slawek
Go
|
No fakt ale widzę że nadchodzą czasy cierpiętników samobiczujących się itp. no chyba że to jakiś "kaczor" dziennikarski ;P bo zaprawdę trudno mi uwierzyć że ktoś .......
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
nie potrafię odgadn±ć dlaczego fakty z mojego życia s± dla Was kłamstwem i nieprawd±. Może dlatego, że nie pasuj± dla Waszej wizji wspaniałego życia przed 89 rokiem i "nędz±" dzisiejszych czasów.
Mnie tam wszystko pasuje i mam porównanie jak grabili "komuniści" a jak grabią "dupokraci" socjaliśtyczni notabene bardziej niż sam socjalizm i na własnej skórze odczułem jak rosły obciążenia podatkowe po 89 do dzisiaj.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Adamel, Ali, Slawek
Drodzy Panowie
nie potrafię odgadnąć dlaczego fakty z mojego życia są dla Was kłamstwem i nieprawdą.
, gratuluje, wygrałeś z PZPR i SB.
Dzisiaj życie jest paskudne wg Was i niech tak pozostanie dla Was. Cierpicie z tego powodu, trudno. mają nadzieję, że Polska będzie się zmieniała na lepsze. Będą te zmiany wspierać wg swoich możliwości.
Z tą nadzieją żegnam apologetów lat przed 89 r wis
i znowu przeginasz nikt nie neguje że tak być nie mogło ale to świadczy o tym że się bronić i kombinować nie umiałeś nie umiałeś znaleźć dziur w systemie nie pisałem że walczyłem z PZPR i UB walczyłem z biórwokracją tak jak i dziś nikt tamtych czasów nie chwali jest tylko pewna różnica "wczoraj" a "dziś" wtedy byliśmy pod butem i to nas hamowało dziś niby wolni mamy bardziej ograniczone możliwości tylko nieliczni, wybrani i dobrani dostali szanse reszta wyleciała poza margines szans na zmiane na lepsze nie widać. miast rozszerzać swobody to je się systematycznie zawłaszcza dla nielicznych naiwniacy mogą wierzyć że coś im skapnie z pańskiego stołu lub mieć nadzieje że pan będzie łaskawy a jak podają. nadzieja jest matką głupców aby coś zmienić pozostaje znów tylko bunt
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Co prawda piszą o lodówkach, ale "skołatany" wzrok widzi reklamę monitorów LCD. Czyli: chcesz być "proenergoszczędny" (konsumencie)wywal 100W żarówki, w zamian za to(jeżeli tylko będzie cię stać;) możesz kupić sobie super oszczędne najlepiej plazmowe 50" monitorki. Tych największych modeli nikt nie wycofuje z produkcji- jestem pewien, że "jedynym" powodem jest ich oszczędność wszelakiej energii. Burczy mi w brzuchu, idę "dojeść"
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
wywal 100W żarówki ...ale ponieważ Unia zakazała 100W, to można kupić żarówki 99W, aby wszystko było zgodne z prawem. Bo "Polak potrafi"...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na szczęście, od wczesnych lat siedemdziesiątych XXw. jest kilka gałęzi przemysłu, na których zarabia się lepiej jak na wojnie.
Na pewno jedną z nich jest przemysł farmaceutyczny.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...ale ponieważ Unia zakazała 100W, to można kupić żarówki 99W, aby wszystko było zgodne z prawem. Bo "Polak potrafi"... Tego Unia nie przewidziała..
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
Jak i tego że mi te żarówki oprócz świecenia dogrzewały mieszkanie , czyli wcale nie były takie "marnotrawne".
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
To tak jak "wielbiciele" ekologii apelują o oszczędność wody w "rozwiniętych krajach", aby w Afryce suszy nie było...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ci sami "wielbiciele" apelują żeby nie wycinać lasów, które według nich są głównym źródłem produkcji tlenu na ziemi.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Co prawda piszą o lodówkach, ale "skołatany" wzrok widzi reklamę monitorów LCD. Teraz to widzę, że LED jest na topie P.S. Szkoda, że tylko na pralki - ja potrzebuję na zmywarki
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
Ci sami "wielbiciele" apelują żeby nie wycinać lasów, które według nich są głównym źródłem produkcji tlenu na ziemi. ...Bardzo lubię lasy, puszcze, bory i ubolewam że w Polsce nie zachowano prawie wcale lasów naturalnych, takich jakie u nas były.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nie zachowano w całej Europie.........................
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
Oj tak. Wystarczy w np. google earth wzrokiem oblecieć - jak dziwnie ta ziemia pourządzana.
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
Teraz to widzę, że LED jest na topie Ale ja nie lubie i nie kupie LED-a bo jestem ciepla dziewczyna ...zimny LED dla "zimnych " .
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Ale ja nie lubie i nie kupie LED-a A ja jeszcze nie zdążyłem się przerzucić na LCD, a tu jeszcze po drodze plazma i inksze fullhd dolby hifi stereo
|
|
|
|
|
|
|
|