Autor
|
Wtek: WITAMINA C. (Przeczytany 250888 razy)
|
toan
Go
|
Zbynku ratuj! Wysyłać "Jak nie chorować?"
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
No gadajom, co "jak sie kobity nie bije, to jej wątroba gnije", ale kto to wi?. Ni mom sumienia walnąć...
Toanecku ,tu nie chodzi o suminie ,jeno ło tradycje łagodno cy nie,prasnąć trza . łoj ale się uśmiałam
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
No dobra, ale ja już zaadresowałem kopertę. Co wysłać?!!!!
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Zbynku ratuj! Wysyłać "Jak nie chorować?" No....przeciez chyba może być ta ksiązka ,sam pisałeś ,ze dobra lektura ,to wyślij tą ,będę szcześliwa
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Mówisz i masz!. Idę natychmiast na pocztę, to priorytetem dojdzie Ci na łikenda .
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
Przyca tyn nabytek w nozwie jak nie chorować toć najważniyjsze… toście dobże wstympnie zaczynili.
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
czy goralszczyzna godata,bo was idzie richtig rozumic.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Oj Zbynek,kaj tam 2000 ,toć to jo musialabym przesiedzić przy kompie cały bozy dzionek ,a zaś robota w chałupie i oborze.Tu wiesna idzie i trza co sasioć w polu,a i som kunie ,krowy,świnie ,a i dzieci przeca chodzo do szkoły.Robota na okrogło.Zaś tero trza iść do kuchni,bo chopu trza jeść dać na czas,co by mnie na powrót nie prasnoł. I taki to żywot prostego cłowieka Zbyśku.Sam dobrze zreśtą wis jak to jest ,bo i u ciebie gospodarka nie mało.Porenaście hektarów ponoć mocie,ale tyś bogaty ,bo mosz traktór ,a jo kunie jeno.No cós wy mota wuja za oceanem ,to troche wom przyśle tych dularów,a my musim sami harówać na pojdke chleba.ehh.... I ten nabytek "Jak nie chorować" toć najważnijsze jak to mówis. Czeska
|
|
|
|
|
|
|
baska
Go
|
Dla osób które przekroczyły 1tys. postów na tym Forum - Czy wybraliście już coś z oferty nieczynnego chwilowo "hipermarkeru" "Żywienie Optymalne"? Z moim tempem bede zmuszona poczekac jakies 10 lat Za to bede miala wiekszy wybor
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Z moim tempem bede zmuszona poczekac jakies 10 lat Za to bede miala wiekszy wybor Prowda hey! Ni ma się co spieszyć, bo mamy cas! Ale pocztowa mi powiedziała, że prioryteta, to nawet na wiś dostarczą rychtyg na jutro w pół dnia! Pocztowej trza wierzyć!
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Ale pocztowa mi powiedziała, że prioryteta, to nawet na wiś dostarczą rychtyg na jutro w pół dnia! Pocztowej trza wierzyć!
eee Toan ,może trza bedzie kuniem pojechać do miastecka po ta przesyłka,i zaś robota.Nie wiadomo cy ci dojdzie tu do nos na wioske ,bo straśne błocisko ,po roztopach a i woda wysła z koryta i zaloła ci u nos drogi.olaboga...Chyba ,że Zbynek traktórem podjedzie,jak bedzie taki uczynny.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Przeca psesyłki nie polecołem ze skompstwa i co by Ci poctowy frygnoł pod gumno, bez tych krucyfiksów, co za podpisa robiom, ino aby sucho psy gumnie było, bo sie ubłoci, a cytoć sie ni jok ni do
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Toan zmanipulowałeś mój post myślałeś ,że się nie kapnę? aż tako durno ,to jo żech nie jest
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Przeca psesyłki nie polecołem ze skompstwa i co by Ci poctowy frygnoł pod gumno, bez tych krucyfiksów, co za podpisa robiom, ino aby sucho psy gumnie było, bo sie ubłoci, a cytoć sie ni jok ni do to jest dobry post przypomniały mi się stare dobre czasy,zwłaszcza to słowo "frygnoł".Dziadek mój używał tego słowa:"frygnij no ,to tam" czy coś w tym rodzaju... Czemu ja się nie urodziłam w tamtych czasach Uwielbiam książki Marii Rodziewiczówny,która opisuje życie na wsi. cześka
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
zmanipulowałeś mój post myślałeś ,że się nie kapnę? Tego, że się kapniesz byłem pewien, ale pomyliły mi się guziczki - zamiast "cytuj" wcisnąłem "popraw" i poszło to co napisałem - jako Twoje -przepraszam Jako admin mam tyle tych guziczków, że strach coś klikać, a jak się już pomyli - to ...uffff Sama widzisz
|
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
A ja nic nie poprawiałem, bo jeszcze bardziej bym mógł skopać i dopiero byś mnie prześwięciła
|
|
|
|
|
|
|
|
|