Autor
|
Wtek: FIZYKA KWANTOWA (Przeczytany 145680 razy)
|
anakin
Go
|
A, czy wiecie może coś więcej o monografii prof. Walitowa pt."Próżniowe wibracje w chemicznym wzbudzaniu atomów, molekuł i chaotyczność linii sił pola elektromagnetycznego i grawitacyjnego". Teoria ta bardzo zadziwiająco pasuje właśnie do odkryć prof. Sedlaka i chciałbym coś więcej się dowiedzieć na jej temat. Mam tylko abstrakt w którym Walitow pisze tak: "Okazało się jednak, że myśl każdego z nas jest materialna. Atomy w molekułach, z których składają się neurony mózgu, wykonują ruchy postępujące, wahadłowe i obrotowe. Z procesem myślenia z pewnością, więc wiąże się wytwarzanie i pochłanianie linii sił pola magnetycznego i grawitacyjnego. Proces ten można natychmiast odczuć w dowolnym punkcie we wszechświecie...". oraz: "...w równoważnych odwracalnych procesach czas może zamieniać się w masę i energię, a zatem może zachodzić proces odwrócony". a także: "Do tej pory uważano, że żadne odziaływanie nie może być szybsze niż prędkość światła. Okazało się jednak, że pola elektromagnetyczne i grawitacyjne przekazują oddziaływanie natychmiast. Uzasadniłem to teoretycznie i potwierdziłem eksperymentalnie..." A więc "Siła Sprawcza" - istnieje?.
Jak najbardziej istnieje. Każdemu kto jeszcze nie oglądał, a jest zafascynowany pracą W. Sedlaka nt elektromagnetycznej natury życia, polecam obejrzeć "Kwantową Komunikację": http://www.youtube.com/watch?v=hJIkno-mM04&list=PLmSAlyXU7ditnaDvFvP480wYKnRfP50JL
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Dlatego nie rozumiem jak po czymś takim można wątpić w istnienie "duszy".
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
O ciekawe... Mówi się "mechanika kwantowa". A mnie nurtuje "mechanika patyka" . Mianowicie trzymam 5 metrowej długości, sztywny patyk. Popycham go lub ciągnę. Jakie jest opóźnienie w przekazie sygnału między jednym a drugim końcem patolka? Czy aby nie przeganiam światła?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Dlatego nie rozumiem jak po czymś takim można wątpić w istnienie "duszy".
Zrozumiesz, ale- broń Cię Twój Boże- nie wtedy, kiedy będziesz chciał zwątpić. Dalej samodzielnie- podpowiedzi szukaj u Gwiazd. A, na szczęście, jest ich wiele.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A! Przypomniałem sobie. Duszku nasz (pamiętasz, rok temu nadałem Ci tytuł świerszcza), spróbuj- w ramach samodoskonalenia- porozumiewać się z podobnie myślącymi tylko mową duszy. Twoi kosmici z pewnością tak potrafią między sobą, dla Ziemian jednak przygotowali bezduszne bazgroły- ciekawe. Dalej samodzielnie, mój młodszy Kolego.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Duszku nasz (pamiętasz, rok temu nadałem Ci tytuł świerszcza)
Nie, nie przypominam sobie, abym pozwalał Ci jakkolwiek mnie tytułować. Ale... 1. Adminowi mogę zasugerować dodanie funkcji ignorowania postów wybranych użytkowników; możliwość taka bywa - zbawienna. 2. Tobie, Radzio, radzę więcej wstrzemięźliwości, powstrzymania się z tak namiętnym płodzeniem "autystycznych" myśli. Bo jak ja zacznę nadawać Ci przydomki to "dziadek-bredzik" będzie z nich najsubtelniejszy. I choćbyś miał 150 lat, to bez znaczenia, jeśli umysł masz zakleszczony. Śmieszni są ludzie myślący, że z racji samego wieku coś im się należy... Tym bardziej, gdy rozum u nich i zdolność do dialogu jest na poziomie czterolatka. Jeszcze śmieszniej, gdy "bełkot" odziewa się w złote szaty i próbuje nadać im się sens.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie, nie przypominam sobie, abym pozwalał Ci jakkolwiek mnie tytułować. Ale... 1. Adminowi mogę zasugerować dodanie funkcji ignorowania postów wybranych użytkowników; możliwość taka bywa - zbawienna. 2. Tobie, Radzio, radzę więcej wstrzemięźliwości, powstrzymania się z tak namiętnym płodzeniem "autystycznych" myśli. Bo jak ja zacznę nadawać Ci przydomki to "dziadek-bredzik" będzie z nich najsubtelniejszy. I choćbyś miał 150 lat, to bez znaczenia, jeśli umysł masz zakleszczony. Śmieszni są ludzie myślący, że z racji samego wieku coś im się należy... Tym bardziej, gdy rozum u nich i zdolność do dialogu jest na poziomie czterolatka. Jeszcze śmieszniej, gdy "bełkot" odziewa się w złote szaty i próbuje nadać im się sens. <lubie to>
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
O ciekawe... Mówi się "mechanika kwantowa". A mnie nurtuje "mechanika patyka" . Mianowicie trzymam 5 metrowej długości, sztywny patyk. Popycham go lub ciągnę. Jakie jest opóźnienie w przekazie sygnału między jednym a drugim końcem patolka? Czy aby nie przeganiam światła? Brzmi znajomo
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Brzmi znajomo Tzn?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Brzmi znajomo Tzn? Gdzieś czytałem, problem przekraczania prędkości światła, zobrazowany w podobny sposób...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Nie znam. A jutro idę opatentować mój patyk.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Żeby mnie tylko jaki Edison nie wycwanił.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
No jak Teslę . Nie no, patyki należą do przyrody. A mój patyk to tylko próba obrazowania próżni opisywanej przez Sedlaka.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nie, nie przypominam sobie, abym pozwalał Ci jakkolwiek mnie tytułować. Ale... 1. Adminowi mogę zasugerować dodanie funkcji ignorowania postów wybranych użytkowników; możliwość taka bywa - zbawienna. 2. Tobie, Radzio, radzę więcej wstrzemięźliwości, powstrzymania się z tak namiętnym płodzeniem "autystycznych" myśli. Bo jak ja zacznę nadawać Ci przydomki to "dziadek-bredzik" będzie z nich najsubtelniejszy. I choćbyś miał 150 lat, to bez znaczenia, jeśli umysł masz zakleszczony. Śmieszni są ludzie myślący, że z racji samego wieku coś im się należy... Tym bardziej, gdy rozum u nich i zdolność do dialogu jest na poziomie czterolatka. Jeszcze śmieszniej, gdy "bełkot" odziewa się w złote szaty i próbuje nadać im się sens. <lubie to> Ewidentnie przeszkadzam Wam, moi młodsi Koledzy- w czymś. W czym? Gonicie gdzieś? A co do Twoich powyższych "śmiesznych ludzi myślących" i "sensu, jeszcze śmieszniejszego 'bełkotu' ".... najsubtelniej jak mogę- niezwykle reagujesz na te dwa wyrażenia, których użyłeś, a których zwyczajnie nie rozumiesz(być może dlatego, że nasza planeta jest Ci obca}. Tyle wywnioskowałem z Twego "bełkotu", popartego wymownym ">lubię to<". Bez względu na wiek i tylko z racji jego samego, w Naturze, nic się nikomu nie należy. Jednak Dobre Duszki moje.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie, nie przypominam sobie, abym pozwalał Ci jakkolwiek mnie tytułować. Ale... 1. Adminowi mogę zasugerować dodanie funkcji ignorowania postów wybranych użytkowników; możliwość taka bywa - zbawienna. 2. Tobie, Radzio, radzę więcej wstrzemięźliwości, powstrzymania się z tak namiętnym płodzeniem "autystycznych" myśli. Bo jak ja zacznę nadawać Ci przydomki to "dziadek-bredzik" będzie z nich najsubtelniejszy. I choćbyś miał 150 lat, to bez znaczenia, jeśli umysł masz zakleszczony. Śmieszni są ludzie myślący, że z racji samego wieku coś im się należy... Tym bardziej, gdy rozum u nich i zdolność do dialogu jest na poziomie czterolatka. Jeszcze śmieszniej, gdy "bełkot" odziewa się w złote szaty i próbuje nadać im się sens. <lubie to> Ewidentnie przeszkadzam Wam, moi młodsi Koledzy- w czymś. W czym? Gonicie gdzieś? A co do Twoich powyższych "śmiesznych ludzi myślących" i "sensu, jeszcze śmieszniejszego 'bełkotu' ".... najsubtelniej jak mogę- niezwykle reagujesz na te dwa wyrażenia, których użyłeś, a których zwyczajnie nie rozumiesz(być może dlatego, że nasza planeta jest Ci obca}. Tyle wywnioskowałem z Twego "bełkotu", popartego wymownym ">lubię to<". Bez względu na wiek i tylko z racji jego samego, w Naturze, nic się nikomu nie należy. Jednak Dobre Duszki moje. Chłopak się zdenerwował, bo łamigłówki trudne dajesz, dziadku-bełkotku Mnie tam dobrze się Ciebie czyta, jak umoralniasz innych, nie mnie
|
|
|
|
|
|
|
|
|