wojteks
Go
|
2.jak dostanie to pogadamy A o czym?. Przecież Twoje poglądy "naukowe" są wyraźnie określone i sam osobiście o tym piszesz. Co się zmieni w Twoim myśleniu "jak dostanie..."?. Zmienisz "nick" i staniesz się "propagatorem DO?" . To by było żałośnie infantylne postępowanie.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
[A o czym?. Przecież Twoje poglądy "naukowe" są wyraźnie określone i sam osobiście o tym piszesz. Co się zmieni w Twoim myśleniu "jak dostanie..."?. Zmienisz "nick" i staniesz się "propagatorem DO?" . To by było żałośnie infantylne postępowanie. Myślę , że chyba potrzebne Ci drobne pouczenie.Generalnie , rozmowy na temat "co by bylo gdyby..." są stratą czasu.Niezależnie od tego czy dotyczą " co by było gdyby Kw.dostał Nobla..." lub " co by było gdyby Br się dowiedział że Kw.dostał......"Twoje interpretacje tematu "co by było gdyby..." nie tylko są również stratą czasu ( co byłoby jeszcze w miarę znośne) ale dodatkowo są skrajnie nieciekawe bo nie dotyczą meritum sporu tylko osoby Bruforda. Najogólniej i dośc delikatnie rzecz ujmując , udowodniłeś ,że nie masz mi nic interesującego do powiedzenia poza własnymi wyobrażeniami na temat medycyny ( o której nie masz pojęcia) i moim przewidywanym postępowaniem ( o którym nie możesz mieć pojęcia z przyczyn oczywistych).Wymyśl sobie co tam Bruford mógłby robić "gdyby Kw dostał Nobla...", coś co Cię ucieszy i rozśmieszy, pociesz się tym w samotności a ja dzięki temu bedę miał z głowy ten jałowy dialog.
|
|
|
|
|
|
|
wojteks
Go
|
Pouczać drogi Brufordzie, to możesz swoich podwładnych, ale nie napinaj się przy tym zbytnio, bo Ci ego może się nadwyrężyć ., a podwładni i tak swoje myśleć będą . Tego uczy życie Akurat, to Ty jesteś mistrzem bezargumentowej, jałowej dyskusji o DO (nic nie leczy - i już), choć wiele osób na tym forum usiłuje powiedzieć, że coś jest w propozycjach Kwaśniewskiego, ponieważ poprawnie stosowane powodują ustąpienie wielu "nieuleczalnych" chorób. A Ty dufny w "naukowe" osiągnięcia, które szczególnie w dietetyce kompletnie rozmijają się z praktyką, tworzysz "teorię placebo". Co o takiej "nauce" może sobie pomyśleć np: Monika - chora na RZS, albo Krystyna już bez migreny, albo ja i wiele innych osób, które dzięki Kwaśniewskiemu poprawiło sobie stan zdrowia. DO leczy - takie są FAKTY i jest to zupełnie niezależne od stopnia frustracji polskich "naukowców" - szczególnie z IŻiŻ. A Kwaśniewski będzie doceniony w niedługim czasie - bo DO DZIAŁA - również niezależnie od tego co tu będziesz wypisywał .
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
tworzysz "teorię placebo". A Kwaśniewski będzie doceniony Zdecydowanie potrzebujesz pouczenia o przydatności książek ( także tych innych niż autorstwa J.Kwaśniewskiego), z nich to można się dowiedzieć czym jest placebo. Po stosownych lekturach można podejmować dyskusje.A na razie pomantruj sobie " A Kwaśniewski będzie doceniony...a Kwaśniewski będzie doceniony....."
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Aczy wiesz panie Brufordzie ze dzisiejsza medycyna(nauka) opiera sie wylacznie na gdybaniu A czy jest pan w stanie zaakceptować myśl taką oto , że zajmuję się nią zawodowo i wiem że tak nie jest?
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Brufordzie ja wiem ze tak jest chodzi mi o przyczyne wyzsza a nie skutki
|
|
|
|
|
|
|
wojteks
Go
|
... A Kwaśniewski będzie doceniony...a Kwaśniewski będzie doceniony....." I tu "naukowcu" boli Cię najbardziej, bo albo Kwaśniewski się myli (nieprawda), albo "naukowcy" wyjdą na... "naukowców" - pewnik Drobne pouczenie: Nigdy nie bierz przed oczy czegokolwiek, co napisał Kwaśniewski (bo nie zrozumiesz, a tylko zmęczysz umysł) i głośno - wszędzie krzycz "KWAŚNIEWSKI SIĘ MYLI", "KWAŚNIEWSKI NIE MA RACJI" - dziś zapisujesz się "złotymi zgłoskami" w "nauce polskiej" - jutro - nikt o Tobie nie będzie pamiętał.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
... A Kwaśniewski będzie doceniony...a Kwaśniewski będzie doceniony....." , bo albo Kwaśniewski się myli (nieprawda), No i nic nowego facio nie napisał . :lol:No bo cóż by mógł innego jak odmiana mantry .
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
A czy mogę Panów prosić o konwersację "na temat", a ocenę przymiotów własnych i cudzych zachować dla siebie? - proszę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wojteks
Go
|
hop hop Skoro już naukowcy z PAN udowodnili, że: "Podsumowując, omówione badania nie potwierdzają hipotezy o miażdżycorodności "diety Kwaśniewskiego". - http://www.cmdik.pan.pl/zespoly/zfd/badania.html#3to chyba terza bez trudu udowodnią również, że: "u chorych na miażdżycę zastosowanie "diety kwaśniewskiego" powoduje cofanie się zmian miażdżycowych". Wystarczy tylko osoby z udekumentowana miażdżycą pokarmić przez trzy miesiące "dietą Kwaśniewskiego" i zbadać ponownie - proste? . Brufcio - może Ty się podejmiesz? - NOBEL czeka!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go