Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Sprawdzone źródła POŻYWIENIA (Przeczytany 6155 razy)
|
Brzeti
Go
|
Witam wszystkich serdecznie! Czy nie obrzydziły się nam już wszelkiego rodzaju "smakołyki" dodawane z "dobrego serca" przez producentów artykułów spożywczych? Z pewnością wielu wolałoby zamiast mielonki wysokowydajnej wymieszanej z polepszaczami i cudownymi środkami konserwującymi zwykła kiszkę pasztetową, która nie smakuje jak papier toaletowy. Dlatego warto by wszyscy wymieniali się informacją o deficytowym towarze i gdzie go rzucili. Proponuję by ten wątek stał się giełdą informacji o dobrych źródłach pozywienia.
Na dobry początek: ;------------------------------------ Sklep przy Zakładach Mięsnych Jarmulweski Józef 0 58 673 82 70 84-100 Darzlubie, ul. Pieniężna 36 Na zachód od Pucka pow.pucki, woj.pomorskie
-Bardzo dobre kiszki i bardzo tanie (pasztetowa 4zl/kg,takóż wątrobianka i metka, kaszanka 2 zl/kg) -bez konserwantów (to nie jak z niesmiertelną szynka co leży u mnie w lodówce 2 lata) - w okolicach są Groty Mechowskie - najmniejsze podziemna trasa turystyczna ;--------------------------------------- Świat się może walić ale niech Optymalni się łączą!
Pozdrawiam - zdesperowany warszawiak
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Już wspominaliśmy kiedyś o śmietance 30% z Hajnówki. Polecamy też masło, twaróg tłusty, kefir oraz ostatnio uwielbianą przez nas Goudę z tejże Hajnówki Dostępne w Małopolsce, nie wiem jak w innych częściach Polski... Marishka (i Tomek)
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Ja mogę dorzucić tylko tyle, że pół roku temu większość produktów w sklepie w Warszawie na Kole przy ul. Łuckiej była zepsuta. W gablocie leżały zapleśniałe pasztety i zeschnięte mięsa. Opakowania były duze i nie można było nic kupić w małym kawałku. Ponieważ to jedyny sklep z produktami "optymalnymi" w Warszawie, tak skończyły się moje optymalne zakupy )
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|