Autor
|
Wtek: Bóg (Przeczytany 549407 razy)
|
|
renia
|
|
Odp: Bóg
« Odpowiedz #741 : 2014-03-22, 22:17:23 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #742 : 2014-04-03, 10:23:49 » |
|
Mam przed oczami "Strażnicę", widocznie jakiś Świadek zabłądził do sklepu Poziom tego świerszczyka nie sięga wyżej niż gazetki z Tesco... Ale lipa
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #744 : 2014-04-03, 12:19:33 » |
|
Widocznie nie ten target jesteś. No, stary! Jak wzrok padnie na fajny dekolt, to każą go odwrócić i odmówić modlitwę (pewno nie dziękczynną). Wiadomo, że Bóg stworzył piękne ciała, by trenować naszą siłę charakteru, przez zwalczanie pokus Że też ludziom można takie rzeczy wmówić! I sałatkę z roszponki z olejem z winogron.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
|
« Odpowiedz #745 : 2014-04-03, 12:59:52 » |
|
Że też ludziom można takie rzeczy wmówić!
Czasami wydaje mi się, że to rozumiem, bo to: wychowanie, tradycja, środowisko, chęć przynależenia do konkretnego stada itp. itd. Ale z drugiej strony, żeby oddać własne dziecko po przetoczeniu krwi na przykład, to wymiękam, bo tu kończy mi sie granica ogarnięcia rozumu.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
« Odpowiedz #746 : 2014-04-03, 13:05:08 » |
|
No to racja, wklejalem tutaj gdzies niedawno link do wywiadu z bylym czlonkiem skety, skad sie wzielo to nieprzetaczanie. Absurd. Co prawda pamietam, ze na DD Dario gdzies wklejal spory i ciekawy (nie wiem na ile zmanipulowany, bo wiekszosc tego co publikuja jest ustawione pod ich tezy) artykul o tym, ze przetaczanie niekoniecznie jest takie swietne. W kazdym jezeli ratuje zycie to kretynstwem jest poswiecanie dziecka w imie czegos.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blackend
|
|
« Odpowiedz #747 : 2014-04-03, 13:07:50 » |
|
Z pierwszej ręki wiem, ze są przypadki przetaczania krwi po cichu, aby nie prowokować takich przykrych sytuacji.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
« Odpowiedz #748 : 2014-04-03, 13:11:09 » |
|
Tez wiem, i znam nawet Niektorzy maja taka pozycje, ze plankton nie pisnie nawet
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #749 : 2014-04-03, 14:01:22 » |
|
Z Imieniem Boga na ustach wyrżnięto w pień tyle ludzkich istnień! Teraz to nie przejdzie, ale potrzeba władzy jest silniutka w nas Oczywiście my nic nie rozumiemy, a Ten Który Idzie, w końcu przyjdzie i będzie wspaniale, a tymczasem zróbmy sobie piekiełko A chęć przynależności do grupy powinna się kończyć tam, gdzie zaczyna się presja przez nią wywierana.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
|
« Odpowiedz #750 : 2014-04-03, 15:28:53 » |
|
No ale jeżeli kto lubi, a innemu szkody nie czyni?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #751 : 2014-04-03, 15:38:20 » |
|
No ale jeżeli kto lubi, a innemu szkody nie czyni? Chcesz powiedzieć, że i tak wszyscy jesteśmy dymani? Tak czy siak?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
|
« Odpowiedz #752 : 2014-04-03, 15:44:25 » |
|
Tzn. chęć przynależności do stada i dobrowolne podporządkowanie się przywódcy jest silniejsza niż zdrowy rozsądek. Chyba Ty tez o tym pisałeś?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
« Odpowiedz #753 : 2014-04-03, 15:50:46 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
|
« Odpowiedz #754 : 2014-04-03, 16:04:06 » |
|
Od zarania pradziejów zawsze jakaś władza była, nie wiem czy kiedyś w przyszłości tak wyewolujemy, że będziemy stanowić o sobie sami? Na przykład, prześledziłem większość systemów społecznych i wg mnie nie ma znaczenia kto rządzi (od autokraty bo demokracje) w każdym systemie było więcej lub mniej wolności i każdy upadał gdy zdegenerowała się władza, ale jednak zawsze ona była.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #755 : 2014-04-03, 16:06:51 » |
|
Tzn. chęć przynależności do stada i dobrowolne podporządkowanie się przywódcy jest silniejsza niż zdrowy rozsądek. Chyba Ty tez o tym pisałeś? Dokładnie. Można tylko łagodzić skutki otartego tyłka Taki obrazek: Przed terrarium stoi małżeństwo, ona mówi: -Biedne zwierzę, tak się męczy, pewno tęskni za wolnością... On: -Chodź, musimy lecieć, bo nam aptekę i myjnię zamkną i na film nie zdążymy!
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
|
« Odpowiedz #756 : 2014-04-03, 19:17:34 » |
|
Od zarania pradziejów zawsze jakaś władza była, nie wiem czy kiedyś w przyszłości tak wyewolujemy, że będziemy stanowić o sobie sami? Na przykład, prześledziłem większość systemów społecznych i wg mnie nie ma znaczenia kto rządzi (od autokraty bo demokracje) w każdym systemie było więcej lub mniej wolności i każdy upadał gdy zdegenerowała się władza, ale jednak zawsze ona była. Witam, większość ludzi nie chce zmian, nie chce ewoluować. Chce mieć przywódcę i i nieważne, że tyran. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Troisordres.jpg
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
|
« Odpowiedz #757 : 2014-04-03, 19:30:42 » |
|
Wielu tez nie chce zmian, bo sami chcą wskoczyć na górę.
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
|
« Odpowiedz #758 : 2014-04-03, 19:33:15 » |
|
A ewentualna zmiana dla tłumu, to zmiana...przy korycie.
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
|
« Odpowiedz #759 : 2014-04-04, 11:15:15 » |
|
Wielu tez nie chce zmian, bo sami chcą wskoczyć na górę. I właśnie to osobiste dążenie do wskoczenia na górę "sprzedaje się" gawiedzi jako zmianę, którą koniecznie należy zrobić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|