Strony: [1] 2
|
|
|
Autor
|
Wtek: Doniesienie badawcze (Przeczytany 36724 razy)
|
zbynek
Go
|
Low carbohydrate diets improve atherogenic dyslipidemia even in the absence of weight loss.Abstract Because of its effect on insulin, carbohydrate restriction is one of the obvious dietary choices for weight reduction and diabetes. Such interventions generally lead to higher levels of dietary fat than official recommendations and have long been criticized because of potential effects on cardiovascular risk although many literature reports have shown that they are actually protective even in the absence of weight loss. A recent report of Krauss et al. (AJCN, 2006) separates the effects of weight loss and carbohydrate restriction. They clearly confirm that carbohydrate restriction leads to an improvement in atherogenic lipid states in the absence of weight loss or in the presence of higher saturated fat. In distinction, low fat diets seem to require weight loss for effective improvement in atherogenic dyslipidemia Na podst.: Low carbohydrate diets improve atherogenic dyslipidemia even in the absence of weight loss. Feinman RD, Volek JS. Department of Biochemistry, SUNY Downstate Medical Center, Brooklyn, NY 11203, USA. http://www.nutritionandmetabolism.com/content/3/1/24/abstractTłumaczenie polskie: http://www.arg-project.com/readarticle.php?article_id=106
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Za zgodą autora watku pozwolołem sobie na lekką modyfikację postu. Zbynku, Czy o to Ci chodziło?
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
Za zgod± autora watku pozwolołem sobie na lekk± modyfikację postu. Zbynku, Czy o to Ci chodziło?
Witam! Tak... o to chodziło. Teraz po korekcji, wątek nie łamie praw autorskich ze strony www.arg-project.com . Dziękuję – zbynek
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
To świetnie. Dziękuję za kolejny ciekawy materiał na Forum!
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Super, żeby jeszcze było podane, co autorka rozumie pod pojęciem "dieta wysokotłuszczowa". Chodzi głównie, a w zasadzie wyłącznie o podanie proporcji BTW w g, czy %kcal (J), jaką badała doświadczalnie.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26718
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jak jest więcej krzyżyków, to słodzić przed spożyciem nie trzeba, albo odwrotnie.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Właśnie, pomylić się może, co zrobić!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
https://www.msn.com/pl-pl/news/other/dieta-sirtfood-o-tej-metodzie-odchudzania-m%C3%B3wi-ca%C5%82y-%C5%9Bwiat/ar-BB16kC67?ocid=msedgntp - proszę bardzo jaka świetna dieta! Godna popularyzacji w najwyższym stopniu! Nic tylko stowoać i chudnąć. Jakby co, to dawno temu, gdy interesowałem się tematem, to najsilniejszym naturalnym aktywatorem tych wspaniałości w postaci sirtuin jest 3, 5, 4' - trihydroksystilben występujący w winie czerwonym, a "powszechnie" znany jako resweratrol. Ale mnie to już nie interesuje na szczęście i nic na ten temat już nie wiem. Dlatego ponoć , jak niektórzy bajają - Pan Zastępów zaprosi niektórych na ucztę z pieczonego mięsa i wina czerwonego... Tylko po co czekać na zaproszenie, jak samemu można sobie dogodzić...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I hodują w społeczeństwie takich spaślaków, którym "pomagają" odsysaniem tłuszczu, resekcją żołądka itp. i znowu kasiorka.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
O tak, po Sakielskim widać, że wycinanie żołądka jest niezwykle skutecznym sposobem głodzenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale wczoraj gdzies czytałem, że schudł po skaleczeniu aż 64kg!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
https://www.msn.com/pl-pl/news/other/dieta-sirtfood-o-tej-metodzie-odchudzania-m%C3%B3wi-ca%C5%82y-%C5%9Bwiat/ar-BB16kC67?ocid=msedgntp - proszę bardzo jaka świetna dieta! Godna popularyzacji w najwyższym stopniu! Nic tylko stowoać i chudnąć. Jakby co, to dawno temu, gdy interesowałem się tematem, to najsilniejszym naturalnym aktywatorem tych wspaniałości w postaci sirtuin jest 3, 5, 4' - trihydroksystilben występujący w winie czerwonym, a "powszechnie" znany jako resweratrol. Ale mnie to już nie interesuje na szczęście i nic na ten temat już nie wiem. Dlatego ponoć , jak niektórzy bajają - Pan Zastępów zaprosi niektórych na ucztę z pieczonego mięsa i wina czerwonego... Tylko po co czekać na zaproszenie, jak samemu można sobie dogodzić... Toz to same przyprawy i przekaski, jak tym sie zywic ?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Życzę mu jak najlepiej, ale otyłość to choroba mózgu, tak samo jak narkoman, alkoholik itd. - takie mam zdanie w tym temacie po obserwacji ludzi.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Praktycznie wszystko zawdzięczamy głowie
|