forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-04-19, 19:10:08

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.
659868 wiadomości w 4058 wątkach; wysłane przez 27 użytkowników
Najnowszy użytkownik: startom
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  PARYSKA ZUPA CEBULOWA.
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: PARYSKA ZUPA CEBULOWA.  (Przeczytany 2854 razy)
MORGANO
Gość


Email
PARYSKA ZUPA CEBULOWA.
« : 2006-12-24, 00:57:15 »

PARYSKA ZUPA CEBULOWA.

Składniki.
1000 g wywar bulionowy mięsny
1000 g cebuli
100 g masła
100 g tarty ser ementaler
100 g pieczywa białego
2 łyżki oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki soli, 1 ząbek czosnku

SposĂłb przygotowania.
Obraną cebulę pokroić w cienkie plasterki. Na małym ogniu rozgrzać masło i łyĹźkę oliwy Lekko posoloną cebulę podsmaĹźyć na złoty kolor. Dodać bulion i gotować na małym ogniu. Kromki chleba podpiec w piekarniku, aby były chrupiące, po czym posmarować je oliwą i rozgniecionym czosnkiem. Zupę doprawić do smaku i przelać do” Ĺźaroodpornych miseczek. Do kaĹźdej miski włoĹźyć kromkę chleba i posypać ją startym serem. Naczynia włoĹźyć do nagrzanego piekarnika, wyjąć, gdy ser się roztopi. /Czasami podaję inaczej wywar cebulowy wlewam do kokilek na wierzch wsypuję tarty żółty ser i dodaję groszek ptysiowy/.

Ogółem 2300g B-T-W  57,1 – 132,3 – 126,3  / 1930 kalorii /
100 gram produktu B-T-W  2,5 – 5,8 – 5,5  / 80 kalorii /
300 gram porcja 1 osobowa B-T-W  7,4 – 17,3 – 16,5  / 250 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 2,3 : 2,2
B+T/300g – 24,7g



Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.027 sekund z 17 zapytaniami.