forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-23, 00:05:19

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.
669713 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  ZUPA JARZYNOWA Z MIELONYM MIĘSEM.
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: ZUPA JARZYNOWA Z MIELONYM MIĘSEM.  (Przeczytany 3300 razy)
MORGANO
Go


Email
ZUPA JARZYNOWA Z MIELONYM MIĘSEM.
« : 2006-12-17, 00:09:53 »

ZUPA JARZYNOWA Z MIELONYM MIĘSEM.

Składniki.
1000 g wywar rosołowy
250 g mielonego mięsa wieprzowe
50 g startej cebuli
200 g chińskiej kapusty
150 g mrożonego groszku
150 g pora
50 g siekanej pietruszki
50 g  oleju
1 łyżeczka bulionu w proszku, sól, pieprz

Sposób przygotowania.
Mielone mięso, cebulę i pietruszkę dokładnie wymieszać. Podsmażyć na oleju często mieszając i rozdrabniając widelcem tak, aby nie powstały grudki. Dodać 1wywaru rosołowego i zagotować. Dodać bulion mięsny w proszku. Przyprawić solą i pieprzem, po czym gotować pod przykryciem. Obrany seler pokroić w cienkie paski i po 5 minutach dodać do gotującego się mięsa. Por oczyścić, przekroić wzdłuż na połowę, umyć i pokroić w plasterki. Chińską kapustę pokroić w paski. Groszek gotować w zupie 8 minut, a por i chińską kapustę około 5 minut. Zupę doprawić do smaku i podawać.

Ogółem 1900 g B-T-W 67,4 – 124,8 – 50,9    /1600 kalorii /
100 gram produktu B-T-W  3,5 – 6,6 – 2,7 / 80 kalorii /
450 gram porcja 1 osobowa B-T-W 16,0 – 29,5 – 12,0  /380 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 1,9 : 0,8
B+T/450g – 45,5g


Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.025 sekund z 18 zapytaniami.