Autor
|
Wtek: Autyzm,ADHD itp. a Dieta optymalna (Przeczytany 376853 razy)
|
Halina Ch.
Go
|
... opluwajac baze wyjsciowa, jaka byla dla niego DD.
Baze wyjściową? To znaczy co? Cęsto dpotykam się z krytyką poglądów JK.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Ale to przeważnie krytyka psychopatów planktonicznych z Internetu typu: cyt. z podpisu na DD: "Chociazbym chodzil ciemna dolina "herezji" sie nie ulekne bo TY Biochemio "Harpera" jestes ze mna!"
Oczywiście IMO, BTW i jeno rzeczowo KMWTW.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Czy w koncuktos wytlumaczy co te skroty znacza? PZPR - znamy wszyscy KC PZPR - tez a co oznacza skrot KMWTW? Bo czytajac wpisy nie wiem o co chodzi. Prosze
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..miało być: tak się jeno dzieci bawią...................ale KMWTW
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
No to teraz teścik: co to znaczy na dobrych dzieciach?
DD=K/N>K
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Aha, teraz dopiero rozumiem te szarade. Kiedys, jak jeszcze hodzilem do szkoly podstawowej tez bawilismy sie w podobna zabawe, miala co prawd wiecej sensu niz ta, nazywala sie "gaderypoluki" /chyba/.
Czyli, ze NBGFDSAZXVBNTREVB to bedzie zupelnie fajnie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
... opluwajac baze wyjsciowa, jaka byla dla niego DD.
Baze wyjściową? To znaczy co? Cęsto dpotykam się z krytyką poglądów JK. Też często spotykam się z krytyką DO i wszystkich sposobów wpływania na zdrowie, które nie zasilają kasy tych, którzy "żyją" z chorowaniu ludzi. Gdyby się chciało poprawiać "bazę" DO, to można by to robić w nieskończoność. Jedni w "mądrych" artykułach twierdzą, że Dieta Optymalna jest niebezpieczna, bo w niej podstawą jest mięso, a to z kolei zawiera za dużo białka i przyczynia się do uszkodzenia wątroby, nerek i szybszego procesu starzenia. Inni "madrzy" twierdzą, że na DO spożywa się za malo białka i to z biegiem lat może przyczynić się do powstania różnych chorób. Nie mają na to żadnych naukowych podstaw, ale chcą być mądrzejsi. A ja uważam, że dr. Kwaśniewski nie wziął tak sobie "z sufitu" tych optymalnych proporcji, tylko są one efektem Jego długoletnich badań i obliczeń. Rownież były one sprawdzne najpierw na zwierzętach, potem na chorych ludziach i dały bardzo pozytywne wyniki. Ale niektórzy wolą chorować i zawierzać "autorytetom" medycznym, chociaż zdrowie społeczeństwa - na tych zaleceniach - ciągle się pogarsza. Na wydłużającą się dotąd średnią krajową życia, wpływa chyba najbardziej mniejsza umieralność niemowląt i długo żyjące osoby, które jeszcze wychowały się na, w miarę zdrowym, nieprzetworzonym jedzeniu. Stan zdrowia młodych ludzi jest coraz gorszy i jeśli nic się nie zmieni, to ta średnia życia będzie musiała się zmniejszać.
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
No to czytając waszą długą dyskusję dziś chcę tylko powiedzieć, że dla tych osób, kótre się do mnie odezwały i zapytały o dietę uważam,że warto było stworzyć podsumowanie na forum dobradieta. A tutaj nie przestanę pisać choćby dlatego, że to miejsce przyczyniło się razem dobra dieta do tego, że Ja wyzdrowiałam a potem mój syn dużo się poprawił.
Będziecie mieć mnie więc razy dwa ale tylko w necie, w realu nie zamierzam zmienić figury.
Ostatnio komuś pomagałam i sama sobie zadałam pytanie dlaczego mi się wciąż chce o tym nawijać? Jedyne co mi przyszło do głowy to to, że gdy zroumiałam,że jestem zdrowa i ,że to co robię skutkuje to odczułam wielką ulgę i mi.n to uczucie chciałabym przekazać innym.
Panie Tomaszu , wiele mnie te ostatnie dni nauczyły w różnych sprawach, dziekuję,że póki co mogę tu pisać choć nie jestem na Diecie Optymalnej a może lepiej byłoby napisać nie stosuję się do niej i do proporcji.
Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Zdolna Mama, przystojny syn. Powodzenia!
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Jaki super chłopak Brawo Mamo!
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
dzięki, że obejrzałyście
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
gratuluje rodzicom udanego syna
|
|
|
|
|
|
|
CzarnaJulka
Go
|
Śliczny ten Twój syneczek Sylwio.
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Dziękuję za oceny syna Jeśli ktoś nie zwraca uwagi na podpisy to dopisuję, że działa moja nowa strona w internecie: http://www.autismlowcarbdiet.plbędzie jeszcze poprawiana i modyfikowana pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Jeśli ktoś ma znajomych, rodzinę z Łodzi i wie, że byliby zainteresowani autyzmem i terapią i zrzeszeniem się rodziców i rodzin dzieci i dorosłych ze spektrum autyzmu to proszę przekażcie:odbędzie się już 3 spotkanie integracyjne "Autyzm w Łodzi"
7 kwietnia 2011roku o godz. 18.00 na ul.Kilińskiego 177 a już 23 marca o godz. 18.00 grupa wsparcia z psychologiem tylko dla rodziców i rodzin również na Kilińskiego 177 w Łodzi więcej o autyzmie w Łodzi i wydarzeniach, warsztatach czy konferencjach łódzkich można znaleźć na mojej stronie internetowej tutaj:http://www.autismlowcarbdiet.pl/lodzkie-autyzm-wydarzenia/ * 24 marca o godz. 17.30 w Radio Żak będzie audycja - wywiad ze mną i drugą mamą-terapeutą o autyzmie. Rozmowę z nami przeprowadzi Pani Martyna Czapska, audycja"Z trzeciej strony" więcej tutaj: http://www.zak.lodz.pl/index2.php?id=6&day=4wkleję link gdzie będzie można odsłuchać audycję
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
A ja uważam, że dr. Kwaśniewski nie wziął tak sobie "z sufitu" tych optymalnych proporcji, tylko są one efektem Jego długoletnich badań i obliczeń. Dr JK zebrał w całość wcześniejsze odkrycia i wyszło DO. Dlatego wielu mu zazdrości, że niby tacy 'mundrzy', a na to nie wpadli. Stąd ma tylu wrogów.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Też myślę, że to jest zawiść...przecież nikomu krzywdy nie zrobił, nikogo do zmiany nawyków żywieniowych nie zmusza, a tak niektórzy go nienawidzą...
|
|
|
|
|
|
|
|
|