Strony: [1] 2 3 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: MITY CHOLESTEROLU (Przeczytany 105261 razy)
|
zbynek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Z dzisiejszej poczty: Treść wiadomości Witam, Proszę o pomoc, mam 33 lata, od roku walczę o zdrowie, zawiodłem się na tradycyjnej medycynie, zacząłem 3 miesiące temu żywienie optymalne, każdy posiłek przeliczam w excelu i ważę (w załączeniu tabelka którą stosuje), zrobiłem badania cholesterolu i wyszedł mi bardzo wysoki i nie wiem co mam zrobić, boję się, że zrobię sobie krzywdę, błagam o pomoc, bo nie wiem co robić: Cholesterol całkowity: 365 LDL: 269 HDL: 78 Triglicerydy: 90 Pozdrawiam, I co takiemu "choremu na normy" odpisać? Bo jak się napisze, że wszystko jest dobrze, to i tak nie uwierzy! No nie wiem sam, ale wiele nie mogę pomóc.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak ktoś je z excela... Trudno wytłumaczyć, że "formuła30g" jest prawidłowa, ale nie dla wszystkich niestety...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Z dzisiejszej poczty: Treść wiadomości Witam, Proszę o pomoc, mam 33 lata, od roku walczę o zdrowie, zawiodłem się na tradycyjnej medycynie, zacząłem 3 miesiące temu żywienie optymalne, każdy posiłek przeliczam w excelu i ważę (w załączeniu tabelka którą stosuje), zrobiłem badania cholesterolu i wyszedł mi bardzo wysoki i nie wiem co mam zrobić, boję się, że zrobię sobie krzywdę, błagam o pomoc, bo nie wiem co robić: Cholesterol całkowity: 365 LDL: 269 HDL: 78 Triglicerydy: 90 Pozdrawiam, I co takiemu "choremu na normy" odpisać? Bo jak się napisze, że wszystko jest dobrze, to i tak nie uwierzy! No nie wiem sam, ale wiele nie mogę pomóc. Za takie wyniki wypadałoby flaszkę postawić, ale niech sam do tego dojdzie.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
HDL wysoki, trójglicerydy w normie- jeśli czujesz się dobrze to nic, tylko pogratulować Dla uspokojenia nerwów polecam melisę i książkę "Cholesterol- naukowe kłamstwo" Ranskova
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
2,5 roku po opuszczeniu udarówki "bomba zegarowa"nawet żadnych badań krwi nie zrobiła. Ot brak odpowiedzialności za własne zdrowie, a stenty dla mnie, to już im pewnie dawno pordzewiały ( ) Ale to może inne podejście.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Moja mama na Ww miała 350 chyba, nic z tym nie robiła, pół roku później było 250. Olać temat.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Też tak myślę. Ale to się wierzyć nie chce, że paru cwaniaków z Kongresu potrafi tak namieszać, na tyle lat, i końca nie widać.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bro-science trzyma się najmocniej. Nadal mówi się "zakwasy" na obolałość mięśniową, a jak pies ma czarne podniebienie, to na bank zły będzie.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
A po zjedzeniu surowego mięsa zacznie zjadać ludzi
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
I z pyska mu capi.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I zauważcie, że ani słowa o obecnym samopoczuciu! Czyli najprawdopodobniej poczuł się dobrze, ale po badaniu cholesterolu - pełna rozpacz, bo "norm" nie trzyma.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
I z pyska mu capi. Ząbków właściciel nie umył.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
I z pyska mu capi. Ząbków właściciel nie umył. A ja ten zapach znam, i uważam, że to nie jest SMRÓD. Taki specyficzny, a smród, to jak się opas pod pachami zapoci, i.t.p.
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Skoro człowiek "...błaga o pomoc...." to nie można go pozostawić samotnego w przerażeniu. Cyt: ".... zawiodłem się na tradycyjnej medycynie....". Może jednak nie zawiodłeś się przerażony człowieku, skoro "....zrobiłem badania cholesterolu i wyszedł mi bardzo wysoki..." Badania są po to robione abyś się leczył. Tu są ludzie którzy są zdrowi (zdrowiejący), a nie ci co lubią się nieustannie leczyć. Jeśli lubisz/chcesz się leczyć to wróć do tych na których się rzekomo zawiodłeś. Jeśli jednak chciałbyś odzyskać zdrowie to olej te normy i czytaj książki Doktora Kwaśniewskiego i nie słuchaj "poprawiaczy" zasad Żywienia Optymalnego.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
I z pyska mu capi. Ząbków właściciel nie umył. A ja ten zapach znam, i uważam, że to nie jest SMRÓD. Taki specyficzny, a smród, to jak się opas pod pachami zapoci, i.t.p. Na surowiźnie u psa nie ma żadnego zapachu z pyska, pies ładnie pachnie i o żadnym odorze nie ma mowy. Zęby czyste, bez osadu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1] 2 3 4
|
|
|