Autor
|
Wtek: Bóg (Przeczytany 549307 razy)
|
Zyon
|
|
Odp: Bóg
« Odpowiedz #780 : 2014-04-24, 10:14:28 » |
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
« Odpowiedz #782 : 2014-04-24, 11:39:20 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
|
« Odpowiedz #783 : 2014-04-24, 11:49:56 » |
|
To całe "natemat' to jest portal tego super obiektywnego redaktora Lisa.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
« Odpowiedz #784 : 2014-04-24, 15:47:21 » |
|
Ufff, przewertowalem troche te stronke zbawienie.com prowadzona przez niejakiego Henry Kubika z Australii, w miedzyczasie z roznych linek trafilem na forum biblijne, potem na forum zbawienie a potem i na forum zbawien. Z biblijnego pana Kubika wywalili za trollowanie i geocentryzm, drugie to forum pana Kubika ale niestety rejestracje wylaczyl "pod wplywem szatanskich podszeptow", trzecie to forum wyrzuconych z forum pana Kubika wlasnie przez te podszepty...... Przeczytalem kazde z nich na ile sie dalo i powiem wam, ze nasze forumowe czy zamiedzowe klotnie oraz choroba umyslowa edytki przy ich akcjach to maly pyszcz Wielokonta, bluzgi, podjudzanie do kasacji kont, posty o objetosci paru stron i inne takie rozkminy, ze masakra Edytka czy Cooles (znaczy sie no ) to calkiem zdrowy koles przy wiekszosci z nich A wszystko to przez to kto lepiej wierzy w boga Masakra http://www.youtube.com/watch?v=97vlfRIO0aM
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #785 : 2014-04-24, 16:36:34 » |
|
To Bóg tak ryje zwoje, czy zryte zwoje ciążą ku Bogu? Żadna opcja nie jest pociągająca
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
« Odpowiedz #786 : 2014-04-24, 17:21:41 » |
|
"ogladales" ten lin z yt do konca? Zryty beret maksymalnie, "jak te k....moga miec pojecie o chrzescijanstwie i bogu"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #787 : 2014-04-27, 23:42:34 » |
|
Cytat z Gudriego z DD, spodobał mi się, starotestamentowy trochę gea napisał/a: gudrii napisał/a: jasne tylko dlaczego nie nazywać rzeczy po imieniu? Mitologia to mitologia i tyle. Mitologia grecka, rzymska a teraz chrześcijańsjka i inne. Tylko dlatego że ktoś wybrał życie w świecie fantazji nie oznacza że inni nie mogą mieć swojego zadania ta ten temat, a nawet wyśmiewać się. Oczywiście, każdy może wierzyć w co chce, ale każdy też ma prawo do własnego zdania i mówienia na głos o tym co chce. Obraza uczuć? Bez jaj. Moje uczucia jak małego dziecka były ranione a zachowania i pojmowanie świata wypatrzane przez wiele lat przez właśnie tych "wierzących". Małe zamkniete głowy. _________________
Ja proponuję nie patrzeć na innych, nie płakać nad uczuciami małego dziecka, bo już byłby czas dorosnąć i zastanowić się nad przyczynami "ranienia". Ludzie twierdzą, że są wierzący a nie mają pojęcia co to oznacza. Ale to ich problem, nieszczęśników o małych główkach. W pewnym momencie może się zdarzyć, że nie będzie kościoła, Kościoła, księży, wiernych. Będzie szczęśliwość NewAge. Ja pozostanę przy zasadach Dekalogu. Zasady te mają odniesienia biologiczne do egzystencji człowieka. Dla ateistów tekst jest zrozumiały i widoczny z wyjątkiem 3 pierwszych. (nawet dla tych, którzy nie rozumieją prognozy pogody).Czy w tych przykazaniach jest mitologia? Niestety, dojrzałość umysłu nie wszystkim jest dana. Wszystkie moje posty są terapią zastępczą. Nie jestem w stanie napisać listu do ojca. Problemy w mojej rodzinie, jak zresztą we wszystkich, wiążą się z odrzuceniem zasad Dekalogu. Podejrzewam, że Gudrii nie zna treści Dekalogu, skoro twierdzi, że jest to mitologia. Na wszelki wypadek podaję, bez pierwszych trzech przykazań, aby nie ranić jego uczuć niereligijnych. Czy uczciwie może powiedzieć, że ich treść jest fantazją, głupotą lub nieważnym przeżytkiem ? Czcij ojca swego i matkę swoją. Nie zabijaj. Nie cudzołóż. Nie kradnij. Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu. Nie pożądaj żony bliźniego twego, Ani żadnej rzeczy, która jego jest.
Odnośnie tego dziecka to muszę wyjaśnić co mam na myśli aby nie było "ułamków".
Chodzi o wykorzystywanie dzieci które nie mogą o sobie decydować do podtrzymywania własnego bytu (Kościół), poszerzania stref wpływów i zdobywania majątku oraz władzy.
Dlaczego chrzest odbywa się tak wcześnie? Dlatego że dziecko nie zaprotestuje co znacznie zwiększa szansy kościoła na przetrwanie. Jak widać, większość rodziców również nie przemyśli tej decyzji i poprostu zrobi to "co inni" (bo co by ludzie powiedzieli..., bo jesteśmy wierzący, etc.)
Kwestji rodziców chrzczących z powodu "no bo tak.." nie rozwijam.
Ci "wierzący" jednak, skoro ta ich wiara i religia są tak wspaniałe, dlaczego nie pozwolą zadecydować o wyznaniu lub jego braku swojemu dziecku? Gdzie tu tolerancja i miłość? Dlaczego nie poczekać aż dziecko dorośnie? No nie, dlatego że presja ludzi kościoła jest zbyt duża na zbyt słabe głowy tych ludzi (rodziny).
Czy wychowywanie w zgodzie z dekalogiem i religią chrześcijańską (tak znam dekalog gea, niestety zmarnowano kilka godzin mojego życia na naukę tych nic nie wartych prawideł) jest lepsze od wychowywania bez nich? Oczywiście że nie.
W tym kraju zadecydowano że religia będzie nauczana w szkołach jako przedmiot nie obowiązkowy. W krajach rozwiniętych zadecydowano że w ramach przedmiotu dodatkowego będą nauczać umiejętności społecznych i emocjonalnych (programy SOL), które uczą dzieci jak żyć we współczesnym świecie. SOL rozwijaja inteligencję emocjonalną, uczy komunikacji, zrozumienia innych. Przy tym "Twój dekalog" to żarcik.
Gdybym już potrzebował czegoś w rodzaju "przykazań" lub jakiegoś moralnego drogowskazu, znacznie bliższe byłyby mi przykazania LaVeya niż "Twój dekalog".
- Nie wyrażaj swoich opinii lub rad, jeżeli nie jesteś o to proszony. - Nie zwierzaj się ze swoich problemów innym, chyba że jesteś pewien, że chcą o nich słuchać. - Kiedy jesteś w cudzym domu (na cudzym terenie) okaż mu respekt lub, jeżeli nie potrafisz, nie chodź tam. - Jeżeli gość w twoim domu (na twoim terenie) dręczy cię, traktuj go okrutnie i bez miłosierdzia. - Nie czyń seksualnych awansów, dopóki nie dostaniesz wyraźnej propozycji współżycia. - Nie bierz tego co nie należy do ciebie, chyba że jest ta rzecz dla kogoś brzemieniem i osoba ta "płacze", by być uwolniona. - Potwierdź moc magii, jeśli udało ci się przy jej pomocy zaspokoić swoje pragnienia. - Jeżeli zaprzeczysz mocy magii po jej wykorzystaniu, utracisz wszystko, co w ten sposób uzyskałeś. - Nie narzekaj na coś, czemu nie musisz się poddawać. - Nie krzywdź małych dzieci. - Nie zabijaj zwierząt (nie-ludzi), chyba że zostaniesz zaatakowany lub będziesz potrzebował pożywienia. - Kiedy chodzisz w "otwartym" terenie nie zaczepiaj nikogo. Jeżeli ktoś cię zaczepia, poproś go by przestał. Jeżeli nie przestanie, zniszcz go.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
« Odpowiedz #788 : 2014-04-28, 07:26:20 » |
|
O tak. Teraz jest znacznie higieniczniej. Byli Dario, Fewa, ktoś jeszcze, a Tobie, ... Tobie tym razem "tam" się podoba. Ostatni nakaz z akcentem na "zniszcz go" jest super. Pozostanę w opcji, że życie bez wiary jest "ograniczone", "prostackie"* i o ogóle ,,, . "Jak zwierzęta ...". * (proste+prymitywne= ... )
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #789 : 2014-04-28, 07:28:39 » |
|
O tak. Teraz jest znacznie higieniczniej. Byli Dario, Fewa, ktoś jeszcze, a Tobie, ... Tobie tym razem "tam" się podoba. Ostatni nakaz z akcentem na "zniszcz go" jest super. Pozostanę w opcji, że życie bez wiary jest "ograniczone", "prostackie"* i o ogóle ,,, . "Jak zwierzęta ...". * (proste+prymitywne= ... ) Ej, bo jak będziesz mnie zaczepiał...
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
« Odpowiedz #791 : 2014-04-28, 15:29:51 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #792 : 2014-04-28, 15:38:18 » |
|
No. Bóg mnie wezwał na taką górę i kazał wytargać Cię za uszy Podobno ochrzczony jesteś, a nie byłeś dłuższy czas na spowiedzi i nieoficjalnie Cię ekskomunikowano Ale Bóg lubi grzeszników, znaczy, wybaczać lubi czy coś, nie pamiętam.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
« Odpowiedz #793 : 2014-04-28, 16:42:53 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
« Odpowiedz #795 : 2014-10-07, 15:29:08 » |
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #798 : 2014-12-30, 00:00:32 » |
|
A w TV pokazywali dzisiaj mormonów w Niemczech. Chodzą po domach i zaczepiają ludzi na ulicach - podobnie jak Świadkowie... Też im nie wolno palić papierosów, ani pić alkoholu. 10% dochodów muszą przeznaczać na kościół i chwalić Pana.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
« Odpowiedz #799 : 2014-12-30, 08:14:32 » |