Autor
|
Wtek: Dieta zakuwacza czyli wkuwanie i wkuwanie. (Przeczytany 69577 razy)
|
Bruford
Go
|
tomkowi -tomkiewicz Pisanie "Tomkiewicz" czy "Tomek" z malej litery to też błędy ortograficzne czy rodzaj jakże prześmiesznego "dowcipu"?
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
tomkowi -tomkiewicz Pisanie "Tomkiewicz" czy "Tomek" z malej litery to też błędy ortograficzne czy rodzaj jakże prześmiesznego "dowcipu"? Moze to i jest blad ortograficzny ,ale nie mialam gdzie sprawdzic ,bo nie mam tego w slowniku . Jednakze caly czas jestem pilną uczennicą i wszelkie wskazowki i strofowania przyjmuje z pokorą Dziekuje Brufordzie ,żeś zechciał zwrócić mi na to uwag ę. Z poważaniem elmo
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
[Dziekuje Brufordzie ,żeś zechciał zwrócić mi na to uwag ę. Z poważaniem elmo To fajnie , że to błąd. Fajnie , że nie było to celowe, wówczas bowiem byłoby to zwykłe chamstwo, jak zawsze, ilekroć ktokolwiek celowo pisze czyjeś imię z małej litery.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Bruford ,dawniej jak chodzilam do szkoly ,to nauczyciel mowil do ucznia po nazwisku ,tylko do wybranych( nie musial to byc wcale uczen wzorowy pod wzgledem nauki) mowil po imieniu.Czy bylo to chamskie zachowanie nauczyciela? Bo to mowienie do dzieci po nazwisku ,a do wybranych po imieniu bylo celowe. Dzis widze ,ze jest inaczej w szkolach ,nauczyciele zwracaja sie po imieniu ,mysle ,ze to jest milsze dla dzieci.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Bruford ,dawniej jak chodzilam do szkoly , Pominąwszy Twoją dygresję o dawnych czasach powtórzmy to co najważniejsze w czasach dzisiejszych : pisałyście imię Tomka z małej litery w wyniku błędu ortograficznego a nie celowo.Cieszy to , wszak lepiej wiedzieć ,że nie był to brak szacunku lub prymitywny chamski "dowcip".
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Bruford ,dawniej jak chodzilam do szkoly , Pominąwszy Twoją dygresję o dawnych czasach powtórzmy to co najważniejsze w czasach dzisiejszych : pisałyście imię Tomka z małej litery w wyniku błędu ortograficznego a nie celowo.Cieszy to , wszak lepiej wiedzieć ,że nie był to brak szacunku lub prymitywny chamski "dowcip". widzę że się wyżarłeś he he kulturny, cham,czy bufon?? oto jest pytanie nie masz nad czym się wysilać? daj se luz, albo siana w necie wszystko jest chłopie wirtualne, i wszyscy równie wirtualni co innego gdy ktoś używa wulgaryzmów albo mamy kontakt osobiście,
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Otoz to ali ,wiesz ,ze wyjąłeś mi to ,jakby powiedziec z "głowy".W necie jest wszystko wirualne,to prawda .Nikt nikomu niczego nie moze udowodnic ,ani nikt nie musi byc tym czym jest w rzeczywistosci.I dalej ,to co napisales ali ,ze ,co innego gdy ktos uzywa wulgaryzmow albo mamy kontakt osobisce. I tak sobie mysle ,ze Bruford strasznie zauwazyl nasz bład czyli moj i Jony -a jest to swiat wirualny.Gdy tymczasem z jaką chamskoscia sie spotykamy w srod lekarzy w swiecie w rzeczywistym .Wystarczy pójść do przychodni .Nie mowiac jaki olewający stosunek do pacjetow maja lekarze w szpitalach( bez kija nie podchodź -jak to sie mowi ) ali napisales bardzo trafnie . a to jest tylko swiat virualny i nie ma sie co przejmowac ,ze ktos napisal u czy ó. z malej litery czy z duzej.Od tego jeszcze nikt nie umarł .Pozdrowienia elmo
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
z jaką chamskoscia sie spotykamy w srod lekarzy w swiecie w rzeczywistym .Wystarczy pójść do co przejmowac ,ze ktos napisal u czy ó. z malej litery czy z duzej.Od tego jeszcze nikt nie umarł .Pozdrowienia elmo Szczerze mówiąc niewiele mnie obchodzą kolejne dygresje nie na temat. Różnimy się jak widzę w kwestii zasadniczej - czy fakt porozumiewania sie za pomocą internetu zwalnia od zasad grzecznego komunikowania się oraz z zasad ortografii. Ja uważam , że nie. Uwazam , że niezależnie od tego czy środkiem komunikacji jest papier czerpany i pióro Montegrappa czy klawiatura PC-ta zasady te warto zachowywać. Dygresje na temat przychodni lekarskich nie mają tu nic do rzeczy.Jeśli zaś ktokolwiek uważa sie za zwolnionego z wymienionych zasad to dalsza dyskusja jest bezcelowa.Faktem jest ,że wiele ludzi uważa się , dośc bezpodstawnie , za zwolnionych z wielu zasad. Nie dyskutuje się z nimi.
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Szczerze mówiąc niewiele mnie obchodzą kolejne dygresje nie na temat. Różnimy się jak widzę w kwestii zasadniczej - czy fakt porozumiewania sie za pomocą internetu zwalnia od zasad grzecznego komunikowania się oraz z zasad ortografii. Ja uważam , że nie. Uwazam , że niezależnie od tego czy środkiem komunikacji jest papier czerpany i pióro Montegrappa czy klawiatura PC-ta zasady te warto zachowywać. i.
mnie też to niewiele obchodzi ale mozna zwrócić uwagę tylko nie dywagować z jakich pobudek i zachowań to wynika jeśli nie było celowo w kogoś wymierzonym ciosem sorry
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
Proponuje.... wszelkie przypadki niestandardowej pisowni, gramatyki czy interpunkcji uznać niniejszym za zamierzone i winny być traktowane jako dowcipy.
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jona
Go
|
Jono podziwiam cie ,tyle osiagnelas ,Twoja babcia nie umiala czytac ani pisac a Ty UMIESZ i nawet umiesz sie poslugiwac klawiaturą -to dopiero osiagniecie . A to ,ze robisz " byki" nie szkodzi ,tu na forum sie poduczysz ,zawsze moze cie poprawic expert od jezyka polskiego -drugi po profesorze Janie Miodku -tomkiewicz pozdrawiam Nooo ,ja też tak myśle a co do klawiarurki to zaczęłam rok temu oj się działo ? ale sobie poradziłam mimo dokuczania tu i tam .Dziwne ale zauważyłam ,ze jak sie nie może człowieka pogrążyć w temacie to "Uderza " się włąśnie pisownia. A wiesz jak nieraz czytam to ześmiać sie mozna ze śmiechu co niektórym wychodzi z literek. Jedni sie oburzaja ,a inni nazywaja to rodzynkami No fakt ,gura hmóra warzne papierz warzne itp żucaja? sie w nórt pżepastnej otchłani >>>>>> Nie powiem czasem wołam o podpowiedź - mówcie bo się na forum śmieja -- no cóz dawno szkołe zakończyłam teraz to wspomnienia- wkuwam i wkuwam. >>>> co do wielkiej czy małej litery Imienia ,Nazwiska to... często widzę w typ , że tak właśnie leci wszystko z małej litery. No i ja ,no cóz nie wiedziałąm ,ze wzoruje się na chamach A ponoć Tora ma wszystkie litero-znaki jednakie . Cóz za nietakt a moze równość?
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
z jaką chamskoscia sie spotykamy w srod lekarzy w swiecie w rzeczywistym .Wystarczy pójść do co przejmowac ,ze ktos napisal u czy ó. z malej litery czy z duzej.Od tego jeszcze nikt nie umarł .Pozdrowienia elmo Szczerze mówiąc niewiele mnie obchodzą kolejne dygresje nie na temat. Różnimy się jak widzę w kwestii zasadniczej - czy fakt porozumiewania sie za pomocą internetu zwalnia od zasad grzecznego komunikowania się oraz z zasad ortografii. Ja uważam , że nie. Uwazam , że niezależnie od tego czy środkiem komunikacji jest papier czerpany i pióro Montegrappa czy klawiatura PC-ta zasady te warto zachowywać. Dygresje na temat przychodni lekarskich nie mają tu nic do rzeczy.Jeśli zaś ktokolwiek uważa sie za zwolnionego z wymienionych zasad to dalsza dyskusja jest bezcelowa.Faktem jest ,że wiele ludzi uważa się , dośc bezpodstawnie , za zwolnionych z wielu zasad. Nie dyskutuje się z nimi. Czy ty Bruford cierpisz na zalamanie nerwowe,jakies przedswiąteczne .Roznimy sie ,szkoda zeby nie Czy miales w swojej pracy jakiegos pacjeta ,ktoremu sie pogorszylo od malych liter i bledow ortograficznych . Nie moj drogi ,to nie jest az tak bardzo istotne dla czlowieka! Istotne jest aby lekarz zajmowal sie nalezycie pacjetami i szanowal ich i nie zwracal sie do nich przedmoitowo.Juz ci to kiedys pisalam ,ze lekarze mowili :" to mamy zlamaną noge" itp. ,a ty byles zdziwiony tym ,ze jestem na to oburzona.To gdzie to chamstwo jest ,Bruford?
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
A widzisz zbynek ,na to nie wpadłam .To jest dopiero problem.Pol biedy jak apteka odmowi pacjentowi sprzedarzy leku " nieczytelnego" ,a bieda jest jak apteka sprzeda jakis inny lek przez pomylke ,przez nieczytelne pismo lekarza.
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Ale się ubawiłam. Elmo sadzi byki (nie tylko ona), ale ma temperament i jest dowcipna. Wiele zalezy od hierachii wartosci. Jeden czuje sie lepszy, bo przebrnął przez studia, drugi, bo ma kupę forsy, inny jest sławny lub ma sławnego dziadka. Cwaniak, manipulant, pyszałek gardzi głupimi, naiwnymi, upośledzonymi, poczciwymi, brudnymi, uzależnionymi itp. Ci z kolei nienawidzą tych, co im sie dobrze wiedzie, bo się ich krępują, zazdroszczą lub czują sie gorsi. Jedni maja poczucie humoru, innym go brak lub są zwykłymi nudziarzami. Jedni są odważni lub bezczelni, drudzy tchórzą lub są nieśmiali. Jeden ma gust, drugi nie(?) Mało jest prawdziwych mędrców. Znam ich właściwie tylko z opowieści Oni są poza tymi podziałami.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Bruford ,dawniej jak chodzilam do szkoly , Pominąwszy Twoją dygresję o dawnych czasach powtórzmy to co najważniejsze w czasach dzisiejszych : pisałyście imię Tomka z małej litery w wyniku błędu ortograficznego a nie celowo.Cieszy to , wszak lepiej wiedzieć ,że nie był to brak szacunku lub prymitywny chamski "dowcip".[/ b]
[b] Pominąwszy teraz Twoją dygresję o moich i Jony błędach ortograficznych ( ktore w zasadzie nie powinny nikomu szkodzić) ,weźmy pod uwagę ,to co ważne jest dla człowieka ,a mianowicie: zdrowie.Czy siedzisz na tym forum Bruford i czerpiesz z tego korzysci dla swoich pacjętow? Wszak wiesz ,bo jestes juz tu 2 lata ,ze ZO pomaga leczyc nie objawy choroby tylko jej przyczynę .Jesli jestes tu po to ,zeby pomoc swoim pacjentom ,cieszy to niezmiernie ,wszak lepiej wiedzieć ,ze nie jest to tylko prymitywną zabawą dla ciebie i zaniedbywaniem obowiązkow lekarza względem pacjentow. elmo.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Mam nadzieje ,ze nic ci sie nie stalo ,bo napisalam w poscie "pacjętów" zamiast " pacjentow". Wiesz ,nie bylam nigdy dobra z jezyka polskiego ,mialam 5 z dyktand w pierwszej do moze czwartej klasy ,potem juz nie .Moja mocna stroną byla matematusia i fizykusia ,tam nie potrzebne bylo zaprzatanie sobie glowy bledami ortograficznymi jestes sobie to w stanie wyobrazic Bruford ? Aaaa ,wczoraj ogladalam Wiadomosci ,gdzie mowili o korupcji wsrod lekarzy,miedzy innymi u jednego lekarza terminy wykonywanych operacji ,byly uzaleznione od tego ,kto i ile zaplaci.Im wiecej pewnie i szybciej ,tym operacja zapewne byla szybciej robiona. A juz naprawde sie ubawilam tym ,jak to Z.Religa oznajmil ,ze powstala infolinia dla pacjentow ,aby informowali o tego typu przypadkach .I teraz tak na chlopski rozum " -kto idzie do szpitala? czlowiek chory. -komu zalezy na koniecznej jak najszybszej operacji? czlowiekowi choremu. I czy taki czlowiek nie zapalci takiemu zdziercy ,ktory rząda łapowki ,aby przeprowadzic operacje jak najszybciej.I czy dla takiego czlowieka nie jest najwazniejsze jego zdrowie i zaplacilby wszystko co ma aby tylko mu to pomoglo? I teraz ostateczne pytanie: kto zadzwoni na tą infolinie aby demaskowac tych zdziercow ,chyba nie ci chorzy ludzie ,bo co by im to dalo? .Lekarzem zdziercą zajął by sie sąd ,a tym chorym pacjentem ,ktory wymaga jak najszybszej operacji ,a musi czekac zwykle pól czy ponad pól roku,kto by sie nim zajął?A ,NIKT!!!!!!!!!!! I po jakiego wała zakladaja infolinie i jeszcze pan Religa bzdurzy, aby pacjenci się nie bali z niej korzystac.hehehehehe Tak Bruford ,to jest dopiero chamidło!!!!!!!!!.Panstwowe przychodnie i szpitale nie maja prawa istniec moim zdaniem ,bo to nic dobrego nie wnosi i tak jak chcemy aby cos bylo w miare szybko i sprawnie robione udajemy sie do prywatnych przychodni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|