forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-04-23, 22:02:41

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.
660214 wiadomoci w 4058 wtkach; wysane przez 27 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: startom
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  MIELONE KOTLETY Z RYBY.
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: MIELONE KOTLETY Z RYBY.  (Przeczytany 2794 razy)
MORGANO
Go


Email
MIELONE KOTLETY Z RYBY.
« : 2006-12-04, 08:52:32 »

MIELONE KOTLETY Z RYBY.
Składniki.
350 g filetów rybnych
100 g słoniny
100 g  cebuli /2 cebule /
50 g masła do pieczenia /lub olej /
50 g jajka /1 szt. /
60 g  otręby 
50 g pietruszki /1 pęczek /
sól 1/2 łyżeczki, pieprz, gałka muszkatołowa.

Sposób przygotowania.
Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, po 5 minutach odcisnąć. Rybę pokroić w pasy, usunąć ości. Słoninę pokroić w kostkę, obraną cebulę na ćwiartki, pietruszkę opłukać. Wszystkie składniki oraz rybę zemleć w maszynce do mięsa, przy czym odciśniętą bułkę na samym końcu. Masę wymieszać z jajkiem i solą doprawić do smaku pieprzem i niewielką ilością gałki muszkatołowej. Uformować 4 kotlety. Na patelnię wylać taką ilość tłuszczu, by całe jej dno było zakryte. Tłuszcz rozgrzać. Kotlety usmażyć na średnim ogniu najpierw z jednej, potem z drugiej strony na złoty kolor.

Ogółem 760 g B-T-W  92,5 – 141,6 – 50,3 /1840 kalorii /
100 gram produktu B-T-W  1,2 – 18,6 – 6,6 / 240 kalorii /
250 gram porcja 1 osobowa B-T-W  30,4 – 46,6 – 16,6 /610 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 1,5 : 0,5
B+T /250 g = 77,0 g

Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.026 sekund z 17 zapytaniami.