Autor
|
Wtek: ..nie było komentarza do przypadku wyleczenia... (Przeczytany 64083 razy)
|
Gavroche
|
Co to jest DJ? Dieta Jarmolowicza?
Wysokowęglowodanówka Jana Kwaśniewskiego Najśmieszniejsze, że "opty"beton, co to wykuł teorię "jedynie słusznej diety" na temat diety wysokowęglowodanowej Dr-a przeważnie nic nie wie. Reszta "przeciwników" typu IŻiŻ, czy inne wegusie też kojarzy Kwaśniewskiego tylko DO. KOMY! Każdą regułę można odwrócić, jeśli jest kontekst ku temu i wiedzy dostatek. Jest gdzieś odpowiedź Doktora na list, gdzie zaleca przejście z DO na DJ, chyba jakiejś babce. Dlatego ci, co uczą się regułek z nabożną czcią, mają zawsze bardziej przechlapane od zgłębiających kontekst
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne! Na chlebie z wędliną, cienko przesmarowanej nawet margaryną, mlecznych odtłuszczonych, kartoflach, kaszy, liściach i słodkiej herbacie, można w zdrowiu dociągnąć do setki bez większych problemów. No, ale jak kto zrozumie, że DJ Kwaśniewskiego to ryż z rybą, to niech jedzie do Japonii...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No to już widzę, że moje obydwie synowe są na DJ...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Możliwości zdrowego zestawienia produktów wysokowęglowodanowych z dobrym białkiem zwierzęcym jest multum, tylko należy przestrzegać zasady, aby na gram białka, nie było więcej niż 0,5g tłuszczu, a gramatura węglowodanów, lepiej aby były złożone, wg zapotrzebowania energetycznego. Proste jak Dieta Optymalna! Na diecie wysokowęglowodanowej groźne jest tylko niedobiałczenie. W takim przypadku u młodych pojawia się często cukrzyca typ 1, a u starszych "otyłość ubogich" wg nomenklatury Dr-a Kwaśniewskiego, czyli z oszczędności białka, nadmiar cukrowców przerabiany jest na tłuszcz zapasowy. To jeden ze sposobów taniego tuczu zwierząt rzeźnych monogastrycznych, wszystkożernych, aby nie pisać po prostu - świń!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dlatego pewnie one są szczupłe i nie chorują...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dlatego pewnie one są szczupłe i nie chorują... Oczywiście.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ta Dieta Optymalna była prosta (jak stworzył ją Doktor JK), ale stosujący (czy próbujący ją stosować) tak ją zagmatwali, że ja już sama nie wiem z czy mam ten chleb jeść... To proste, najlepiej z szynką, a jeszcze lepiej z polędwiczką.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...z indyka pewnie?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Byle mięso chude było!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Takie, że popić trzeba bo w gardle staje.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Piersi.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zaraz piersi! Od skrzydełek można zacząć, później za nóżkę...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ja tylko tak robię, ale sporo DiJejów mogło by zakłócić oczekiwany porządek, gdyby jeszcze kostki zaczęli sysać. Zamiast tradycyjnie ... piersi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|