Autor
|
Wtek: Dieta zakuwacza czyli wkuwanie i wkuwanie. (Przeczytany 69592 razy)
|
elmo
Go
|
aaaa 150 gr razowca zjadles tymbardziej bedzie ,to za malo na te twoje cale studia. Mysle ,ze Ewa ma racje ,ze jestes studentem z Zimbabwe albo okolic,ale to nic ,nie martw sie,zaaklimatyzujesz sie i wkrotce bedziesz wladac biegle jezykiem polskim .Moj ty studencie Pierwszy student na forum ,a to ci dopiero Zycze osiagniec na filologi polskiej,ale naprawde musisz sie wziąść do nauki,to nie przelewki ,bo oblejesz rok i bedziesz musial wracac do Zimbabwe
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
:/ walnąłeś teraz naprawde a jeszcze lekarz i to zajmujący sie odżywianiem kto jak kto ale taki lekarz to powienien liczyć sądze...
A to niby, do kogo było kierowane ? bo za nic nie pojmuje
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Elmo tak byś troche pomyślał może co... DN dieta niskowglowodanowa... ograniczanie węglowodanów Chleb razowy ilość węgli na 100g=około 50g Zjadłem razem 150g razowca tego dnia czyli razem 75g węglowdanów.Zalecenie Lutza to72g i w większości wypadków Jana Kwaśniewskiego to ok.80g.Jan Kwaśniewski radzi w proporcjach ale że DN to nie znaczy od razu że optymalna może to być Atkinsa lub Lutza czyż nie? Nie no spoko jak sie je 1/4 chlebva razowego na cały dzien to oczywiście że "jade ciągle na razowcu" wyobraź sobie w głowce jaka to mała część tego chleba kromeczki na palcach jednej ręki liczone :/ :/ walnąłeś teraz naprawde a jeszcze lekarz i to zajmujący sie odżywianiem kto jak kto ale taki lekarz to powienien liczyć sądze... Kłócić sie nie musze wystarczy to przeczytać i wszystko widać jak na dłoni... życze więcej życzliwości i rozumu (może matmy więcej) na przyszłość "Pani doktor" i "elmo" Aha i nie czytam i nie komentuje już i nie czytam waszych postów bo to tylko nabój pychy nieżyczliwości i zgryźliwośći.(czego jeszcze więcej nie napisze z względów grzcznościowych...) Pozdrawiam Marcin Szanowny Mati ,jesli chodzi już o ten rozum przyjrzyj sie z uwagą jak ty składasz zdania.Brak znaków interpunkcyjnych uniemozliwia czytelnikowi zrozumienie tego ,co chciałbyś abyśmy tu wszyscy pojęli ,co tobie się roi w główce. Ja szczerze mowiąc ,tak z czystego serca ,nie bębniła bym ,ze studiuje ,bo to tylko wstyd,byc studentem i tak pisać. Mysle ,ze wiekszy poziom nauczania jest w poprawczaku niz na tych studiach
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Elmo, zachowuj się ! Paskudzisz podobnymi wpisami reputację tego forum. Wiem, że wściekłość bierze nad Tobą władanie, dlatego załóż bloga i tam wylewaj frustracje. Nie chodzi o ostry język, mam na myśli prostactwo. Jeśli blog Ci nie pasuję lub tradycyjny pamiętnik, to z takimi wpisami śmieć na "Polska Sercem" lub "Bóg".
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Elmo, zachowuj się ! Paskudzisz podobnymi wpisami reputację tego forum. Wiem, że wściekłość bierze nad Tobą władanie, dlatego załóż bloga i tam wylewaj frustracje. Nie chodzi o ostry język, mam na myśli prostactwo. Jeśli blog Ci nie pasuję lub tradycyjny pamiętnik, to z takimi wpisami śmieć na "Polska Sercem" lub "Bóg".
Tomek
Tomek ,dobrze ze napisales ,ze cierpisz na nerwice ,bo niewiedzialabym skad u ciebie tyle zajadlosci ,ale teraz wiem ,proponuje relax ,poloz sie i odprez sie i juz sie nie zamartwiaj tym krzyzem w twojej pracy i wieloma podobnymi rzeczami. pozdrawiam .I prosze nastepnym razem nie przypisuj mi wlasnych uczuc ,bo to ty sie źle zachowujesz.Toana nie ma wiec my musimy sie trzymac w ryzach.Zastanow sie nad swoim postem i wiecej nie piszmy.Tak bedzie dla nas lepiej ,dla Toana i tego forum.
|
|
|
|
|
|
|
Jona
Go
|
elmo Jesli mozna nie naśladuj tomkiewicza on dybie i mi przygania jakie ja, to błędy robie w pisaniu ,"O jak sie ciesze Panie ,ze wybrałeś mnie ,taka nie uczona w oczach tego świata ale dałeś mi Poznanie Siebie i roztropnosć i Mądrościa obdarzyłeś."AMEN. Elmo wszyscy robimy błędy i potkniecia i oby tylko takie . Niedokuczaj innym z powodu ich wypowiedzi byc moze ze on jest z Zimbabwe ale chyba nie jesteś rasistka to nie po Bożemu. Pisząc na forach doceniam jak cięzka praca jest pisanie i ile trzeba korekty a jednak i w ksiażkach sa "byki" Czasem i mnie razi jak widzę "pisownie" ale ten co napomina też sie potyka . I poco widzieć drzazgę w oku bliźniego skoro BELKA we własnym . ech nie upadabniajmy sie do...
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Jona ,inaczej jest jak ktos cos pisze w zartach a inaczej jest jak ktos cos pisze zajadle. Znam Matiego z innego wątku ,tu na forum,on wiecznie chce badan naukowych-tu ich nie znajdzie. Proponuje Matiemu wrzucic na luz.Bo wlasnie czytalam jego posty na innym forum i widze ,ze chłopak się miota w tym odzywianiu.Przechodzi z jednej diety w drugą.
|
|
|
|
|
|
|
Jona
Go
|
elmo oczywiście ,ze jest różnica i to widoczna . Dlatego ja pisałam ciut z przymróżeniem OKA czy mrugać dobrze napisałam - ja wpadne w kąpleksy-kompleksy załamie sie i co?
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Elmo przypomnij sobie jak ci się spodobało gdy Tomek napisał że kazdy jest piękny na swój sposób ;P
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Elmo przypomnij sobie jak ci się spodobało gdy Tomek napisał że kazdy jest piękny na swój sposób ;P Owszem i nadal tak sądzę . i nawet madry na swój sposób I nawet znam takie przyslowie :" kazdy głupi ma swój rozum " -widzisz jaka jestem mądra
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
A pamietasz Sławek jaki ty byłeś mądry , gdy pytałam dlaczego moja corka sie szybko odwadnia
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Mnie tam nie przeszkadza, gdy ktoś w Internecie sadzi byki. Tylko, że jak odrobinę się nie postara, to cięzko zrozumieć, co on ma na myśli. A potem awantura A skoro Mati nic nie da sobie powiedzieć, to strach o ten jego mózg, bo wydaje się, że z wnioskami idzie w złym kierunku. Mati nie chce przyjąć tego, co napisał JK, bo jak podkreśla, sam tez jest myslącym człowiekiem, więc potrafi potrafi tak skorygować ŻO, ze zadziwi samego JK. Ja tylko zgubiłam się, w jakim celu Mati napisał swoje pytania. Wydawało się, ze szuka porady, a okazało się, że chce nas tylko podstępnie przeegzaminować. Mati, zamiast się wkurzać, pośmiej sie z nami i posłuchaj, co mamy do powiedzenia. Na pewno ci sie to przyda. A wnioski juz wyciagaj sobie, jakie umiesz i chcesz.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Ewa wygląda na to ,ze to my tylko mamy tendencje do smiania sie ,niekoniecznie z kogos oczywiscie ,tylko z sytuacji a nawet z siebie i dziwie sie czemu ktos mnie odrazu atakuje A z reszta o co sie tu awanturowac ,dobrze jest sie posmiac ,ja tam lubie sie smiac ,zartowac ,chociazby z siebie ,a co mi tam Abstrachując od tematu ,czy wiecie dlaczego mężczyźni nie mają cellulitusu? ciekawa jestem czy ktos wie Pozdrowka dla wszystkich
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Lubię, Elmo, tę twoją wesołą usczypliwość.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
A pamietasz Sławek jaki ty byłeś mądry , gdy pytałam dlaczego moja corka sie szybko odwadnia oczywiście że pamiętam;) ale poraziłaś mnie wtedy taką empatią że odechciało mi się z tobą rozmawiac. Dzisiaj też skończę, bajo
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
A pamietasz Sławek jaki ty byłeś mądry , gdy pytałam dlaczego moja corka sie szybko odwadnia oczywiście że pamiętam;) ale poraziłaś mnie wtedy taką empatią że odechciało mi się z tobą rozmawiac. Dzisiaj też skończę, bajo ja wtedy też czułam empatie ,ale teraz jak juz tu jestem dłuzej ,nie czuje jej .Przyzwyczaiłam sie do zartow ,uszczypliwosci ( bo chyba nie tylko ja nią grzeszę ) i jest wszystko ok ,a nawet lepiej niz ok Reasumując ,lubie tutaj miedzy wami " optymalnymi " być sama nie jestem " optymalna " ale tez nie "korytkowa" i "pastwiskowa" ,dlatego znajduje tu jakąs, swego rodzaju pocieche ducha . A jesli tak bardzo juz kogoś uszczypalam ,to znam takie jedno magiczne slowo .Nazywa sie przepraszam . Przepraszam wszystkich ,ktorzy poczuli sie dotknieci moja uszczypliwoscią .Ale litosci !!! Nie tylko ja taka jestem Weźmy Brufordzika- czyz on nie tryska wesołą uszczypliwoscią? Tylko ,ze ja wiem ,ze to jest wlasnie wesole a nie obraźliwe . Caly widz polega na tym ,ze trzeba umiec pozartowac , nawet z siebie - to najwazniejsze. Pozdrawiam wszystkich
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jona
Go
|
Słusznie ja też wolę sie sama przekonać jak to i tamto działa ,zresztą tak jakos mam ,że w domu w kuchni to ja pierwsza kosztuje. Tak było z małymi dziećmi i tak mam z wnuczkami ,jesli cos to mysle sobie " ja a nie dzieci" no i wiele razy się sprawdziło. A co do obecnego żywienia to juz wiem ,ze po tym jedzeniu nie czuc z ust ,rano , nie ma się goryczy w ustach . Że nie jest tak jak mówili - mieso sie długo trawi i gnije w jelitach .Teraz wiem ,ze to węglowodany ponoszą za to wine. Pokazują film o pewnej diecie gdzie ludzie wygladaja jak monstrum , pani prowadząca mówi " ILE ty jesz tłuszczu"! Jakos utrwalało mi sie ,ze winę ponosi tłuszcz ,ale umykało cos istotnego, Oni przestawali żreć chleby bułki ciasta torty czyli ZNIKAŁY WĘGLE! ale o tym mówi się półgębkiem. Niestety próbowałam jeść surówki ale nic mi z tego nie wychodziło i też tyłam ,juz sama nie wiedziałam CO????? jest nie tak. Moje wspomnienia z dzieciństwa są takie - mieszkałam u babci dam się wychowywałam a co jedli? Chleba nikt nie jadł za duzo bo piekło się samemu i ziarno musiało starczyc do następnego ziarna. Mieso ? owszem nie było go zadużo bo nikt nie wybił by włąsnych kur ale pamietam ,ze kupowano kosci i na tych kosciach gotowano zupy ,rosoły i o dziwo taki rosół był smaczny np z kartoflami - a kto by robił makaron to tylko od święta. Poniewaz moja rodzina zalicza się do biednych to i mleka nie było zawiele od dwuch krów jesli jedna była cielna to coś tam mleka było a jeśli obie to nic. Najczęściej jadało się kapustę kartowfle i barszcz biały . Zawsze dbano by była omasta - słoninke dodawano do wszystkiego i jak była słoninka no i smalec to było syto- bogato. Jadano mało bo był to warunek by przeżyc zime i przednówek ale świeta były syte .W komorze wisiały kiełbasy szynki \balerony i bekony wędzone i gotowane i starczało na długo . Ciasta piekło się dwa razy na świeta wiosenne i zimowe no i tez potrafiły długo cieszyć. >>>>>>> Ciekawi mnie jak to teraz ze świetami jak to z ciastem czy można sobie pozwolić i na jakie - sernik makowiec ??? a pierożk,i uszka i tp. a poradźcie jak spozywać podgardle ,kiedyś jadałam bo było tanie ale może wiecie coś czego ja niewiem. >>>> Elmo no i widzisz - jasne ,że wina przodków jak nic .Moja babcia nie umiała ni pisać ni czytać jej dzieci jako tako ,no a ja ech ile ja nerów napsuje tomkowiąż dziw ,że wogóle piszę pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Wiesz Jona ,jak czytam ten twoj post ,to taka nostalgia mnie ogarnia.Moze wtedy nie bylo tak "bogato" ale tamte czasy mialu swoj urok.Dlatego lubie czytac ksiazki Marii Rodziewiczowny ,ktora jak ty pisze o zimie i o przednowku.I mimo to ,ze bylo tak biednie ,to jednego w zyciu załuje ( jesli mozna to tak nazwac) ,ze sie nie urodzilam w tamtych czasach .Nie wiem czemu ,ale bardzo lubie opisy tych czasow,ksiazki i filmy...i jakos mnie ciagnie do nich...Moze ja sie reinkarnowalam .A film" Noce i dnie" moglabym ogladac na okrągło... Jono podziwiam cie ,tyle osiagnelas ,Twoja babcia nie umiala czytac ani pisac a Ty UMIESZ i nawet umiesz sie poslugiwac klawiaturą -to dopiero osiagniecie . A to ,ze robisz " byki" nie szkodzi ,tu na forum sie poduczysz ,zawsze moze cie poprawic expert od jezyka polskiego -drugi po profesorze Janie Miodku -tomkiewicz pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|