renia
|
Czytałam właśnie na temat profilaktyki ubóstwa w Polsce i chciałabym fragment tego artykułu zacytować... "..To w tym mieście 17 października 2002, z inicjatywy bezdomnych działających w Ruchu ATD Czwarty Świat, przed dworcem został wzniesiony krzyż poświęcony pamięci ich ,,przyjaciół’', zmarłych z powodu nędzy. Od tamtego dnia zarówno w Kielcach, jak i w innych -> miastach osobom tym jest składany hołd..." Ładna walka z ubóstwem...stawianie pomników dla ofiar nędzy, zamiast przeznaczenie tych środków na zakup jedzenia dla głodujących...
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Ładna walka z ubóstwem...stawianie pomników dla ofiar nędzy, zamiast przeznaczenie tych ¶rodków na zakup jedzenia dla głoduj±cych... A co będzie jak "głodujacy" się rozmnożą dzieki zakupionemu jedzeniu ??? dasz rade utrzymać ich kilkakrotnie wiecej ???? a tak to tylko symbol dzieki któremu cała rzesza ;P "pomagaczy" jak tereska czują się dowartościowane i jakoś to ........
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
wiadomoci: 2887
|
Ładna walka z ubóstwem...stawianie pomników dla ofiar nędzy, zamiast przeznaczenie tych ¶rodków na zakup jedzenia dla głoduj±cych... A co będzie jak "głodujacy" się rozmnożą dzieki zakupionemu jedzeniu ??? dasz rade utrzymać ich kilkakrotnie wiecej ???? a tak to tylko symbol dzieki któremu cała rzesza ;P "pomagaczy" jak tereska czują się dowartościowane i jakoś to ........ http://biznes.onet.pl/koscielna-jazda-bez-limitu,18543,3102637,1,news-detalNa biedzie można się bardzo dobrze paść i jeszcze mieć ogromne zaslugi u ..................
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A co będzie jak "głodujacy" się rozmnożą dzieki zakupionemu jedzeniu ??? dasz rade utrzymać ich kilkakrotnie wiecej ???? a tak to tylko symbol dzieki któremu cała rzesza ;P "pomagaczy" jak tereska czują się dowartościowane i jakoś to ........ A gdzie humanitaryzm?
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
A gdzie humanitaryzm?
Widziałem kiedyś na filmie jak jeden humanitarny Żołnierz zastrzelił konia.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No i ? Czasami trzeba.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
No i ?
No i ludzie kompletnie nie biorą odpowiedzialności za swój "chumanitaryzm"
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
.... A co będzie jak "głodujacy" się rozmnożą dzieki zakupionemu jedzeniu ??? dasz rade utrzymać ich kilkakrotnie wiecej ???? a tak to tylko symbol dzieki któremu cała rzesza ;P "pomagaczy" jak tereska czują się dowartościowane i jakoś to ........ Podejrzewam, że z "głodu" też się mnożą. Podobno znaczny wpływ na "płodność" ma wykształcenie, ale ja jestem zdania, że wcześniej była "miska"- odpowiednia miska .
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Czyta się jak bajkę o uwięzionej księżniczce..
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Bardzo pouczający fragment o Tobie ?? Teresko ?? "Dwójka młodszych przebywa teraz w państwowych barakach . Uczą ich polować , walczyć , zabijać , ale nie uczą myślenia ( uczą ich posłuszeństwa jak psa). Aspazja większość czasu spędzam w swoim specjalnym pokoju na poddaszu gdzie tka tkaniny, lepi gliniane naczynia, i gdzie do niedawna wychowywała swoje dzieci . Rzadko wychodzi z domu. Krępuje ją i gniewa ,to że musi brać ze sobą którąś z swoich niewolnic gdy opuszcza dom ( powinni mieć do niej więcej zaufania). Czasem zazdrości heterom - kobietom do towarzystwa . One mogą samodzielnie, poruszać się po mieście, robić zakupy i rozmawiać z innymi mężczyznami .Jej tego nie wolno . Wtedy czuje się jak niewolnica . Zastanawia się gdzie jest moralność .Jacy obywatele ustanowili takie prawa ? Mimo, iż urodziła dzieci i jej status społeczny wzrósł , wciąż jestem całkowicie zależna od męża którego widuje okazjonalnie ." P.S. bynajmniej nie chodzi o "hetery"
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Świetna wypowiedź Sachsa "...jestem przeciwny cięciu podatków (..) Dobrze wykorzystane pieniądze z podatków mogą się bardziej przyczynić do stworzenia społeczeństwa produktywnego i sprawiedliwego." Czas dzieci wykształcić na polityków - to w przyszłości da wygodne i bogate życie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go