MORGANO
Go
|
ZAPIEKANE KIEŁBASKI NADZIEWANE.
Składniki. 400 g kiełbasek parówki 250 g pieczarek -100 g cebuli 200 g pomidorów 50 g masła 50 g jajko /1 szt./ 100 g ser żółty tarty 150 g śmietana 30% 1 łyżeczka curry, sól, pieprz
Sposób przygotowania. Pieczarki wypłukać i odsączyć. Obraną cebulę drobno pokroić. Pomidory pokroić w plasterki. Formę do pieczenia wysmarować masłem. Jajko wymieszać z curry, śmietaną, połową tartego sera, cebulą pokrojonymi pieczarkami, posolić i posypać pieprzem. Kiełbaski rozkroić wzdłuż, włożyć do formy i wypełnić nadzieniem. Na kiełbaskach położyć plasterki pomidorów, posypać resztą sera i zapiec w piekarniku.
Ogółem 1300g B-T-W 84,1 – 257,9 – 26,0 /2760 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 6,5 – 19,8 – 2,0 /210 kalorii / 300 gram porcja 1 osobowa B-T-W 19,4 -59,5 6,0 /630 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 3,1 : 0,3 B+T /000 g = 78,9 g
|