Gavroche
|
Nie wieżę w badania finansowane przez producentów mikrofalówek. Nie da się tego udowodnić, ale także nie da się udowodnić, że tak nie jest. Na wszelki wypadek trzeba być sceptycznym. Osobiście staram się nie spożywać żywności o zakłóconej polaryzacji, a szczególnie białka z niszczonej molekularnej strukturze. Takie białko powoduje nie przewidywalne mutacje w DNA kończące się rakiem.
Denaturacja smażeniem nie jest niszczeniem struktury molekularnej białka?
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Dzisiaj gdzie by nie spojrzec to wszedzie rak. Zboza, owoce, mieso, jaja, etc … Nie pozostaje nic innego jak zywic się światłem i pic wode z lodu. Można tez olac to i cieszyc się zyciem, bo radosc wolnego umyslu to niezastapiona moc dla ciala. Mi z mikroweli zarcie nie smakuje, ale jak mam ochote zjesc banana, to go kupuje i jem.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Mi też nie smakuje. Mikrowela jest u nas włączana sporadycznie do podgrzania gotowego dania. Tak było gdy dzieci były małe, a starzy musieli dłużej w robocie zostać. Ale teraz już dorosły na tyle, że mogą już używać gazu z czego korzystają, bo tez im z mikroweli nie smakuje. Zastanawialismy się nawet ostatnio czy jej nie wyrzucić i w to miejsce (blokowa kuchnia z ograniczoną ilością miejsca) nie postawić porządnego ekspresu do kawy, ale jak nas znam, to pewnie zostanie tak jak jest.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bój się Boga, Grenis! Lamblii się nie boisz?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie wierzę w badania finansowane przez producentów mikrofalówek. Nie da się tego udowodnić, ale także nie da się udowodnić, że tak nie jest. Na wszelki wypadek trzeba być sceptycznym. Osobiście staram się nie spożywać żywności o zakłóconej polaryzacji, a szczególnie białka z niszczonej molekularnej strukturze. Takie białko powoduje nie przewidywalne mutacje w DNA kończące się rakiem.
Może w końcu Admin udostępni możliwość edycji i poprawy błędów. Wątpię...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzisiaj gdzie by nie spojrzec to wszedzie rak.
Nawet w Admina akwarium...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mi też nie smakuje. Mikrowela jest u nas włączana sporadycznie do podgrzania gotowego dania.
Tak jak u nas. Jak ktoś się spóźni na obiad, taki który trudno jest odgrzać na kuchence, to "za karę" je z mikrofalówki. Mi ostatnio nawet serniczek z lodówki lepiej smakuje lekko podgrzany w mikroweli czy mikrofali.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Bój się Boga, Grenis! Lamblii się nie boisz?
dokarmia,aby przyjazne byly dla nosiciela
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Mi też nie smakuje. Mikrowela jest u nas włączana sporadycznie do podgrzania gotowego dania.
Tak jak u nas. Jak ktoś się spóźni na obiad, taki który trudno jest odgrzać na kuchence, to "za karę" je z mikrofalówki. Mi ostatnio nawet serniczek z lodówki lepiej smakuje lekko podgrzany w mikroweli czy mikrofali. Mikrowele jest zdrowa, ma rekomendacje samego Adama
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
... Ewy też - doktórki?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wszystko mozliwe, po mikrowele bialka sa tak zdenaturowane, ze wszystkie sa takie same, wiec nie zachodzi niebezpieczenstwo ich pomieszania a co za tym idzie wystapienia utajonej nietolerancji niewidzialnej.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
adampio
Go
|
Mikrowele jest zdrowa, ma rekomendacje samego Adama Cool
O nie Zyon, ja nic nie rekomenduje. Kazdy orze jak moze Ja mam microfale z grillem i z termobiegiem. Obie funkcje nie urzywaja microfali, wiec jest to dla mnie zwykly "piec". Dyskusja na temat szkodliwosci czy tez nieszkodliwosci jest w moim przypadku bez sensu, poniewaz nie mam na ten temat zielonego pojecia. Dlatego napisalem w moim wczesniejszym wpisie, ze ndo dysputy nie zagrzwam ale jak to zwykle bywa efekt jest odwrotny.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jazzman
Go
|
A co najmniej Synem Adama lub Córką Ewy
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Nie synem/córką Adama i Ewy?
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie. Adam rodził synów, a Ewa córki, to znany fakt Dopiero potem im się popitoliło, po putinkach
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mikrowele jest zdrowa, ma rekomendacje samego Adama Cool
O nie Zyon, ja nic nie rekomenduje. Kazdy orze jak moze Ja mam microfale z grillem i z termobiegiem. Obie funkcje nie urzywaja microfali, wiec jest to dla mnie zwykly "piec". Dyskusja na temat szkodliwosci czy tez nieszkodliwosci jest w moim przypadku bez sensu, poniewaz nie mam na ten temat zielonego pojecia. Dlatego napisalem w moim wczesniejszym wpisie, ze ndo dysputy nie zagrzwam ale jak to zwykle bywa efekt jest odwrotny. Adampio, Ty tak wszystko przyjmujesz do siebie jak ja. Chodziło o tego Adama z forum DD. Dobrze mówię Zyon?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Nie. Adam rodził synów, a Ewa córki, to znany fakt Dopiero potem im się popitoliło, po putinkach Ciekawe Putinki , co to?
|
|
|
|
|
|
|
|