forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-05-01, 23:35:47

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
660830 wiadomoci w 4059 wtkach; wysane przez 28 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: t0mat0
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  FILET Z DORSZA PO MAZURSKU.
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: FILET Z DORSZA PO MAZURSKU.  (Przeczytany 2773 razy)
MORGANO
Go


Email
FILET Z DORSZA PO MAZURSKU.
« : 2006-12-10, 01:20:55 »

FILET Z DORSZA PO MAZURSKU.

Składniki.
750 g filetów z dorsza
 500 g włoszczyzny krojona w paski
150 g śmietany
50 g mąki
100 g masła
100g cebuli
50 g starte go sera żółtego
sok z cytryny, sól, pieprz do smaku.

Sposób przygotowania.
Filety umyć, skropić sokiem z cytryny i posolić. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać w piastry i udusić w rondlu, dodając masło i szklankę wody. Filety obtoczyć w mące i usmażyć. Gdy warzywa będą miękkie, ale nie rozpadające się, włożyć filety łyżkę mąki rozmieszaną ze śmietana. Przyprawić do smaku, posypać startym serem i zapiekać w piekarniku przez 20 minut. Gdy na powierzchni utworzy się rumiana skórka wyjąć potrawę i posypać zieleniną

Ogółem 0000g B-T-W  158,4 – 142,6 – 88,7 /2270 kalorii /
100 gram produktu B-T-W 9,3 – 8,4 – 5,2 / 130 kalorii /
250 gram porcja 1 osobowa B-T-W  23,3 – 21,0 – 13,0 / 330 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 0,9 : 0,6
B+T/250g – 44,3g


Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.024 sekund z 17 zapytaniami.