Autor
|
Wtek: Bóg (Przeczytany 550691 razy)
|
Jona
Go
|
|
Odp: Bóg
« Odpowiedz #280 : 2006-12-10, 17:11:56 » |
|
MORGANO Osoby kalekie na sądzie ostatecznym za grzechy popełnione w swoim poprzednim życiu zostali skazani że będą żebrakami i tyle tylko będą mieli do życia ile ludzie im z łaski dadzą. Na sądzie OSTATECZNYM? czyli nie dajesz im szansy na Zbawienie ? Zostali skazani na to ,że będą Żebrakami? to jakieś fatum i kalectwo i żebractwo a co pierwsze? Był taki człowiek ślepy od urodzenia ,faryzeusze uważali jak ty ,że to kalectwo jest za grzechy ,ale Pan Jezus UCIAŁ spekulacje Ani on nie zgrzeszył Ani rodzice jego , ale jest to poto by Uwielbiony został Bógo ile wiem to hindusi również wierzą ,ze zło jest za poprzednie życie . Jakie to ma znaczenie skoro jest Zbawiciel i Zbawienie. Wiele jest przypadków że dzieci nowonarodzone jedno lub dwu dniowe umierają. Umierają juz bezpowrotnie, bo tyle im tylko pozostało do całkowitego wyzwolenia się czyli 500 lat. A skąd te 500 lat ? i co z nimi skoro żadne nie wyznało Wiary swojej Wiary W... Skoro Bóg jest miłosierny i sprawiedliwy to nie mogłby posyłać na świat chore cierpiące niemowleta gdyby to się nie wiązało z poprzednim życiem. A ja myslę że to robota szatana-Weża ,który niszczy ,kradnie , oczernia itp Bóg jest Miłoscia . Czy magia jest czysta? i zgodna z Wolą Boga YHVH czy mówisz o kabale?
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
« Odpowiedz #281 : 2006-12-10, 17:32:15 » |
|
Jono ,czytasz Biblie ,to wiesz jaki stosunek ma Bóg JHVH co do magii...i ludzi zajmujacych sie magią... Duzo jest na ten temat w Biblii...
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
|
« Odpowiedz #282 : 2006-12-11, 15:05:53 » |
|
REINKARNACJA- to religia Azjatycka.Wieżą oni,że po śmierci odradzają się w innym życiu.Jak ktoś był zły to może przyjść na świat w postaci zwieżęcia. Zło i dobro zawsze było obecne w śród ludzi.Człowiek się składa z dobra i zła i tylko od niego zalezy w którą stronę się przechyli.A jak odróżnić jedno od drugiego.Np. jeżeli czujemy niepokój lęk obawę i PRZYMUS-czyli stres to napewno nie pochodzi od dobrego.Wiadomo,że żywienie ma decydujący wpływ na nasz stresi ,możemy przechylić się w stronę dobra. :lol:Morgano gdyby tak było jak piszesz to żywienie by niektórym nic nie pomogło chodzi mi o ciężko chorych musieli by żyć w swojej ''Karmie''.Być może że niekyórzy wracają do nas ale tylko za przyzwoleniem Najwyzszego jak mają coś do załatwienia ,a życie skończyło się zbyt gwałtownie.
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
« Odpowiedz #283 : 2006-12-11, 15:53:44 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
|
« Odpowiedz #284 : 2006-12-13, 14:01:41 » |
|
[ Był taki człowiek ślepy od urodzenia ,faryzeusze uważali jak ty ,że to kalectwo jest za grzechy ,ale Pan Jezus UCIAŁ spekulacje Ani on nie zgrzeszył Ani rodzice jego , ale jest to poto by Uwielbiony został BógTak dokładniej to " by objawiły się sprawy Boże" J 9,3
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
« Odpowiedz #285 : 2006-12-13, 17:31:21 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Jona
Go
|
|
« Odpowiedz #286 : 2006-12-13, 20:24:05 » |
|
elmoJono ,czytasz Biblie ,to wiesz jaki stosunek ma Bóg JHVH co do magii...i ludzi zajmujacych sie magią... Duzo jest na ten temat w Biblii... No i masz babo placek , Elmo a wiesz co Bóg powiedział o jedzeniu świniny? A ŻO polega włąsnie na takowym mięsie i co robić??? >>>>>> lutonn Tak samo jest w kwestii wiary niegodziwcy doznaja powodzenia , a my im zazdroscimy , lecz ich niejako Bog oposcil i wczesniej czy pozniej zbieraja owoc swojego postepowania .Jesli Bog kogos kocha to go karci , nie pozwala abysmy zeszli z drogi ktorej pragniemy , ale czy my to potrafimy dostrzec i to jest wlasnie madrosc o ktora trzeba prosic Tak , słusznie juz Dawid zauwazył taka zbieżnosć Bezbożny- bogaty i dobrze mu sie wiedzie we wszystkim .No i niestety często sie słyszy -jemu to się powodzi a ja tyram i tyram i dlaczego nie mam. Ze zdrowiem jest podobnie . Masz racje to co dziedziczymy po rodzicach to niestety grzech- śmierć ,a choroby według mnie to złe duchy któe przechodzą niejako dziedzicznie ,lub nie ale jakby według rodzaju. Wnioskuję tak dlatego bo jak patrzę na np Dauna to wszystkie twarze są podobne jak w rodzinie . Inne choroby też są do siebie podobne badź z zachowania bądź wygladu.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
|
« Odpowiedz #287 : 2006-12-13, 21:18:32 » |
|
choroby według mnie to złe duchy któe przechodzą niejako dziedzicznie
Też tak to widzę.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
« Odpowiedz #288 : 2006-12-14, 08:35:59 » |
|
elmo
No i masz babo placek , Elmo a wiesz co Bóg powiedział o jedzeniu świniny? A ŻO polega włąsnie na takowym mięsie i co robić???
A no trza się przerzucić na baranine ,albo wołowine .
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
|
« Odpowiedz #289 : 2006-12-14, 13:56:53 » |
|
Oj dawno nie jadłam baraniny.nie widziałam jeszcze nigdy w sklepie tego mięsa,nawet nie pamiętam smaku bo było to bardzo dawno jak byłam dzieckiem to rodzice chodowali barany.Tak się teraz porobiło,że nic się nie opłaca i mamy to co mamy. Bóg zabronił ludziom spożywać wieprzowiny ze względu na to iż były nosicielami chorób ,a w tych czasach nie było możliwości zbadania takiego mięsa.Dzisiaj nie musimy się obawiać,każde mięso jest badane zanim trafi do sklepu.
|
|
|
|
|
|
|
Jona
Go
|
|
« Odpowiedz #290 : 2006-12-14, 15:51:22 » |
|
fewa
Oo gdyby to tylko o to chodziło co piszesz ,ale wtedy to i baraniny nie mozna było zbadac ,zresztą oni chyba poznawali zdrowe czy chore ,po wnętrznościach jesli wnetrze było czyste bez plam to i zewnątrz było zjadliwe - tak mysle. No i na zewnątrz mozna było po ciele poznac czy wnętrze jest zjadliwe.
Elmo a ty jadasz czy nie? baranina - no tak ,kiedyś dostałam wątrobe i płucka ale były w jakiś taki wielkich plamach ,ze mnie odpychało ,mówiono mi że to wszystkie tak maja i ze to nic takiego ,ale nie mogłam.
A moze ze świniną o coś inne chodzi ,ale o co?
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
« Odpowiedz #291 : 2006-12-14, 20:54:43 » |
|
Zydzi nie mogą spozywac wieprzowiny ,bo Bog im zakazal spozywac mieso ze zwierzat parzystokopytnych ,a dlaczego to nie wiem .Tak samo ,nie wolno im dodawac mleka ani smietany do zup,zabrania tego prawo Boskie.
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
|
« Odpowiedz #292 : 2006-12-14, 21:14:09 » |
|
Zydzi nie mogą spozywac wieprzowiny ,bo Bog im zakazal spozywac mieso ze zwierzat parzystokopytnych ,a dlaczego to nie wiem .Tak samo ,nie wolno im dodawac mleka ani smietany do zup,zabrania tego prawo Boskie. he he a jak mogli badać mięso na włośnie trychniny????? zakaz, żeby się nie wytruli mięso zwierząt dopuszczonych do zjadania nie przenosi takich ukrytych zakażeń inne można stwierdzić po uboju o zakazie mleka ani śmietany nic nie wiadomo
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
« Odpowiedz #293 : 2006-12-14, 21:21:40 » |
|
o zakazie mleka ani śmietany nic nie wiadomo
Pisze w Biblii ,ze nie wolno topić koźlęcia w mleku matki jego.Nie mogą wlawac smietany ani mleka do zup ,ani popijac miesa smietana pewnie tez.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
|
« Odpowiedz #294 : 2006-12-15, 01:29:41 » |
|
Z tego co wiem (Polski Słownik Judaistyczny,Bożymińska,Żebrowski) to nie wolno im łączyć mięsa z mlekiem/śmietaną.
PRAWA ŻYDOWSKIE DOTYCZĄCE ŻYWNOŚCI: 1. Żydom wolno spozywać niemal wszystkie pokarmy roślinne z wyjątkiem owoców z drzew liczących mniej niż 4 lata. 2. Chleba pieczonego z ziarna pochodzącego z nowych zbiorow. 3. Produktów "nieopodatkowanych", tj. przed oddaniem dziesięciny. 4. Gatunków roślin powstałych ze skrzyżowania (Kilajim). 5. Trunków typu wino wyprodukowanych czy tylko dotkniętych przez nie-Żyda. 6. Zwierząt nieczystych. Dziwne, że mogą jeść miód - produkt "nieczystej" pszczoły. 7. Całkowitym zakazem objęte jest spożywanie krwi (z wyj krwi ryb). 8. Zakaz mieszania pokarmów mlecznych i mięsnych, z wyjątkiem ryb. Nie tylko niełączanie, ale i osobne przechowywanie. Mogą zatem ugotować wegetariańską zupę i zaprawić ją śmietaną.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
« Odpowiedz #295 : 2006-12-15, 09:20:09 » |
|
Mogą zatem ugotować wegetariańską zupę i zaprawić ją śmietaną.
Zupewegetarianska owszem mogą ,chodzi o to aby nie byla na wywarze miesnym. Juz zacytowalam ,to co pisze w Biblii:"Nie wolno topić koźlęcia w mleku matki jego" A co do krwi ,to tez nie wolno im spozywac.Swiadkowie Jehowy tez nie spozywaja ,odmawiaja tez transfuzji krwi. Czytalam kiedys ,ze na transfuzje krwi nie zgadzaja sie S.Jehowy i ...lekarze .Jest to w pewnym rodzaju pojscie na łatwiznę.Nie Tylko ,ze SJ i lekarze nie przyjmuja ich z roznych powodow.
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
« Odpowiedz #296 : 2006-12-15, 10:14:13 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
« Odpowiedz #297 : 2006-12-15, 10:26:54 » |
|
lutonn ,a ile masz krwi w tym miesie ,przeciez nie saczy sie z miesni krew jak kupujesz mieso. A co transfuzji ,to gdy S Jechowy ma miec operacje ,to mowi lekarzom ,ze jest S,Jehowy i wtedy lekarze przygotowuja dla nich preparaty kriozastepcze ,sami pewnie z nich tez korzystaja. Wielu S Jehowy jest " zabezpieczona" taki mi preparatami.Wożą je w samochodzie na wypadek,gdyby sie cos wydarzylo.
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|