Strony: 1 [2] 3 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: Pięć razy owoce i warzywka (Przeczytany 46627 razy)
|
Diogenes z Synopy
Go
|
w naszym budżecie też to jest znacząca kwota natka pietruszki co 2 dni ( po 1,50 zł ) , kapusta kiszona kilogram ( 3,5 zł raz na 2 tygodnie ) Ogórki kiszone wiadro ( 3 kg raz na miesiąc ( 17 zł ) . O papryce po 19 zł za kg nawet nie śnię. Musieliby mi dopłacać. Raz na tydzień z WiO jeszcze rodzynki po 2,40 na zmianę ze śliwką susz po koło 3 zł . Keczupu nie liczę, bo to w stałej ofercie w lodówce. Worek kartofli ( z 14 zł / 15 kg ) od lutego leży. 1 kg buraczków ( 1 zł ) raz na 2 tyg. I tacy z nas WiO-chmeni, jarosze
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
No niestety, u mnie życzą sobie chemicznego pomidora i paprykę, jeszcze bardziej chemiczną Dużo tego nie kupuję, ale drożyzna. Do tego jeszcze brokuł, kalafior, groszek, fasolka, przeważnie mrożonki, bo wychodzę z założenia, że w takich jest mniej oprysku. Cebula tylko bio bo nie zamierzam zajadać się roundupem Czasem kapusta kiszona, czasem buraczki. A ogórki kiszone, ćwikłę, leczo i przecier pomidorowy mam w spiżarce, ze swojego ogródka.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
w naszym budżecie też to jest znacząca kwota natka pietruszki co 2 dni ( po 1,50 zł ) , kapusta kiszona kilogram ( 3,5 zł raz na 2 tygodnie ) Ogórki kiszone wiadro ( 3 kg raz na miesiąc ( 17 zł ) . O papryce po 19 zł za kg nawet nie śnię. Musieliby mi dopłacać. Raz na tydzień z WiO jeszcze rodzynki po 2,40 na zmianę ze śliwką susz po koło 3 zł . Keczupu nie liczę, bo to w stałej ofercie w lodówce. Worek kartofli ( z 14 zł / 15 kg ) od lutego leży. 1 kg buraczków ( 1 zł ) raz na 2 tyg. I tacy z nas WiO-chmeni, jarosze U nas papryka czerwona jest po 9 zł.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No niestety, u mnie życzą sobie chemicznego pomidora i paprykę, jeszcze bardziej chemiczną Dużo tego nie kupuję, ale drożyzna. Do tego jeszcze brokuł, kalafior, groszek, fasolka, przeważnie mrożonki, bo wychodzę z założenia, że w takich jest mniej oprysku. Cebula tylko bio bo nie zamierzam zajadać się roundupem Czasem kapusta kiszona, czasem buraczki. A ogórki kiszone, ćwikłę, leczo i przecier pomidorowy mam w spiżarce, ze swojego ogródka. Pomidory już mi smakują. Te malinowe. Ale zjadam pół małego i to niekoniecznie codziennie.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
U nas tylko malinowe i tylko polskie
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Też wolę trochę dobrego, niż dużo głupiego...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Szczególnie korzystny wpływ na zdrowie ma spożycie przez nastolatków jabłek, bananów i winogron oraz kapusty i pomarańczy przez młodego dorosłego co chcemy? dżumę czy cholerę? Na podstawie wyników naukowcy postawili hipotezę, jakoby alkohol działał w dwojaki sposób - zwiększając ryzyko raka, ale i zmniejszając zagrożenie chorobami serca. Konieczne jest przeprowadzenie badań bardziej konkretnych, dające niepodważalne naukowo fakty - podkreślono. "aby określić bezpośredni wpływ i zależność między rakiem piersi a spożyciem owoców i warzyw konieczne są dalsze bardzo wnikliwe badania" http://tvnmeteoactive.tvn24.pl/dieta,3016/jedzenie-owocow-i-unikanie-alkoholu-zmniejsza-ryzyko-raka-piersi,202450,0.html
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Super ,ja kiedyś miałem słabość czytając takie naukowe pierdołki .Dziś wiem że był to mój problem emocjonalny
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Doskonałe zalecenia, oby tak dalej...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A to chyba nie zalecenie ,to moje przewartościowania .Napisałem o sobie ,chyba nie uraziłem kogoś ?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja mam nadzieję, że będą przestrzegać
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jasne, jeszcze piwkiem podleją lub cocacolą jak zmotoryzowani i syndroma sobie w trymiga wyhodują.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Teksty typu "przyczyną chorób są toksyny" - uwielbiam, bo to jak z "zamachem smoleńskim" - ma solidną grupę odbiorców. Wystarczy tylko spytać "które toksyny?" - i raczej wszystko wiadomo... Ale oczywiście dieta 5*wio jest znacznie zdrowsza od większości diet mieszanych.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2] 3 4
|
|
|