Autor
|
Wtek: Psyche(emocje) a ciało. (Przeczytany 235079 razy)
|
kodar
Go
|
Hana,o co tu chodzi z tymi kamieniami????? Rudka no pewnie
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Pytam czy wierzysz w energie szlachetnych kamieni?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Hana,ja sie nigdy nad tym nie zastanawialam,oczywiscie slyszalam ale nie nosze i nie nosilam przy sobie ani nie ukladam w poblizu.Jednoczesnie lubie odwiedzac,rozne Muzea,lub Groty , np.piekna grota z przeroznymi kamieniami szlachetnymi znajduje sie w Szwajcarii nad tunelem Gothard,warta odwiedzenia. Natomiast w Polsce warto odwiedzic zbior kamieni w Muzeum na wyspie Wolin.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
kodar to ci zazdroszcze Rudka, mowie ci nie ma czego,bo ja przez te moje czarowanie nie mam przyjaciol.Mnie ciagle cos "odpycha" do innych ludzi.Ale gdy juz wyczuje ,ze cos " przyciaga"to znajomosc pozostaje na wieki.Mam takie kolezanki ale moze tylko dwie.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Na wyspie Wolin-bylam widzialam, w Szklarskiej Porebie tez ,do Szwajcarii --moze kiedys ,a temat krysztalow i kamieni jest ciekawy,juz cywilizacja sumeryjska doceniala ich ukryta moc i jak na owczesne czasy posiadano o nich bardzo wysoka wiedze --Babilonia, Egipt slynely z przepieknych klejnotow.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
przez te moje czarowanie nie mam przyjaciol.
Uwielbiam czarownice . Mam takie kolezanki ale moze tylko dwie. To tak jak ja. Z nimi dwoma mogę o wszystkim porozmawiać.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Kodar, jesteś Koziorożcem!
M
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
M.B ingo.
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Kodar ja tez mam własciwie tylko dwie -cała reszta to takie luzne znajomości bo właśnie przez moją zwyczajną ufnośc -czesto rozczarowania .ufff
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
a temat krysztalow i kamieni jest ciekawy,juz cywilizacja sumeryjska doceniala ich ukryta moc i jak na owczesne czasy posiadano o nich bardzo wysoka wiedze --Babilonia, Egipt slynely z przepieknych klejnotow . Mnie przyciagaja od kamieni bardziej stare meble,obrazy,budynki i wnetrza.Tam czuje energie i dusze innego czlowieka.Zyje pomiedzy starymi rupieciami,uwielbiam je zbierac,ogladac.Gdyby ode mnie zalezalo nigdy nie pozwolilabym rozbierac starych domow lub je przebudowywac.Jako dziecko uwielbialam odwiedzac sasiadow,ktorzy mieszkali w starch, drewnianych domach.Do dzisiaj pamietam rozklad ich pomieszczen ich czar i urok .
|
|
|
|
|
|
|
tetryk
Go
|
a temat krysztalow i kamieni jest ciekawy,juz cywilizacja sumeryjska doceniala ich ukryta moc i jak na owczesne czasy posiadano o nich bardzo wysoka wiedze --Babilonia, Egipt slynely z przepieknych klejnotow
Skoro ta moc byla ukryta, to jak mogli ja doceniac? Co to znaczy "jak na owe czasy" w odniesieniu do wiedzy? Mnie przyciagaja od kamieni bardziej stare meble,obrazy,budynki i wnetrza.Tam czuje energie i dusze innego czlowieka.
Skad kobiety maja umiejetnosc czucia energii i duszy innych ludzi w meblach, obrazach czy budynkach? Dla kobiet kwiaty maja moc, ciuchy maja urok, obrazy maja czar... Wiem, ze swiecidelka sa najlepszym przyjacielem kobiety (co nie swiadczy o niej dobrze), pewnie z racji "posiadanej mocy", ale umiejetnosc widzenia w przedmiotach takich spraw to umiejetnosc wyuczona czy cos w rodzaju "daru z nieba"?
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Tetryk--ale wykombinowales--jak kon pod gore!
|
|
|
|
|
|
|
tetryk
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
przez te moje czarowanie nie mam przyjaciol.
Uwielbiam czarownice .Mam takie kolezanki ale moze tylko dwie. To tak jak ja. Z nimi dwoma mogę o wszystkim porozmawiać. Gdzie mozna dzis spotkac czarownice, takie z czarnym kotem i krysztalowa kula z krystatlu gorskiego, ktore wieszcza przyszlosc?
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Tetryk -dlaczego sie dziwisz? -ale dobrze sie czujesz przy kobiecie , która tak magicznie urzadziła ci świat. Nawet z kasy z radości dla tych czarownych przdmiotów wyskakujecie
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Hana,masz jedna z nich przed soba,poczekaj pozycze tylko kota od corki,no tylko przefarbowac go musze, a kule to ty przynies.Zapraszam na seansik......
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Z kulami bedzie problem, mam piramidy z krysztalu kwarcu, pobieraja i emanuja energie automatycznie i zwielokrotniaja jej moc, wytwarzajac mila i harmonijna atmosfere w swoim otoczeniu.--teraz wlasnie laduje nimi moje CZAKRY. Seansik moze byc w nastepna PELNIE.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Ja mam "kule", nawet dwie. Jedna malutka, "zabytkowa" ponoć, bo po prababce Tomka. Drugą kupiliśmy razem bo urzekły nas wzorki w kamieniu i kolory. Wyleciała mi nazwa kamienia z głowy...
Najbliższa Pełnia już 4 marca...
M
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
U mnie pisze, ze 3, ale moze z 3 na 4 . Ten kamien to moze byc krysztal gorski -jak przezroczysty, albo inna odmiana kwarcu--a moze diament?
Co do seansu jestesmy umowione na Pelnie.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Przypomniałam sobie! Jest z zielono-kremowo-rudego ONYKSU i jest duża i piękna! Nie żałuję, że nie jest czarna, bo te kolory są pełne ciepła, spokoju i optymizmu.
Swoją drogą to o tym kamieniu podają w sieci m.in. następujące informacje:
Onyks Kamień równowagi psychicznej , chroni przed negatywnym wpływem i złą wolą. W naturze spotykamy onyks czarny, zielony i złoty. Największa moc ujawnia onyks czarny. Niesie wibracje wiedzy i intelektu. Kamień ten zawiera spokój i harmonię. Zapewnia właścicielowi bezpieczeństwo. Pomaga odnaleźć się w nowym otoczeniu. Łagodzi zaburzenia neurologiczne, regeneruje serce, nerki i tkankę skórną.
M
|
|
|
|
|
|
|
|
|