slawek
Go
|
Rz±d patrzy na to ,że prywatyzacja przyniesie 9 mld € . Tylko to jest patrzenie krótkowzroczne i dalsze rozsprzedawanie polskiej gospodarki. No to teraz napisz cos konstruktywnego dla "rządu" i dla "gospodarki" a nie tylko krytykowac ;P
|
|
|
|
|
|
|
fink
Go
|
Rząd patrzy na to ,że prywatyzacja przyniesie 9 mld € . Tylko to jest patrzenie krótkowzroczne i dalsze rozsprzedawanie polskiej gospodarki. Właśnie. Jeszcze nigdy nie słyszałem, aby mówili przy prywatyzacji danej firmy państwowej, ile ta firma przynosi zysku Skarbowi Państwa. Bo mogłoby się okazać, że lepiej się opłaca państwu polskiemu jednak posiadać daną firmę. W jakim celu sprzedawali np. banki czy inne wysokodochodowe firmy ? Przecież z zysków tych wszystkich sprzedanych firm można by załatać "dziurę budżetową" i jeszcze by zostało. Ludzie odpowiedzialni za prywatyzację rentownych przedsiębiorstw państwowych to są albo zdrajcy/sprzedawczycy na usługach obcego kapitału albo wybitnie tępe i bezmyślne jednostki.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No to teraz napisz cos konstruktywnego dla "rządu" i dla "gospodarki" a nie tylko krytykowac ;P Bym napisała, gdybym chciała..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Rząd patrzy na to ,że prywatyzacja przyniesie 9 mld € . Tylko to jest patrzenie krótkowzroczne i dalsze rozsprzedawanie polskiej gospodarki. Reniu, jeśli przyjmiemy że dorosłych obywateli w Polsce jest 30 mln to z 9 mld zł na jedną dorosłą osobę przypadnie 300 zł. Kupmy to sami zyski nam zostaną w Polsce.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Gdyby przyjąć (niestety), że dla wielu kwota 300 zł jest za wysoka, by mogli partycypować, to przy 20 mln obywateli koszt dla jedego wyniesie 450 zł
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Dlaczego właściwie kobieta nie mogłaby zostać papieżem?". "- Z powodów fizjologicznych - mówi nagle jedna z panelistek, lekarka, działaczka prawicowych ruchów pro-life Hanna Wujkowska. I opowiada, że z biologicznego punktu widzenia kobiety nie nadają się do pełnienia tej funkcji. - Tuż przed miesiączką dochodzi do swoistego obrzęku mózgu. Kobiety są tak przepełnione płynami fizjologicznymi, że ciężko im zachować zdrowy rozsądek. A co dopiero zarządzać czymś tak ogromnym, jak Kościół katolicki." Jak w takim razie ta lekarka mogła wykonywać tak odpowiedzialną pracę ? Z obrzękiem mózgu i brakiem zdrowego rozsądku..
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Ludzie odpowiedzialni za prywatyzację rentownych przedsiębiorstw państwowych to s± albo zdrajcy/sprzedawczycy na usługach obcego kapitału albo wybitnie tępe i bezmy¶lne jednostki.
ALLEEEZŻZ Chopie co ty opowiadasz ???? to sa najzwyklejsi zjadacze "chleba" czyli ci z trzeciege nie ujetego przez ciebie parytetu no chyba ze myslisz że ci którzy ida do "polityki" to faktycznie bezmózgi nie śmiejacy rąk unieść ani głowy skrzywić aby sie niczym etykiecie nie sprzeciwić
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Usmiałam się jak norka. Ale to nie jest śmieszne! To jest fanatyzm "obrzękniętego mózgu" niezależy od płci i to w najgorszym wydaniu!
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Usmiałam się jak norka. Ale to nie jest śmieszne! To jest fanatyzm "obrzękniętego mózgu" niezależy od płci i to w najgorszym wydaniu! Pewnie, że nie jest. Bywa, że coś jest śmieszne przez zaskoczenie/zakłopotanie na chwilę jedynie?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Ówczesne przepisy zwalniały taki sprzęt z podatku VAT, pod warunkiem że pochodził z importu. " To jest promowanie rodzimych wyrobów.. Twórca takich przepisów powinien ponosić osobiście odpowiedzialność karną za wyrządzone straty..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Widziałam dzisiaj w telewizji przygotowania w Polsce do przyjęcia tak dostojnej pary.. ..mnie interesuje tylko kto pokrywa koszty ich wizyty - niech zgadnę.. ..my?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Widziałam dzisiaj w telewizji przygotowania w Polsce do przyjęcia tak dostojnej pary.. ..mnie interesuje tylko kto pokrywa koszty ich wizyty - niech zgadnę.. ..my? Tego nie wiem. Mnie zajęła tam najbardziej wypowiedź Księcia nt polskich emigrantów w Anglii.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ciekawe czy powiedział to co naprawdę myśli, czy tylko chciał być miły..
|
|
|
|
|
|
|
|