Autor
|
Wtek: Jak pomóc choremu po udarze mózgu.??? (Przeczytany 112705 razy)
|
Bruford
Go
|
witajcie Moja mama zawsze miała kłopoty z zylakami dawniej jeżdziła do Warszawy na lasery. Troche pomogło -ale tęga ,powolna, siedzacy tryb zycia ,więc wszystko sie dołozyło. Te otwierające sie rany i wycieki
Niezłe są opatrunki hydrokoloidowe lub taki bandaż o stopniowanej kompresji z kalaminą , cynkiem i gliceryną ( unna boot).Generalnie inaczej się leczy owrzodzenie zakażone.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
[Elmo opowiadała mi o swoich przejściach. Włos mi się zjeżył na głowie! Kolejna seria błędów lekarskich i jaka krzywda dla niej. Nie miała juz siły podawać lekarzy do sądu. Wcale jej się nie dziwię, ale wielka szkoda.
Daj spokój . Te imaginacje jeżą Ci włos na głowie????
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Cholera, tyle sie napisalam i wszystko poleciało. Wcisnelam jakis skrot klawiszowy i zamknela sie strona. Juz nie mam dzis siły ani czasu pisac drugi raz. Powiem wam tylko, ze opisałam horror, jaki przezyłam w czasie swoich dwóch porodów, co przezyla moja bratowa. Leciały przekleństwa, bo do dziś nie mogę o tym mówić spokojnie. Moze dobrze, że przepadło, bo Bruford na pewno by zemdlał On przeciez jest taki subtelny Mnie tylko ciekawi, Bruford, dlaczego ty tak usilnie bronisz swoich kolegów po fachu. Jeśli ciebie nie dotyczą nasze opowieści, to po co sie poczuwasz? Ja wiem, co sama przezylam i nikt mi nie wmowi, ze imaginuję Juz pare lat nie byłam w przychodzi i dobrze, bo nie chce widziec mojej lekarki rejonowej, co robi wszystko pod dyktando , bo i tak się na niczym nie zna i nie chcę widziec chama, co nie dal mi zwolnienia, kiedy mialam tak silne uczulenie, ze zaraz po wyjsciu od niego spuchło mi całe ciało. Przez ch... musialam biegac po szpitalach cała obolała. Ojej, ile rzeczy mi się przypomniało, brrrrr
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Optymizmem napawa mnie Twoja uświadomiona i dobrze kierunkowana nienawiść. Nie wiem tylko, czemu Bruforda w to wplątujesz. Reasumując, możesz wierzyć lub nie - współczuję i to słowo mówię z pełną świadomością.
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Ewa ,jak mozesz to opisz te sytuacje.Warto wiedziec czasem czego mozna sie spodziewać w szpitalach. A Bruford reaguje normalnie ,tak jak na lekarza "szpitalnego" przystało" .Wiesz ...wszystkie dolegliwosci pacjeta w szpitalu to jego imaginacje I caly horror pacjeta w szpitalu ,to tylko horror dla pacjeta . Dziwisz sie?Ja się juz nie dziwie ,przeciez nie tylko taki Bruford moze siedziec na forum ,gdziekolwiek i wyobraź sobie ,ze taki "lekarz" ma sie przejmowac twoim przypadkiem ? No ,coś Ty ... . A poza tym jak ma pomóc lekarz pacjetowi jak sam nienawidzi ludzi . Kurcze ,no tak jest i już,nie da sie tego zmienić. W szpitalu jest dobrze jak ktos nie ma z czyms komplikacji ,jak lekarze spartacza robote , problem sie zaczyna...dla pacjeta Tak jest ,wiem to z autopsji.
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
To do mnie? Myslisz, ze ja mam taki wpływ, zeby Bruforda w cokolwiek wplątywać? Przeczytaj mój post, a zobaczysz, ze sama się dziwię Brufordowi, ze reaguje na to, co do niego nie jest adresowane. Może wg ciebie jest ubezwłasnowolniony, skoro w jego imieniu wystepujesz? Jak ty łatwo klasyfikujesz ludzi? Jestem pod wrażeniem paru twoich postów
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Przede wszystkim, Ty sama wypowiadasz się wielokrotnie w imieniu innych oraz Elmo. A z innej (pozornie tylko) beczki. Tutaj dużo osób wypowiada się w imieniu Boga. Czy jest on ubezwłasnowolniony ? Polecam powstrzymać się od zaczepek, które nie noszą śladu sensu.
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Bruford bardzo ci dziekuje -już jestem dwie wiadomości do przodu . Powiedz czy tą mieszanke robia na zlecenie czy taka jest gotowa ? Bo jak z przepisu lekarza -to musze wizyte zamówić .
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Bacznosc, spocznij, Rób to, nie rob tego. A najlepiej zostawic cie samego na placu boju, walczący wiecznie Tomkiewiczu
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
zauwazylam pewną zaleznosc EWA . Lubie sie czasem poszwędać na forum za Tobą ,bo Cie bardzo lubię -masz poczucie humoru ,uwierz ale jak czytam niektore Twoje posty to nie moge wytrzymać ze smiechu a poza tym jestes mądrą kobietą . Natomiast za mną wiecznie się szwędają Tomkiewiczowie ,wiecznie im jest źle : a to ,ze pisze o witaminie C ,a to ,ze sobie wkleilam awatar elmo ,to ze pisze o dzieciach ,kotach ,psach ,tchorzofretkach ,Bogu, itd itp.,czepiają sie jak rzep psiego ogona Mysla ,ze jak sa ode mnie starsi ,to im wszystko wolno Najpierw zazyczaj wyskakujeTomek ,potem Marishka ze swoim ą , ę rozłozy moje zdanie na czynniki pierwsze , a na koniec ,wlecze sie niestrudzenie wierny, forumowy towarzysz i przyjaciel -Bruford - - na końcu...łańcucha pokarmowego
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
Bacznosc, spocznij, Rób to, nie rob tego. A najlepiej zostawic cie samego na placu boju, walczący wiecznie Tomkiewiczu Ewo Tomkiewicz napewno pomylił temat forum,a ten post nosi tytuł "Jak pomóc choremu po udarze mózgu". Ja cały czas czekam na pomoc,tych którzy mieli w praktyce do czynienia z takimi chorymi.Bardzo bym chciał też uzyskać konkretną odpowiedż na powyższe od Bruforda.To z jakiej pomocy z tego forum mogą skorzystać chorzy po udarze domyśleć się nie trudno,napewno zakończyć się to może wylewem "krew by ich zalała"
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
1. bo Bruford na pewno by zemdlał 2.On przeciez jest taki subtelny 3.Mnie tylko ciekawi, Bruford, dlaczego ty tak usilnie bronisz swoich kolegów po fachu. 4 Jeśli ciebie nie dotyczą nasze opowieści, to po co sie poczuwasz? 1.Wiesz co , nigdy jeszcze nie zemdlałem. Może to fajne by było , taki substytut odlotu 2.Jakże mi miło. 3.Zauważyłaś , żebym konkretnie kogoś bronił??? 4.Jak zapewne zauważyłaś , już kilkakrotnie ( mimo , że niektórzy tego , heh , nie zauważyli tego do tej pory ) zaznaczyłem , że "horrory" publicznej służby zdrowia mnie nie interesują. .Nie mam z nią wiele wspólnego po prostu. A że mam swoje doświadczenie to potrafię z grubsza ocenić kto mówi coś do rzeczy a kto jest mitomanem. . Uporczywe ściganie mnie po różnych wątkach swoimi insynuacjami i imaginacjami w wymienionej dziedzinie a wynikającymi z braku zrozumienia rzeczy podstawowych świadczą nie o mnie a o "ścigającym" . Zresztą bezradność "ścigającego" wyraża się w prostym mechanizmie - jak nie ma nic do powiedzenia do wklei jakieś swoje badziewie na temat lekarzy pod moim adresem. .Hi , hi.I nadal nie rozmumie ,że mam to w d.... Poza tym jeszcze jedno. Mnie i Tomkiewiczów wiele zapewne dzieli.Ale , mam wrażenie ,łączy jedno. Niechęć do gówniarskich awantur i pyskówek rodem z magla . Ponadto.Mnie i Tomkiewiczów ( choć na ogół wiele nas dzieli)
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
[nie trudno,napewno zakończyć się to może wylewem "krew by ich zalała"
Ponieważ ilekroć zawiązuje się jakiś wątek , tyle razy pojawia się tam badziewie wyprodukowane przez Elmo z jej ulubionymi łańcuchami emotikonów , mam propozycję.Podaj mi dane osoby na priv-jej wiek , choroby towarzyszące i jakie leki bierze a ja Ci odpowiem jak najdokładniej umiem, OK?
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Bruford bardzo ci dziekuje -już jestem dwie wiadomości do przodu . Powiedz czy tą mieszanke robia na zlecenie czy taka jest gotowa ? Bo jak z przepisu lekarza -to musze wizyte zamówić .
Opatrunki hydrokoloidowe są dostępne w aptekach w dośc szerokiej gamie.Opisany bandaż jest przygotowywany doraźnie.Nie wolno go moczyć. Generalnie najlepsze rezultaty leczenia owrzodzeń podudzi widuję tam gdzie dość często dogląda ich do
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
[. Generalnie najlepsze rezultaty leczenia owrzodzeń podudzi widuję tam gdzie dość często dogląda ich do
doświadczony dermatolog i wg potrzeb chirurg naczyniowy.Najlepiej jeśli pacjent jest w stanie często ćwiczyć zgięcie grzbietowe stopy i ew.jak najbardziej zbliżyć się do właściwej masy ciała.Nie wolno przesadzać ze środkami odkażającymi ( tylko wg potrzeb) i moczeniem okolicy owrzodzeń.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Nasze zdrowie w duzej czesci zalezy tylko i wylacznie od nas samych.Przewaznie pakujemy w siebie byle co i w ogromnych ilosciach. Alkohol,papierosy ,slodkosci i inne cuda,duzo i czesto.Tyjemy i mammy pretensje do innych.A kiedy juz organizm buntuje sie i zaczyna chorowac oczekujemy wrecz cudu.Moze zacznijmy zwracac uwage na siebie jako caloksztalt.Przestanmy wreszcie obwiniac innych za nasze chorobska.Uwazam obwinianie innych za nasz stan zdrowia za niesprawidliwe. Jezeli zaczynam chorowac musze najpierw wszystko wyprobowac co jest w zasiegu moich mozliwosci,by ten stan zmienic na lepsze.Natomiast gdy juz musze skorzystac z uslug lekarza to mam prawo wyboru .Lekarza malo skutecznego zamieniam na innego lub korzystam z uslug kilku na raz. Nauczylismy sie za wszystko, co zle obwiniac innych.O zgrozo!!!!
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Nasze zdrowie w duzej czesci zalezy tylko i wylacznie od nas samych.Przewaznie pakujemy w siebie byle co i w ogromnych ilosciach. Alkohol,papierosy ,slodkosci i inne cuda,duzo i czesto.Tyjemy i mammy pretensje do innych.A kiedy juz organizm buntuje sie i zaczyna chorowac oczekujemy wrecz cudu.Moze zacznijmy zwracac uwage na siebie jako caloksztalt.Przestanmy wreszcie obwiniac innych za nasze chorobska.Uwazam obwinianie innych za nasz stan zdrowia za niesprawidliwe. Jezeli zaczynam chorowac musze najpierw wszystko wyprobowac co jest w zasiegu moich mozliwosci,by ten stan zmienic na lepsze.Natomiast gdy juz musze skorzystac z uslug lekarza to mam prawo wyboru .Lekarza malo skutecznego zamieniam na innego lub korzystam z uslug kilku na raz. Nauczylismy sie za wszystko, co zle obwiniac innych.O zgrozo!!!!
I to jest , bezprzecznie racja
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Jurek ,przeczytalam Twoje posty ,widze ,ze na ZO jestes juz dosyć dlugo. Byles z tym problemem u lekarza optymalnego ? ,bo widze ,ze tu raczej zadnej porady nie otrzymasz ,bo sam pisales ,ze medycyna akademicka nie jest w stanie pomoc.Jedyne wyjscie to jakis lekarz optymalny. Pozdrawiam.
Pewnie ,ze najlepszymi lekarzami powinnismy byc sami dla siebie,no ale jak lekarz partaczy robote ,podczas cesarskiego ciecia dochodzi do zakazenia,zapalenie otrzewnej to chyba nie jest moja wina ,co Kodar? Albo jak lekarze zostawiaja w jamie otrzewnowej pacjeta jakis przedmiot chirurgiczny ,to chyba nie jest wina pacjęta ,co Kodar? Jak juz lekarze ,podjeli sie wykonywania swojego zawodu ,niechze robią to dokladnie ,czysto i przejrzyscie .
Bo zmarszenie brwi ,wieczna powaga wbrew pozorom nie musza swiadczyc o mądrosci .Bycie mądrym tzn ,bycie dobrym .
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
A poza tym pijany lekarz na dyzurze w pogotowiu czy szpitalu ,to tez wina czlowieka ,ktory tam sie zglasza po pomoc ? Bo tak czy siak ,jestesmy jednak skazani na ta medycyne akademicka,to chyba lepiej by bylo ,zeby wszystko gralo OK .
|
|
|
|
|
|
|
|
|