Autor
|
Wątek: Szukam pomocy w sprawie migreny (Przeczytany 130327 razy)
|
Monikaf
Gość
|
Hana, u mnie nie jest kwestia wiary czy bede zdrowa... Licza sie fakty czy mnie cos boli czy nie, czy musze brac leki... Mysle , ze to nawet lepiej ze nie wierze slepo w cos czego nie sparwdzilam, przynajmniej mam mozliwosc obiektywnej oceny danej terapii. Nawet sam lekarz w Jastrzebiej Gorze gdy mu powiedzialam wprost , ze to wrecz nieprawdopodobne zeby DO mogla mnie wyleczyc i nie chce mi sie w to wierzyc stwierdzil z usmiechem na ustach : " to nawet lepiej , ze pani nie wierzy, do tego aby DO zadziala nie potrzeba wiary, ona dziala mimo wszystko "
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Gość
|
Hana jakiej wiary w siebie totalna bzdura. Czy ludzie pewni siebie nie chorujÄ
???
|
|
|
|
|
|
|
|
Monikaf
Gość
|
psychosomatyka -nie mozna odzielic psychiki od ciala .wiele chorob somatycznych ma podloze psychiczne.Trzeba sie zastanowic jacy bylismy,jaki wplyw mial na nas stres zanim zachorowalismy.Potem niestety trudno sie cieszyc z bolu ,ktory nas gnebi.Najlepiej by bylo gdybysmy od samego poczatku byli stworzeniami spokojnymi,no ale swiat pedzi do przodu a my chcemy podazac za nim ,wszystkim sie stresujac i zamartwiajac o jutro,a przeciez nikt z nas nie wie co bedzie   Elmo masz duzo racji, chociaz w takich przypadkach zawsze zastanawiam sie dlaczego naprzyklad swiezo urodzone dzieci bywaja ciezko chore, przeciez nie maja jeszcze praktycznie zadnego bagazu doswiadczen, mowie o przypadkach gdy matka w ciazy byla spokojna, zdrowa, dobrze sie odzywiala... znam wiele osob chorych na rzs, przewaznie sa to znajomosci zawarte w szpitalach i doszlam do podobnego wniosku, ze w niektorych przypadkach zadziala tu psychika jesli chodzi o ujawnienie sie choroby ( ogromny stres ) Ale ja wiem, uogolniac chyba nie mozna, no i temat tych dzieci mnie intryguje......
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Gość
|
mnie rowniez intryguje ten temat chorych dzieci i tak sie sastanawiam,ze genetyka ma tu bardziej istotny wplyw na choroby,na nasza podatnosc na stres i w ogole.Ja wiem jedno ze mnie "zniszczyl"stres,jestem zbyt podatna na stres,byc moze dlatego ze tak mam zapisane w genach.Nic juz nie wiem,im bardziej sie zastanawiam tym bardziej nic nie wiem Pozdrawiam serdecznie wszystkich
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Gość
|
! JeĹli to nie placebo, o znaczy, Ĺźe Ciebie.... nie ma! Bo przecieĹź kaĹźdy wie, Ĺźe DO nic nie leczy.
A co?JuĹź siÄ wyleczyĹa Monikaf z RZS-u??
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
wojteks
Gość
|
A co?JuĹź siÄ wyleczyĹa Monikaf z RZS-u?? "Naukowo", to Monikaf nigdy siÄ z RZS-u nie wyleczy, bo jak zwykle w wielu chorobach medycyna nie zna przyczyny tej choroby, a jeĹli nie zna, to jak moĹźe skutecznie pomĂłc? . Dlatego: "JeĹli nawet wyzdrowiaĹaby, to historia jej choroby jest sfaĹszowana, albo Ĺźle jÄ
zdjagnozowano A wiÄc choroba "naukowo" jest "nieuleczalna" i wyraĹźnie dziaĹa tu efekt placebo . Po zastosowaniu placebo (czytaj DO) jakoĹ z "naukowo niewyobraĹźalnych" przyczyn mniej MonikÄ wszystko boli, no ale wiadomo "placebem" siÄ nikt nie wyleczyĹ, a RZS jest "nieuleczalne". Czy tak rozumuje Bruford?.
|
|
|
|
|
|
|
Monikaf
Gość
|
Calkiem mozlliwe ze juz sie wyleczylam i nawet tego nie wiem, bo nie boli mnie nic Lekow nie odstawilam zupelnie tylko dlatego, ze wiem, ze nie powinnam odstwiac takiego kortizonu np z dnia na dzien i tak naparwde to wlasnie nie wiem czy ciagle jestem chora czy juz moze nie , bo jesli nie ,to czekalby mnie w ciagu najpozniej kilku tygodni ( biorac pod uwage bardzo optymistyczna wersje ) bardzo ostry rzut choroby a tego wolalabym uniknac Drogi Brufordziepowiedz mi, prosze , jakie badania musze zrobic aby moc to stwierdzic, poprosze lekarza o skierowanie na takowe. nie konczylam medycyny i nie znam sie na tym, wiem o jakis antygenach, czynniku reumatlogicznym... Zrobie je i wtedy bedzie mozna wiedziec z cala pewnoscia
|
|
|
|
|
|
|
Monikaf
Gość
|
Calkiem mozlliwe ze juz sie wyleczylam i nawet tego nie wiem, bo nie boli mnie nic Lekow nie odstawilam zupelnie tylko dlatego, ze wiem, ze nie powinnam odstwiac takiego kortizonu np z dnia na dzien i tak naparwde to wlasnie nie wiem czy ciagle jestem chora czy juz moze nie , bo jesli nie ,to czekalby mnie w ciagu najpozniej kilku tygodni ( biorac pod uwage bardzo optymistyczna wersje ) bardzo ostry rzut choroby a tego wolalabym uniknac Mialo byc bo jesli tak, oczywisice, przepraszam za blad
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Gość
|
CieszÄ siÄ ,Ĺźe czujesz siÄ dobrze ale z tym wyleczeniem to przedwczesny optymizm
|
|
|
|
|
|
|
Monikaf
Gość
|
Monikaw, nie wiem, dlatego musze sie zbadac....
|
|
|
|
|
|
|
Monikaf
Gość
|
Jeszcze jedno, u mnie bardzo dobrze widac bylo wszelkie stany zapalne metoda rezonansu po wstrzyknieciu kontrastu, wrecz czarne byly: lewy nadarstek i lewa kostka, troszeczke lepiej wygladaly te same stawy ze strony prawej, ciemne bylo rowniez prawe kolano, reszat stawow nie byla moze wzrorowa no ale daloby sie z tym zyc... mysle ze taki rezonans to byloby doskonale badanie, do tego badanie krwi i moznaby cos wiecej powiedziec
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Monikaf--dlaczego tak dlugo czekasz na zrobienie badan kontrolnych???
|
|
|
|
|
|
|
Monikaf
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Ale teraz kiedy sama widzisz tak duze zmiany --to pobieranie krwi jest niczym--czy nie jestes ciekawa ???
|
|
|
|
|
|
|
Monikaf
Gość
|
jestem ciekawa, mysle ze uda mi sie pojechac w przyszlym tygodniu na badanie , znaczy jak sobie postanowie to oczywisice znajde czas
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Gość
|
Elmo masz duzo racji, chociaz w takich przypadkach zawsze zastanawiam sie dlaczego naprzyklad swiezo urodzone dzieci bywaja ciezko chore, przeciez nie maja jeszcze praktycznie zadnego bagazu doswiadczen, mowie o przypadkach gdy matka w ciazy byla spokojna, zdrowa, dobrze sie odzywiala...
Moniko to proste, rozwĂłj dziecka jest taki na ile pozwala mu sposĂłb odĹźywiania Matki, mam "osobiste" doĹwiadczenia jak wyglÄ
da ciÄ
Ĺźa porĂłd, karmienie i rozwĂłj dziecka na 5xwarzywa i owoce a jak to przebiega na DO ! Tu nie ma Ĺźadnych przypadkĂłw i zĹego losu.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Gość
|
"JeĹli nawet wyzdrowiaĹaby, to historia jej choroby jest sfaĹszowana, albo Ĺźle jÄ
zdjagnozowano A wiÄc choroba "naukowo" jest "nieuleczalna" i wyraĹźnie dziaĹa tu efekt placebo . Po zastosowaniu placebo (czytaj DO) jakoĹ z "naukowo niewyobraĹźalnych" przyczyn mniej MonikÄ wszystko boli, no ale wiadomo "placebem" siÄ nikt nie wyleczyĹ, a RZS jest "nieuleczalne". Czy tak rozumuje Bruford?. Nie , tak rozumuje Wojteks
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Gość
|
Drogi Slawku otoz to nie takie proste jak piszesz ,to jest o wiele ,wiele bardziej skomplikowane,tak jak kosmos...Przepraszam ,ale chyba nie jestes tak naiwny zeby twierdziz ,ze matki ktore zywia sie optymalnie NIGDY nie urodza dziecka z jakas wada Z tego co piszesz mozna wnioskowac ,ze matki ,ktore zywia sie owa dieta beda rodzic dzie ci doskonale ,a w koncu niesmiertelne . Niestety ,ale genetyka sie klania.Nie znam sie na medycynie ,ale wiem ,ze zeby miec jako takie zdrowie,nie byc podatnym na stres,potrzebny jest tez odpowiedni do tego genotyp .Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|