Strony: [1] 2
|
|
|
Autor
|
Wątek: skwareczki (Przeczytany 13423 razy)
|
samsun
Gość
|
Witam! Bardzo dobry smalec uzyskuje sie z wytopienia sĹoniny, pozostaje z niej jednak spora ilosc skwarek- sÄ
bardzo smaczne, ale nie wiem jak liczyc ich btw dodajÄ
c je np. do jajecznicy, w zwiÄ
zku z tym, prosze o pomoc
pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Ja licze tak: smalec B--0,1 T--99,7 W--0,0 slonina+skwareczki B--2,4 T--83,7 W--0,0 oczywiscie w 100g.
|
|
|
|
|
|
|
samsun
Gość
|
A 100 g skwarek, ma btw ??
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Samsun-czemu komplikujesz sobie zycie ? Prosciej jest :sloninka +skwareczki+zolteczka =optymalna jajeczniczka.
|
|
|
|
|
|
|
samsun
Gość
|
heh + cebulka a tak na marginesie mysle ze w 100 g skwarek jest ok 20 g biaĹka, pozatym skwareczki maĹo wazÄ
, czyli dodanie ich troche do jajecznicy , zwiekszy nam ilosc biaĹkla o ok. 3-5 g . No ale mysle, lecz nie wiem , dlatego wolalem spytac, a nĂłz ktoĹ wie;) pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Chyba zawyzasz zawartosc bialka w skwarkach, ja oscylowala bym miedzy 2,4 a najwyzej 5,0 w 100g sloniny.
|
|
|
|
|
|
|
samsun
Gość
|
Tym bardziej mnie to cieszy.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Chce jeszcze zwrocic uwage, ze pomidor ma lepsze parametry od cebuli.
|
|
|
|
|
|
|
samsun
Gość
|
Zawsze jak jadam pomidora, to ma ona na mnie niekorzystny wplyw. Zaraz jakis wyprysk itp, nie wiem czemu, to samo po produktach mlecznych, smietana , sery. Cebula to taki moim zdaniem naturalny antybiotyk, jajecznica z 200g cebuli mi odpowiada.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Pomidora nalezy sparzyc wrzatkiem i zdjac skorke!
|
|
|
|
|
|
|
samsun
Gość
|
To w moim przypadku nie pomaga!
|
|
|
|
|
|
|
samsun
Gość
|
Nie wiem czy to moja urojona przypadlosc, no ale ZO polega miedzy innymi na sluchaniu swojego organizmu, ja faktycznie jadelm pomidora juz od miesiaca, bo wczesniej mi on nie sluzyl, i jakos nadal sie boje(moze niepotrzebnie),
mialem problem z trÄ
dzikiem , w sumie jeszcze mam takie lekkie niedogodnosci ze strony skĂłrnej, dlatego zjedzenie rano i nawet wieczrem po 200g cebuli, usmazonej do miekkosci, +jajka+skwarki+smalec, jest moim zdaniem dla mnie korzystne. Od niedawna popijam tez citrosept. Pare kropli dziennie. wszystkie posilki jem zbilansowane, nie przekraczam zalecanej wartosci b i w ,
Cebula co prawda nie jest plecana na ZO, ale z pewnoscia chodzi tu o surowÄ
cebule, bo dlugo sie rozklada, gnije w jelicie. Taka usmazona, jest bardzo miekka, organizm nie ma problemĂłw do jej strawienia.
Co o tym wszystkim myslicie?
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Zawsze jak jadam pomidora, to ma ona na mnie niekorzystny wplyw. Samsun sprobuj jesc te pomidory, bo mozliwe, ze rodzaj "ona" wywoluje u Ciebie te pomidorowe dolegliwosci!
|
|
|
|
|
|
|
samsun
Gość
|
Czepiasz siÄ :/
p.s Zwykle pisze posty, "na szybkiego" , jeĹli ktoĹ jest uraĹźony ich formÄ
to przepraszam.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Nie czepiam sie, tylko sluze dobra rada.
A nawiasem mowiac, nikt nie wie co naprawde "siedzi " w pomidorach i we wszystkich jarzynach, warzywach i "owocach ziemi"? Skad uczulenia, alergie i tym podobne chorobska??
|
|
|
|
|
|
|
samsun
Gość
|
ByĹbym zapomniaĹ, sprubuje jesc pomidora najwyzej stan mojej cery sie diametralnie pogorszy, ale przynajmniej bÄdÄ miaĹ pewnoĹÄ.
|
|
|
|
|
|
|
samsun
Gość
|
Nie czepiam sie, tylko sluze dobra rada.
A nawiasem mowiac, nikt nie wie co naprawde "siedzi " w pomidorach i we wszystkich jarzynach, warzywach i "owocach ziemi"? Skad uczulenia, alergie i tym podobne chorobska??
Alergie dla porĂłwniania: USA-50-60% GB-50% polska-20-30% ludnoĹci W niektorych "dzikich" regionach afryki, takie alergie siegajÄ
rzedu 1-2 % Te dane mĂłwiÄ
same za siebie...
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Gość
|
Z reguĹy na pomidory nie moĹźna byÄ uczulonym tylko na ich intesywne nawozenie Ĺrodkami chemicznymi.Warzywa naleĹźy wybieraÄ starannie,zwracaÄ uwagÄ na ich wyglÄ
d.JeĹli pomidor lub marchewka jest zbyt piÄkna to znaczy,Ĺźe siÄ '' najadĹa '' duĹźo azotu .UnikaÄ trzeba pomidorĂłw przypominajÄ
cych ksztaĹt kwadratu ktĂłre najczÄĹciej znajdujÄ
siÄ w super marketach.OczywiĹcie ich ksztaĹt Ĺwiadczy o tym,Ĺźe sÄ
''podejzane''/GEMO/.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Wprawdzie daleko nam do USA i GB ale idziemy "w dobrym kierunku", tak jak zalali nas coca cola, hamburgerami i innymi swinstwami-otrzymamy tez w prezencje alergie!
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
No wlasnie super marketami tez nas zalali, likwidujac w ten skuteczny sposob male sklepiki,gdzie mozna bylo zrobic zakupy jakosciowe a nie masowe.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1] 2
|
|
|