colinmc
Go
|
Witam... tak sie stalo ze pod wplywem stresu i innych czynnikow strasznie schudlem obecnie waze 69kg przy 187cm wzrostu wazylem 82kg czulem sie zle mialem rozne dolegliwosci stosowalem diete wege ale to jeszce bardziej bylem slaby bo chodzilem glodny... wiec przestawilem sie na optymalna aczkolwiek nie liczylem BTW jadlem mieso i tluszcze smalec gesi slonine 0 pieczywa + warzywa poczulem sie extra wszystko super ale nabawilem sie zaparc przewleklych potrafie sie nie wyprozniac nawet przez tydzien ??? do tego jak juz to nastapi stolec jest bardzo suchy zaczolem stosowac sliwki suszone ale to nie wiele daje, i teraz nie wiem co mam zrobic rozwazam zmiane diety do tego mam straszne wsztywna szyje nie wiem czy to zyly czy miesnie napuchly chetnie wyslucham jakis cennych wskazowek
|
|
|
|
|
|
|
sabina
Go
|
W Ciechocinku mi poradzono, aby zwracać również uwagę na ilość wypijanych płynów niesłodzonych oczywiście - przy zatwardzeniu, szczególnie w gorące dni. Ja nie miałam takich kłopotów, ale może Ty właśnie zbyt mało pijesz np. wody mineralnej, czy herbaty?.
|
|
|
|
|
|
|
colinmc
Go
|
Hmm, nie problem nie lezy w napojach herbat pijam malo ale wody wypijam wiecej niz 2l
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
hmmm...moze malo ruchu?to tez jest przyczyna zolnionej perystaltyki jelit.No i napisze ci ,ze stres odgrywa duza role jesli chodzi o prace jelit i nie tylko , moze powodowac obkurcz miesni gladkich jelit,no i przyczyna zaparc mogą byz zbyt malo objetosciowe posilki.To jest rzecz zlozona.Moze wiecej ruchu ci pomoze. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
colinmc
Go
|
No fakt praca przy komputerze wiec malo ruchu do tego studia to tez siedze ale moze jest na to jakis inny sposob nie mam czasu by sie ruszac zreszta i tak chudy jestem a co do posilkow to przeciez na ZO sie je malo a nie duzo
|
|
|
|
|
|
|
|
colinmc
Go
|
Hmm z mlekiem nie probowalem, bo wszyscy teraz odradzaja mleka, a warzyw jem sporo a co do platkow owsianych i otrab to one sa dozwolone przy diecie optymalnej?
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Hmm z mlekiem nie probowalem, bo wszyscy teraz odradzaja mleka, a warzyw jem sporo a co do platkow owsianych i otrab to one sa dozwolone przy diecie optymalnej?
widzisz że tu niektórzy wciskają kit a nie żywienie optymalne? co do zaparć - musisz wyprobować co jest najlepsze i pasuje do tego modelu żywienia pomaga kwaśna śmietana, lub zsiadłe mleko ale takie prosto ze wsi
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Jesli stosujesz DO to wybierz sobie takie produkty ktore beda pasowaly do dobrego funkcjonowania twojego organizmu a nie cudzego.Jednemu bedzie pomagalo zsiadle mleko a drugiemu moze nie pomagac.Musisz sam wyprobowac.Przeciez mozesz zprobowac otrab pszennych(sa bardzo dobre na zaparcia ,pobudzaja perystaltyke jelit,tylko trzeba zaczynac od malych ilosci),dobierz sobie odpowiednie proporcje T iB i wystarczy.No i ten ruch . Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Makot-ka
Go
|
Pomaga sniadanie na mleku 2 lyzki platkow owsianych + 1lyzka otrab pszennych +1/4lyzki siemienia lnianego zagotowac i do tego gotowane jajka+ maslo+1/2 kromki ciemnego chleba jedz wiecej warzyw I do tego pij dużo soków owocowych, a herbatę słodź miodem (5-6 łyżek stołowych na 200ml), bo naukowcy udowodnili, że miód jest bardzo zdrowy na serce. Po takim śniadaniu nie zapominaj też o suplementacji (miedź, molibden, cobalt, siarka, krzem, żelazo, wit. ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ i takie tam jeszcze liczone w milionach coenzymy . A jadaj najmniej 5-8 posiłków warzywnych dziennie. Mięsa nie musisz jeść. PS do ciemnego pieczywa nie używaj masła tylko margaryny - bardzo bogaty zestaw metali ciężkich, a lepiej zamiast tłuszczem posmaruj chleb dżemem, bo tłuszcz podnosi cholesterol... A jajek jeść nie możesz, bo wybitnie szkodzą i masz już swoją dobrą dietę, dla Ciebie Ciekawe co lepsze zaparcie, czy taka bardzo dobra dieta? To nie jest złośliwe - to żart, aby elmo nie miała wątpliwości.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Makot-ka ja nie stosuje DO .nie wiem gdzie ty to wyczytalas .Ja tez twierdze ze najlepsze jest nasze samopoczucie .I jak cos nam nie pasuje to trzeba to odrzucic a nie uparcie stosowac ,bo to akurat pasuje do wybranego modelu odzywiania .
|
|
|
|
|
|
|
Makot-ka
Go
|
Makot-ka ja nie stosuje DO . I bardzo dobrze, bo z dużym prawdopodobieństwem - samodzielnie stosowana przez Ciebie dieta "optymalna" (nie mylić z DO) zaszkodziłaby Ci - tak jak już niejednemu
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Makot-ka
Go
|
No to świetny układ. Za darmo korzystać z wiedzy Kwaśniewskiego i zgarniać sobie kaskę HEHEHEHEHEHEHE. JUŻ LECĘ!
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Makot-ka
Go
|
No to świetny układ. Za darmo korzystać z wiedzy Kwaśniewskiego i zgarniać sobie kaskę HEHEHEHEHEHEHE. JUŻ LECĘ! Przepraszam powinno być: "No, to świetny...", czyli "tak, to świetny..." "HEHEHE - JUŻ LECĘ" - dać na tacę w intencji DrJK, bo u mnie ŻO działa świetnie i nie latam po żadnych lekarzach. Taca mnie kosztuje znacznie mniej niż leki, które kupowałam przed zastosowaniem ŻO:lol: . Co mi tam lekarze...
|
|
|
|
|
|
|
|