Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12143057 razy)
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To ostatnie wyjście najtańsze i najskuteczniejsze. Tylko jak to wprowadzic w życie? Ostatnio 'na pokoju ' byłam z dziweczyną ok. 40 tki, z bardzo chorymi kończynami (powiedziała, że to są tylko zwyrodnienia) miała duży problem z wejściem do samochodu nie mówiąc już o tramwaju. Odchudzła się , na śniadanie i kolację jadła tylko jogurty. Narzekała, że waga ani drgnęła (a miała chyba 90-100kg).. Z ciekawością patrzyła na moje żółtka, boczek i co tylko rodzina mi przywiozła (a ja ciągle jestem szczupła). Wspomniałam o JK zapałała wrogością na to nazwisko (dlaczego?!). Z domu przywiozłam jej książkę 'Życie bez pieczywa' W.Lutza. Po prostu ją 'połknęła' ,wiele zrozumiała, dałam jej też 'Nasiona kłamstwa' J.M. Smitha oraz wielikie tabele wart,odż. produktów. Dzisiaj jest zatwardziałą zwolenniczką JK. Często do siebie piszemy, jest pogodna i ma ochatę na żarty. Nic nie zostało z 'tamtej' T. Właśnie mnie ta wrogość innych do "Diety Kwaśniewskiego" też zastanawia.( Mój brat jak o niej słyszy, to zaraz robi się nerwowy)...czyżby coś podświadomie czuli, że ktoś inny może mieć rację i cały ich "poukładany świat" się rozsypie.. Wczoraj rozmawiałam z 32-letnią mamą kolegi mojego syna. Ona ma tak "na oko" ze 100kg. Skarżyła się na wysokie nadciśnienie (190/130), teraz bierze tabletki, to ma średnio 150/90. Bierze również tabletki na zbicie cholesterolu, bo ma ok. 300 (całkowitego). Bola ją wszystkie stawy. Mówiłam jej o DO - ona na to, że już żywi się zdrowo, bo unika słodyczy i smażonego... Jednak "ponoć" sprawdzi w Internecie na czym to żywienie polega (wątpię jednak.. )
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Odnośnie leczenia - możemy wg nowego prawa unijnego leczyć się w całej Unii. Myślicie, że jest to z naszej strony możliwe?
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Albo za granicą - jak coś poważniejszego...
Najczęściej w Szwajcarii - pewnie dlatego, że blisko "Blackend" w Twoim poście nie widać szacunku do władzy.. Powinniśmy docenić fakt, że nasi decydenci wyjeżdżają za granicę na leczenie. Przecież oni to robią dla nas, żebyśmy nie musieli przez nich w jeszcze dłuższych kolejkach na zabiegi czekać. Takie oddanie powinniśmy docenić i oddać to co mamy. Przecież nie jest tego tak dużo..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
moze trudna sytuacja w lecznictwie przyczyni sie do poprawy zdrowia w narodzie.?no bo jezeli nie mozna liczyc na lekarzy,to moze zaczac liczyc na siebie i wlasne mozliwosci??
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Poprawa zdrowia w narodzie nastąpi zaraz po poprawie świadomości w narodzie, a tutaj jestem, cholera, sceptyczny...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wczoraj rozmawiałam z 32-letnią mamą kolegi mojego syna. Ona ma tak "na oko" ze 100kg. Skarżyła się na wysokie nadciśnienie (190/130), teraz bierze tabletki, to ma średnio 150/90. Bierze również tabletki na zbicie cholesterolu, bo ma ok. 300 (całkowitego). Bola ją wszystkie stawy. Mówiłam jej o DO - ona na to, że już żywi się zdrowo, bo unika słodyczy i smażonego... Jednak "ponoć" sprawdzi w Internecie na czym to żywienie polega (wątpię jednak.. ) Jednak się miło rozczarowałam. Dzisiaj ta babka pożyczyła ode mnie książkę "Dieta Optymalna" JK. Czytała o DO w Internecie i jest sprawą bardzo przejęta... Mówiła, że do niej to jeszcze nie dociera tak całkiem...mam nadzieję, że dotrze.. Niby już nie chcę ludzi przekonywać do DO, ale jak ktoś się tym tematem zainteresuje, zwłaszcza chory, to bardzo mnie to cieszy..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Brak słów. Zawsze tego biednego jeszcze okradają. Bogaty się nie da wykorzystać - wziął by sobie swoich adwokatów.. Nie wiem czy można się urodzić bez sumienia, czy można je po prostu grubą warstwą pieniędzy wygłuszyć i jest spokój...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
To Miller kiedyś powiedział, że prawdziwych męższczyzn poznaje się po tym jak kńczą" i jak on skończył? Wszyscy wiedzą Czy już mamy samych 'dupków' do wypowiadania się w mediach??
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
To tylko polityczny bełkot. To samo od wielu lat.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|