kodar
Go
|
jaka straszna powodz,a woda taka rwaca i spietrzona..... powodzianie a gdzie wy sie teraz podziejecie???
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
A mnie wcale nie dziwi ten fakt, ponieważ tego typu prace pozyskują dzisiaj tylko "wysoko wyspecjalizowane" firmy, podobnie, jak bieżące remonty wałów przeciwpowodziowych. Znam przypadki z początku lat 90-tych, kiedy np przetarg na budowę wielospecjalistycznej przychodni lekarskiej w dużym mieście "wygrał" człowiek, który nie posiadał żadnych poważnych środków, a firmę budowlaną założył miesiąc wcześniej. Znam to z autopsji. Nie trzeba więc dodawać, że przetargi na zamówienia publiczne, to po prostu jedna wielka chała.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
... zaś wcześniej likwidowano z zapamiętaniem firmy, którym doświaczenia (w porównaniu do jw) nie brakowało, doradzając ich pracownikom by się przekwalifikowali, co - nie mając wyboru - musieli uczynić. Zaś ich majątek (środki pracy) niejednokrotnie poszedł na złom. Dziś czytam w komentarzach na "Polityce" cytaty o tym że jak woda przyszła to i wyjdzie.
Tak to jest z indywidualizmem, że dalej końca własnego nosa nie widzi, ani się domyśla że w jakiejś tylko nieco innej scenerii i jego dopadnie ślepy los, a ratunku wtedy znikąd. Ciekawe ile lat po szkodzie jak już jej wszyscy doświadcą "do spodu" trzeba się będzie uczyć współpracy na rzecz dobra wspólnego, że już o solidarności społecznej nie wspomnę.
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Moje dorosłe dzieci tęsknią za taką rzeczywistością, mimo, że same tego dokładnie nie pamiętają. Na szczęście mamy trochę przyjaciół i znajomych z innych czasów.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Niesamowite..
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bardzo optymistyczne ..tylko szkoda, że jedynie dla "wybranych" i kosztem tych maluczkich..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Średnia płaca wzrosnie? Wzrośnie.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Hank
Go
|
Napisałaby Pani wreszcie coś od siebie, zamiast bezustannie wklejać linki do opinii wyrażonych przez innych ludzi.
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Napisałaby Pani wreszcie coś od siebie, zamiast bezustannie wklejać linki do opinii wyrażonych przez innych ludzi. Słusznie Żeby się dowiedzieć co się dzieje na świecie wystarczy włączyć ulubiony kanał telewizyjny i mamy wszystko łącznie z obrazkami Gorzknieje to forum i zamienia się jedynie w przekaz złych wiadomości.
|
|
|
|
|
|
|
Hank
Go
|
Napisałaby Pani wreszcie coś od siebie, zamiast bezustannie wklejać linki do opinii wyrażonych przez innych ludzi. Słusznie Żeby się dowiedzieć co się dzieje na świecie wystarczy włączyć ulubiony kanał telewizyjny i mamy wszystko łącznie z obrazkami Gorzknieje to forum i zamienia się jedynie w przekaz złych wiadomości. Proponuję, żebyś nie przekręcała moich słów. Zachęcałem to tego, by pisać coś od siebie, a nie zalewać forum linkami do cudzych wypowiedzi. Poza tym ja od wielu lat nie ma telewizora. Tak więc trafiłaś kulą w płot.
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Poza tym ja od wielu lat nie ma telewizora.
Najwyraźniej nie tylko telewizora Ci brak
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
"W zeszłym roku powódź, w tym roku powódź, więc pewnie ludzie są już oswojeni, obyci z żywiołem" Bronisław Komorowski i ten sam Pan "Woda ma to do siebie, że się zbiera i stanowi zagrożenie, a potem spływa do Bałtyku"fajne te złote myśli
|
|
|
|
|
|
|
|
|