pojmujemy jako sztukę zdobywania władzy i rządzenia państwem, przy czym celem jest tu dobro wspólne, a przyporządkowanie działania temu celowi ostateczne. Polityk dąży więc do udziału we władzy lub do wywierania wpływu na podział władzy." ..Z tej definicji pasuje mi tylko dążenie do władzy i do rządzenia państwem- ale to dobro ogółu?..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Pokusiłam się o sprawdzenie w Wikipedii, kim - teoretycznie, powinien być polityk : "Polityk – osoba działająca w sferze polityki, którą w klasycznym rozumieniu pojmujemy jako sztukę zdobywania władzy i rządzenia państwem, przy czym celem jest tu dobro wspólne, a przyporządkowanie działania temu celowi ostateczne. Polityk dąży więc do udziału we władzy lub do wywierania wpływu na podział władzy." ..Z tej definicji pasuje mi tylko dążenie do władzy i do rządzenia państwem- ale to dobro ogółu?..
Przejawy naiwności świadczą o "młodym duchu", trzymaj tak dalej!
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|