forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-04-19, 18:24:10

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
659850 wiadomoci w 4058 wtkach; wysane przez 27 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: startom
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  FASZEROWANA GOLONKA WIEPRZOWA.
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: FASZEROWANA GOLONKA WIEPRZOWA.  (Przeczytany 4526 razy)
MORGANO
Go


Email
FASZEROWANA GOLONKA WIEPRZOWA.
« : 2006-12-20, 04:44:54 »

FASZEROWANA GOLONKA WIEPRZOWA.

Składniki.
1000 g golonki wieprzowej
100 g pietruszki /2 pęczki/
200 g piwa
  50 g orzechów włoskich
  50 g masła
  30g mąki
1 pęczek naci selera i por
pieprz, tymianek, liść laurowy
1 łyżeczka bulionu mięsnego w proszku

Sposób przygotowania.
Mięso wyjąć ze skóry, nie przecinając jej, pokroić w kostkę i wymieszać z posiekanymi włoskimi orzechami, pietruszką i pieprzem. Skórę napełnić farszem i zaszyć. Na dno garnka wrzucić warzywa, ułożyć na nich mięso, całość zalać wodą w taki sposób, by mięso było lekko zanurzone. Dodać kości, gotować aż golonka będzie miękka (ok. 2 godz.). Golonkę grillować 15 minut, polewając piwem. Masło roztopić, dodać mąkę, na chwilę zwiększyć ogień, by utworzyła się piana. Dodać połowę wywaru z golonki, zagotować. Dodać bulion mięsny w proszku, doprawić do smaku. Sos gotować 10 minut na małym ogniu.

Ogółem 0000g B-T-W 271,5 – 590,9 – 146,3   / 6990 kalorii /
100 gram produktu B-T-W 14,3 – 31,1 7,7  /370 kalorii /
350 gram porcja 1 osobowa B-T-W 50,0 – 108,8 – 27,0 / 1290 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 2,2 : 0,5
B+T/350g – 158,8g


Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.024 sekund z 17 zapytaniami.