Autor
|
Wtek: Cofanie miażdżycy (Przeczytany 92968 razy)
|
staszek69
Go
|
mam nastepujace wyniki krwi cholesterol ogólny 244 mg\dl,HDL 102,1 LDL 119 mg \dl.triglicerydy 114 Jestem na diecie od dłuzszego czasu w trakcie diety nabawiłem się udaru mózgu z powodu nie leczonego cisnienia badz miazdzycy tetnic .miałem ekg wysiłkowe bez zmian,dopllera tetnic szyjnych czyste naczynia.Echo serca w porzadku.Jedynie mam bóle w klatce piersiowej odczuwam jako tetnienie naczyń.Nikt z lekarzy akademickich nie chce mnie skierować na szczeółowe badania poniewaz twierdza iz mam silna nerwicę.CZy w przypadku moich badań krwi przy takim wysokim HDL nastepuje proces wypłukiwanie złogów z naczyń.Czy ktos na diecie ma udokumentowane że miażdzyca cofa się ? W rezonansie radiolog napisał mi zawały lakunarne zwią zane z chorobądrobnych naczyn?
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Wg standardu rozumowania opty nie mogłeś dostac udaru na diecie opty bo na diecie opty udaru się nie dostaje.Ergo: albo nie miaeś udaru albo Twoja dieta nie jest w rzeczywistości dietą opty.
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
Wg standardu rozumowania opty nie mogłeś dostac udaru na diecie opty bo na diecie opty udaru się nie dostaje.Ergo: albo nie miaeś udaru albo Twoja dieta nie jest w rzeczywistości dietą opty.
Bruford-często czytam twoje posty i wiem że wszędzie znajdziesz odpowiedż na nie, do stosowania żywienia optymalnego,albo brak dowodów. A czy nie możesz dojrzeć wszystkich tych ,dla których udar,zawał podczas stosowania z.o jest czymś normalnym i możliwym do wytłumaczenia np.oderwanie się blaszki miażdżycowej,i zatkaniem {zaczopowaniem przeplywu krwi}w miejscu które siłą rzeczy musi doprowadzić do udaru lub w innym miejscu do zawału.A co powiesz dla tych którzy mając kamienie żółciowe wielkości fasoli, przy stosowaniu ż.o bez ingerencji lekarzy,pozbywają się ich bezpowwrotnie.
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
no i spadłeś do poziomu arusia doktorku
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
mając kamienie żółciowe wielkości fasoli, przy stosowaniu ż.o bez ingerencji lekarzy,pozbywają się ich bezpowwrotnie. Chętni bym zobaczył foto wyjściowe i jeszcze chętniej kontrolne.A najchętniej sam bym zrobił USG.
|
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
a nie lepiej "zasiasc przy stole" pozywic sie odpowiednio np; optymalnie i zabrac glos na ten temat . No tak sobie pomyslalem. Panie( jak mu tam?!)"bruford" Tak sobie pomyślałem , Panie "lutonn" , że obiadek optymalny nie wystarczy żeby prześwietlić pęcherzyk żółciowy.Chyba ,że są tacy którzy po posiłku optymalnym nabywają odmiennego stanu świadomości , Panie "jakiś tam lutonn"
|
|
|
|
|
|
|
Makot-ka
Go
|
W każdej dziedzinie życia są tacy, co nie widzą oczywistego. Obiadek optymalny - jednorazowo może poważnie zaszkodzić, szczególnie fruti-wegetantom!, bo jest dla takich niestrawny i może spowodować wymioty!. Dopiero po miesiącu DO można stwierdzać obiektywnie oczywiste fakty, których dawniej się nie widziało . A z USG pęcherzyka żółciowego nie ma co sobie zawracać głowy, bo z DO - jak z ruskim cyrkiem: było - nie ma. Tylko Bruford jednym z takich co nie widzą.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
, bo z DO - jak z ruskim cyrkiem: było - nie ma.
Zaiste, ruski cyrk
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
1 A z USG pęcherzyka żółciowego nie ma co sobie zawracać głowy, 2 Tylko Bruford jednym z takich co nie widzą. No jasne , bo jak się okaże ,że kamień wciąż jest to jeszcze by się okazalo , że DO nie pomogło.Na wszelki przypadek nie robić badań Bruford nie jest godzien by widzieć .Coś jak przy objawieniach
|
|
|
|
|
|
|
Makot-ka
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
kamienie żółciowe naprawdę się rozpuszczają, A komu?
|
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
panie Brufordzie odnosze wrazenie ze dla pana nie jest wazne czy prawda jest taka czy taka, a mianowicie wbrew pozorom nie dazy pan do obiektywizmu.zajal pan pozycje po jednej stronie barykady i zadne argumenty nie dotra do pana.Na tyle to jest wygodne ze nikt tu na forum nie przekona pana do swojej slusznosci bo tu sie tego nie da udowodnic na 100%. A jezeli pan juz czuje taka potrzebe prawdy obiektywnej to prosze ruszyc swuj "t...ty tylek", i sprawdzic to w terenie , troche trudu nie zaszkodzi panie lutonnie: 1.pańskie wrażenia są pańską prywatną sprawą i nie są argumentem w dyskusji 2.jakie argumenty???Jeszcze rzetelnych nie usłyszałem 3.swój-sw ojego
|
|
|
|
|
|
|
wojteks
Go
|
3.swój-swojego
Klasyka myśli naukowej!, wystarczy błąd ort., a już "naukowiec" traci z oczu meritum sprawy Wyjaśniam Brufordzie: w intencji autora miałeś ruszyć "w teren - rozpoznać temat", a Ty zajmujesz się (u), czy (ó).
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Klasyka myśli naukowej, wystarczy błąd ort., a już "naukowiec" traci z oczu meritum sprawy Klasyka optymyśli.A punkt 2 przeczytałeś?
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
ciekawi mnie brufordzie jakie ty masz wyksztalcenie , czy aby ty nie jestes lekarzem??
|
|
|
|
|
|
|
wojteks
Go
|
Nie ważne!. Z tego co i jak pisze, wychodzi czarno na białym, że nadaje się do rwania zębów, obcinania kończyn, wymiany serc, dializ i innych "specjalistycznych","rzemieślniczych" lekarskich czynności, czyli do kaleczenia ciała (co nie wymaga myślenia), a nie do leczenia ludzi . Lekarzem to Bruford nie jest - on jest "naukowym specjalistą" od chorób , samokształcącym się na literaturze "anglosaskiej". Jeśli Kwaśniewski otrzyma wkrótce Nagrodę Nobla, to Bruford też w to nie uwierzy , bo argumentów będzie mu brakować.
|
|
|
|
|
|
|
Makot-ka
Go
|
Bruford też w to nie uwierzy A jak w "JAMA" ("nexus", "optymalniak", "trybuna ludu" i "nie" - odpada ) o tym napiszą, to też nie przyjmie do wiadomości?.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
1.Od razu widać ,że nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. 2.jak dostanie to pogadamy
|
|
|
|
|
|
|
|
|