Autor
|
Wtek: Czy (Przeczytany 64444 razy)
|
toan
Go
|
|
Odp: Czy
« Odpowiedz #60 : 2006-11-17, 12:38:37 » |
|
Każdemu może się przytrafić gafa, ale nie będziemy z tego powodu robić "meczu tenisowego", ani głowy posypywać popiołem do końca życia. . Najważniejsze, że wyjaśniliśmy sprawę!
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
|
« Odpowiedz #61 : 2006-11-17, 13:03:47 » |
|
Toan w styczniu dokladnie 07.2004 roku zadales prowokujace do dyskusji pytanie "czy aktywnosc fizyczna jest zdrowa"za 1,5 miesiaca minie 3 (slownie trzy )lata , czyli wg. Ciebie jaka fizyczna aktywnosc jest najzdrowsza?
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
« Odpowiedz #62 : 2006-11-17, 14:12:01 » |
|
najzdrowsza aktywnosc fizyczna to tak: miec gospodarstwo i "charować " na nim tak jak Bogumił z " Nocy i Dni" . Ps.Bogumił to moj idol .Szkoda ,ze tak mało na swiecie jest takich" Bogumiłow"
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
|
« Odpowiedz #63 : 2006-11-17, 14:29:11 » |
|
wg. Ciebie jaka fizyczna aktywnosc jest najzdrowsza? Nie wiem! Ale wiem, co mi służy: - gdy ciepło (wiosna, lato, jesień) : codziennie (6x w tygodniu) przed obiadem, bez względu na pogodę - rundka biegu po lesie - dystans 5,8 km w czasie 30-40 min. w zależności od warunków atm. W tegoroczne upały miałem najgorszy wynik - 48 min., ale nie chciałem się "ugotować". Czasem zamiast - jazda na rowerze około 15 km, ale wolę biegać. W zimie: 2x bieg dystans letni, też bez względu na pogodę, ale do -20C i 3 x siłownia, ale bez przesady. Gdy mam dość "reżimu" robię tygodniową przerwę, gdy czuję, że się należy. Na wyjazdach z domu (co się nie zdarza już tak często i unikam jak mogę ) również przerwa!. Proszę się jednak tym nie sugerować, bo każdy sam w zależności od wieku i kondycji fizycznej powinien sobie dobrać "dawkę ruchu". No można ostatecznie się degenerować przed telewizorem - wolna wola , ale to nie służy zdrowiu nawet na ŻO!. Tak Elmo - masz rację - nie ma to jak życie wiejskie! - zdecydowanie sprzyja zdrowiu .
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
|
« Odpowiedz #64 : 2006-11-17, 15:37:46 » |
|
Tomek, mam dla ciebie ankietę. Proszę o uczciwe wypełnienie.
Jakie mam najbliższe plany? a/ zjeżdżam do kopalni b/ wstępuję do zakonu c/ wypływam w rejs dalekomorski d/ urządzam się na bezludnej wyspie e/ lecę na księżyc f/ zsyłam sie na roboty g/ zmieniam płeć h/ zamieszkam u BigBrothera i/ inne (prosimy o krótką informację)
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
« Odpowiedz #65 : 2006-11-17, 15:44:25 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
|
« Odpowiedz #66 : 2006-11-17, 17:15:05 » |
|
Elmo, ja kto nie będzie samowolki. Teraz dopiero sobie użyjemy.
Kotlety sojowe a'la schabowe Drożdże a'la móżdżek Salceson Królewski (chuda szyneczka) Chipsy bekonowe Masełko MIX Płatki owsiane a'la kotlety mielone
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
|
« Odpowiedz #67 : 2006-11-17, 18:19:03 » |
|
dziewczyny zapomnialyscie napisac jeszcze o tym ,ze bedziemy nareszcie propagowac wegetarianizm
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
« Odpowiedz #68 : 2006-11-17, 18:23:31 » |
|
Kodar ,czy ja mam Cie zbanować? Zartowalam ,wiem ,ze funkcje co do banowania pełni Toan . i oby nadal tak było
|
|
|
|
|
|
|
SzymonNM100
Go
|
|
« Odpowiedz #69 : 2006-11-17, 18:30:25 » |
|
Toan, widzę, że masz całkiem pokaźne grono tzw. groupies. Tylko się nie wygadaj na temat swoich planów, bo a nuż wszystkie za Tobą tam pojadą
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
« Odpowiedz #70 : 2006-11-17, 18:33:31 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
« Odpowiedz #71 : 2006-11-17, 19:06:44 » |
|
Proponuje elmo na admina ,wiem ze ma jakas szafe a w niej teczki na kazdego i nikt jej nie podskoczy i co najwazniejsze ma udokumentowane pochodzenie;a mianowicie w jej genach jest 30% genow orangutana albo szympansa -zapomnialem ale zawsze to" naczelni" noo co!!?? nie !? wolno??!! hehe
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
« Odpowiedz #72 : 2006-11-17, 19:12:29 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
« Odpowiedz #74 : 2006-11-17, 19:22:00 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
« Odpowiedz #75 : 2006-11-17, 19:23:41 » |
|
Czyzby w prostej lini od V-ce premiera????
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
|
« Odpowiedz #76 : 2006-12-31, 10:59:04 » |
|
aktywność fizyczna jest zdrowa? Wracając do tematu - "Listen to your body" - http://www.cnn.com/2006/HEALTH/diet.fitness/12/22/fitness.overtraining.ap/index.htmlWysiłek fizyczny jest niezbędny dla poprawnego funkcjonowania mózgu i reszty organizmu, ale tylko przy założeniu, że ta reszta jest zdrowa. A jeśli ta reszta jest upośledzona przez chorobę, czy można zadbać o poprawne myślenie?. I to, na co zwracałem już uwagę - intensywność wysiłku dla poprawy własnego zdrowia - MUSI być dostosowana do wydolności własnego organizmu, jeśli nie chcemy sobie zaszkodzić. Przecież nikt nie zmusza nas do zdobycia medalu w maratonie - w Pekinie Godzina dziennie wysiłku - to raczej za dużo, pół godziny, ale intensywnie - wystarcza. Ale to moje prywatne zdanie poparte jedynie obserwacją, a nie badaniami naukowymi A co wy dziś zrobiliście, aby zadbać o własne zdrowie?
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
« Odpowiedz #77 : 2006-12-31, 11:10:24 » |
|
Toan ,a moje zdanie jest takie: Brak ruchu ,zle odzywianie ,sa przyczyna chorób ,no i moze czynniki nie za bardzo od nas zalezne, jak wypadki. Trudno ,zeby ktos bardzo otyly pobiegl w maratonie ,albo trudni ,zeby ktos z ZZSK tez pobiegl. Jak juz ktos jest chory, to musi oczywiscie dobierac intensywnosc wysilku fizycznego do swojej choroby.
Ale bardzo wazny jest ruch dla prawidlowego krazenia i ukrwienia narzadow. Nawet ludzie, ktorzy sa w spiączce sa cwiczeni przez rehabilitantow.
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|