MORGANO
Go
|
KOTLETY Z MAKARONEM I WARZYWAMI. Składniki. 400g kotlety schabowe b/k / 4 szt. / 200 g makaronu wstążki 200 g żółte papryki /2 szt./ 50 g oliwy z oliwek 100 g cebulki dymka /1 pęczek / 100g masła sól, pieprz Sposób przygotowania. Cebulkę oczyścić, umyć, pokroić. Papryki oczyścić, opłukać, przekroić na pół, po usunięciu gniazd nasiennych pokroić wzdłuż na paski. Kotlety opłukać, osuszyć, doprawić solą i pieprzem. Tłuszcz rozgrzać na patelni, włożyć kotlety smażyć po ok. 5 minut z każdej strony. Makaron ugotować W osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Przełożyć na sito, przelać zimną wodą i osączyć. Paprykę i cebulkę dusić 3-4 minuty w rozgrzanej oliwie doprawić solą i pieprzem, dodać makaron i wymieszać. Warzywa z makaronem i kotlety wyłożyć na talerze.
Ogółem 1050g B-T-W 95,0 – 195,2 – 168,8 / :arrow:3110 kalorii/ 100 gram produktu B-T-W 9,0 18,6 16,1 / :arrow:355 kalorii/ 250 gram porcja 1 osobowa B-T-W 22,6 – 46,5 - 40,2 / :arrow:670 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 2,1 : 1,8
|