Autor
|
Wtek: Żywienie optymalne a P.O.CH.P (Przeczytany 162042 razy)
|
jurek46
Go
|
Mam burze mysli. Z jednej strony czytając was nabieram wiekszego przekonania do diety, ale wchodze na inne strony odnosnie diety i czytajac negatywne opinie ludzi na ten temat staje po ich stronie, potem znowu czytam to forum i znowu nabieram wiekszego przekonania do diety. Ale wlacza sie moje ja i mi mowi ze to głupota nie jesc pysznych owocow ktore uwazam za wlasnie zrodlo zdrowia itp. Czas pokaze na co sie zdecyduje. jak narazie mam za malo wiedzy na ten temat. Jest konflikt we mnie dotychczasowe zdrowie - owoce itp.. a tutaj czytam zaprzeczenie tego co dla mnie jest zdrowiem . .......Dotychczas myslalem.. i nadal mysle ze Wszystko jest dla czlowieka...w odpowiedniej ilosci oczywiscie, i ze organizm potrzebuje roznorodnosci i owocow i tluszczu. W ziemie wiecej tluszczu w lecie lekie dania... Takie jest moje myslenie na dzien dzisiejszy.
Pozdrawiam wszystkich formuowiczow.
Jeżeli masz jeszcze wątpliwości to zapoznaj sie z książka dr.Kwaśniewskiego "Tłuste Życie" myslę ze wtedy zmienisz zdanie
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Jurek! Po prostu mimo swojej choroby ,potrafisz pisac humorystycznie i to jest świetne! Lubię Cię chłopie i tyle!
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
Nie, nie uważam, że podświadomość zastąpi płuca. Imasz się jednak różnych metod, dlaczego by nie popracować z podświadomością. Ja też nie bardzo wierzę, że to pomoże. Tak dla ciekawości jednak można poczytać. Pozdrowienia Majka
Majka piszesz tez, ze jak masz czas to warto przeczytac tego autora,własnie o to chodzi, ze ja za duzo czasu juz nie mam. Wiem ,że sa starsi odemnie ,którzy tryskaja zdrowiem, niestety los do mnie się nie uśmiechnął,dlatego zamiast podswiadomości wole rzeczywistośc to co nauka dzisiaj odkrywa a moze jeszcze coś zdążą odkryc zanim tak jak w znanym wierszu Elegia o śmierci Ludwika Waryńskiego nie "Zmkna się oczy otwarte"
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
Jurek! Po prostu mimo swojej choroby ,potrafisz pisac humorystycznie i to jest świetne! Lubię Cię chłopie i tyle! Zawsze to jest lepsze niz lezenie w łóżku i czekanie na to co i tak jest nie uniknione,ale dośc smutku Wysyłałem Tobie dedykacje czyzbys jej nie wysłuchała posłuchaj tych słów. http://pl.youtube.com/watch?v=inXkm2fysb4
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
Nie należy nigdy myśleć o "złych" rzeczach. Jeśli się o nich myśli, to się je przyciąga. Jurek, czy znasz Potęgę podświadomości Murphyiego. Polecam. Jak masz trochę czasu to poczytaj. Naprawdę pomaga. Majka
to chyba z cyklu takich jak Psychocybernetics Maltz'a. Momentami czyta sie jakby byla przeznaczona glownie dla sprzedawcow ubezpieczen na zycie , itp, ale ogolnie w sumie pouczajaca lektura. Moge ci Jerzy przeslac na maila jesli chcialbys przejrzec, jesli to cos pomoze... W wersji ang mam tylko niestety...
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
1. Mam burze mysli.2.Ale wlacza sie moje ja i mi mowi ze to głupota nie jesc pysznych owocow ktore uwazam za wlasnie zrodlo zdrowia itp. 3.Czas pokaze na co sie zdecyduje. jak narazie mam za malo wiedzy na ten temat. 4.Jest konflikt we mnie dotychczasowe zdrowie - owoce itp.. a tutaj czytam zaprzeczenie tego co dla mnie jest zdrowiem . .......Dotychczas myslalem.. i nadal mysle ze Wszystko jest dla czlowieka...w odpowiedniej ilosci oczywiscie, i 5.ze organizm potrzebuje roznorodnosci i owocow i tluszczu. W ziemie wiecej tluszczu w lecie lekie dania...
1. Masz postepować w zgodzie ze sobą i brać odpowiedzialność za wszystko co robisz. Tzn. - obserwować się, wyciągać wnioski itd. Nic nie daje większej radości niż nabywanie przekonania, że się WIE, potem przychodza inne "przymioty". Widzisz Men są osoby, które dochodzą powoli do celu (wiedza) i są osoby, którym trzeba dawkować wiedzę powoli bo, nie wiedza co dalej. 2. To jedz owoce jako źródło W, nie będzie to DO, ale może stworzysz coś, z czego warto się będzie czegoś nauczyć. 3. To będzie Twoj wybór i takim ma pozostać. 4. Się nie przejmuj, chodzi o przyszłość. Jeżeli jesteś czegoś zadeklarowanym zwolennikiem, to życie kiedyś to zweryfikuje jako negatywną opcję, jako Twój błąd. Dostaje się wtedy chorobę, którą można tylko wyleczyć rezygnując z owoców. Podobnie odwrotnie - jeżeli jesteś zadeklarowanym przeciwnikiem czegośtam - życie daje Ci po wielokroć mozliwości (czasem bolesne) zweryfikowania Swego przekonania. Kiedyś pisałam bajkę o mędcu i koniach i synu medrca. O to chodzi. O widzenie ponad przeciwnościami, o widzenie nie tylko obu końców kija ale i całego kija. 5. Tak - na wiosnę widać jakieś "ruchy wegetariańskie" na forum - oliwa z oliwek do marchewki , siemie lniane na śniadanie itd.
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
Men, Mam tak samo jak Ty.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Nic się zatem nie martwcie, tu jest więcej Kół Wzajemnej Adoracji .
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
Pani Ewo wczoraj wypadł u mnie siódmy dzień ,a wiec ze smakiem zjadłem śledzia w śmietanie,i nic w tym nie było by dziwnego . ale wieczorem jak zwykle po śledziach jest pragnienie do picia,a umnie powstała nieodparta chęc zgaszenia pragnienia poprostu mlekiem a więc nie wypadało nic innego jak wycignąc kartonik 3,2% i wlac sobie szklaneczkę ,było zimne i dobrze sie piło,nie będę opisywał dłużej ale szklanka po szklance i opróżniłem cały litr,już po godzinie,zaczęły odchodzic ze mnie gazy po prostu jak w tym kawale puszczałem bąki jeden po drugim a po paru minutach puszczałem całe serie,wygląda to na żart ale to fakt calutką noc produkcja gazów nie ustawała dopiero rano się uspokoiło,nic mnie nie bolało nic nie spowodowało rozwolnienia,jest wszystko ok. Brzuch rano jakby był mniejszy,lużniejszy,oddycha mi się tak jak zwykle ale puls mam 90/min wysycenie 88% Czy dalej mam prowadzic tą rotacje,czy ja poprostu nie nadaje się do zauwazenia tego co czytam u innych.
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
Co Wy optymalni jecie jak zglodniejecie w pracy, szkole ...?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Kiedyś zabierałam np żółty ser i śmietanę, boczek i ogórki kwaszone, czy pomidora, karkówkę i pomidora. Teraz śmietany nie zabieram, ale zdarza się, że biorę gotowane jajka, z których zjadam żółtka, a zagryzam ogorkiem lub pomidorem. Śniadań rano nie jadam, więc koło 12:00 jestem głodna i trzeba coś mieć.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Ja kiedyś zabierałam jajka i... nie miałam na nie ochoty, a że pracy mnóstwo, jadałam śniadanie po przyjściu z pracy o 18.00 (wracałam z tymi jajkami do domu). Kiedyś zjadłam śniadanie o 22.00, może to i nie najlepiej... Przedawkowałeś W Jurek46, - gazy są tego objawem. Poszedłeś od razu "na szerokie wody" jak sięgnąłeś po mleko - DOBRZE. Niektórzy latami widzą wroga w mleku. Rotację produktów mlecznych dobrze robisz .
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
A co pijecie!? Ale dziwnie tak sam ser jesc , albo jajko żółtko... Np zglodnieje na uczelnii jest sklepik i tam praktycznie nic sie nie nadaje do zjedzenia. Tzn wy nie wybralibyscie zapewne nic. Trudna ta dieta jest bardzo powiem wam szczerze.. jeszcze dla mlodych ludzi takich jak ja co dopiero zwykle obiady staram sie nauczyc robic zeby jakos przezyc .. nie tylko na suchym jedzeniu A pewnie jedliscie dzisij tłusciutki rosól -jecie go bez klusek;> sam? bez ziemniakow lub ryzu.?? Czy na to mozna sobie pozwolic ;}???bo wszedzie czytam TŁusciutki itp ale z czym jecie nie piszecie ;-P?
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
JAK wygladaly wasze wesela co podaliscie gosciom zlitowaliscie sie nad nimi:D Czy nie ;-p ;-P
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Ja się nie lituję nad gośćmi . Dostają wszystko co jadalne bez pieczywa. Jajka z kawiorem i takie inne np. szampan wytrawny. Czasem na stole stoi jakiś surowy ananas/arbuz/melon.
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
Jeju! A nad dziecmi? ciasta soki owocowe itp???? Niech maja troche z życia...
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Muszą im wystarczyć frytki i rurki z bitą śmietaną i jakieś marchewkowe cośniecoś (Kubuś).
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Muszą im wystarczyć frytki i rurki z bitą śmietaną i jakieś marchewkowe cośniecoś (Kubuś). a najlepiej bita śmietana w kształcie rurki.
|
|
|
|
|
|
|
Enka19
Go
|
HAHa ;-D no to mam nastepna rzecz która mi pasuje kubuś!
|
|
|
|
|
|
|
|
|