administ
Go
|
Na kimś trzeba, ale tak jest od zawsze.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
gdzie? nie wiem. Zarządzona po odwołaniu Starosławskiej kontrola w COZL wykazała, że w latach 2013-2015 dyrektorka była związana umowami zlecenia na badania kliniczne (testowanie leków) prowadzone w Centrum przez firmę farmaceutyczną, która w tym samym okresie wygrała pięć przetargów na dostawę leków do apteki szpitalnej, na łączną wartość blisko 16 mln zł. też wiosną chodziłem łowić płotki. http://stooq.pl/n/?f=1028652Lubelskie - Doniesienie do prokuratury ws. dyrektor Centrum Onkologii
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nareszcie trochę zaczynają się za nich brać... Lekarze oberwą, a farmacja dalej będzie bezkarna...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak coś się "wali", to kozła trzeba znaleźć... A w tej sytuacji pani dyrektor szpitala normy i procedury zostały złamane...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Są różne normy i procedury, mnie chodzi o lecznicze, a nie łapówkarskie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
podobno w niektórych krajach się ''śledzi'' już receptę , np na statynę , a lekarz musi wg tabelki i normy ci przepisać (bo jak nie to kara go czeka) , a jak ty nie wykupisz to firma ubezpieczeniowa nie zwraca ci za wizytę u lekarza. Dobrze, że my z informatyką jesteśmy do tyłu . Firmy biorą pieniąchy za budowę systemu inf. ale nikt jeszcze nie stworzył nic sensownego. To miliardy nawiasem mówiąc.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...i o to w tym wszystkim chodzi...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A tego to nie wiem, bo nie korzystam na szczęście.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
trudno we Włoszech o takowych. W służbie zdrowia we Włoszech szerzy się wirus korupcji - przyznano w środę, którą ogłoszono dniem walki z tym zjawiskiem. Według raportu 2 mln osób zapłaciło łapówki, a 10 mln pacjentów przyjętych przez lekarzy zapłaciło im za wizytę "na czarno". W służbie zdrowia trzeba zaszczepić antykorupcyjne przeciwciała, zaczynając od personelu — stwierdził Cantone. http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/wlochy-raport-o-korupcji-w-sluzbie-zdrowia,633442.html
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Gdyby była prywatna służba zdrowia, to by żadnej korupcji nie było...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale to się kłóci ze sprawiedliwością społeczną, bo jakże tak, każdy trzepie lewiznę, jak może, a oni by nie mogli...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|