MORGANO
Go
|
ROLADKI Z PIERSI INDYKA. Składniki. 400g filety z piersi indyka 200g porów 100g marchewka, sól, biały pieprz, łyżka musztardy, tłuszcz do smażenia; Sos. 200 g bulionu, 200 g śmietany 30 % łyżeczka curry, sól, biały pieprz. Sposób przygotowania. Mięso zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Pory i marchewkę pokroić w słupki. Marchewkę wrzucić na osolony wrzątek, gotować 6 minut, po 3 minutach dodać por. Na każdym filecie ułożyć słupki pora marchewki, zwinąć, spiąć wykałaczką. Roladki obsmażyć, podlać bulionem, dusić 10 mm, wyjąć z bulionu, zawinąć w folię aluminiową, trzymać w cieple. Sos z duszenia wymieszać ze śmietaną, przyprawić curry, solą i pieprzem, gotować 5 min. Włożyć roladki, podgrzać.
Ogółem 1100 g B-T-W 75,3 – 87,2 – 27,5 100 gram produktu B-T-W 6,8 – 7,9 - 2,5 200 gram porcja 1 osobowa B-T-W 13,7 – 15,9 – 5,0 Stosunek B-T-W 1 : 1,2 : 0,4
|