forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-04-18, 11:13:52

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.
659710 wiadomości w 4058 wątkach; wysłane przez 27 użytkowników
Najnowszy użytkownik: startom
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  FLACZKI PO POLSKU.
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: FLACZKI PO POLSKU.  (Przeczytany 4909 razy)
MORGANO
Gość


Email
FLACZKI PO POLSKU.
« : 2006-12-13, 04:39:22 »

FLACZKI PO POLSKU.

Składniki.
1000 g flaczki wołowe krojone
1000 g wywar rosołowy
250 g włoszczyzna
100 g cebula
50 g masła
100 g ziemniaki puree
po 3-4 ziarenka angielskiego ziela, listek laurowy, sĂłl i pieprz
po łyżeczce majeranku, papryki ostrej, łyżeczka startej gałki muszkatołowej.

SposĂłb przygotowania.
Oczyszczone flaki zalać wrzątkiem, gotować 1,5 godziny /kupuję krojone czyste parzone / do miękkości. Do wywaru rosołowego wkładam pokrojoną włoszczyznę, cebulę i ugotuję około 20 minut. Po przecedzeniu oprócz cebuli mieszam jarzyny z flakami i łączę z rosołem. Do zagęszczania używam ziemniaki w proszku puree. Dodaję do smaku masło. Najsmaczniejsze są flaki z poprzedniego dnia. Nazajutrz należy je tylko zagotować i przyprawić papryką gałką i majerankiem.

Ogółem 2500g B-T-W 142,9 – 127,8 – 105,0  /2140 kalorii /
100 gram produktu B-T-W 5,7 – 5,1 – 4,2  /90 kalorii /
450 gram porcja 1 osobowa B-T-W  25,7 – 23,0 – 18,9 /380 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 09 : 0,7
B+T/450g -48,7g




Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.025 sekund z 17 zapytaniami.