Autor
|
Wtek: WITAMINA C. (Przeczytany 251690 razy)
|
elmo
Go
|
:DElmo -to mój syn ma tyle lat co Ty A chyba jeszcze ,coś kiedyś pisałaś ,że masz syna ,który jest ze stycznia ? Czy się mylę? No faktycznie ,ze z tyciem ,to ja problemów nie mam ,nadomiast jak jedni szybko przybiorą kilogram z "powietrza"-to u mnie jest na odwrót.
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
:DTak Elmo -mój syn jest z 15 stycznia 1975
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
:DTak Elmo -mój syn jest z 15 stycznia 1975
A ja jestem z 5 ,ale kilkaset dni młodsza
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
To Ty Elmo juz masz takie duże dzieci a mój jeszcze nie a dziesięć lat po slubie są . Jutro wyjeżdżam na dwa tygodnie -wiec póki co wesołych świat i tradycyjnego smacznego jaja,zycze Tobie i wszystkim forumowiczom
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Rudka,chodź już wyjechałaś ,to wzajemnie życzę wesołych Swiąt
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mogłem pomnąć jabłka i nie mogłem. Skoro w jabłkach również znajduje się Wit C. Osobiście wolę 1 łyżkę kapusty z majonezem. Nasz organizm nie magazynuje witaminy C, dlatego musimy ją dosytarczać na bieżąco codziennie. Jeżeli ktoś nie ma żadnych produktów z witaminą C oprócz jabłka nic się nie stanie jaksporadycznie je spożyje.
To nie jest prawda. Mamy zapasy na kilka tygodni-miesięcy, przy napełnionej uprzednio ładowni, oczywiście
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
To skad te szkorbuty sie braly jak takie zapasy?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
To skad te szkorbuty sie braly jak takie zapasy?
Z braku ich uzupełniania przez parę miesięcy. Marynarze jedli solone mięso i suchary, to i chorowali po pewnym czasie. Jak wprowadzono im do diety cydr, cytryny, kapustę kwaszoną i wawrzuchę, to przeszło Zabawne, że teraz narażeni są na szkorbut samotni mężczyźni Eksperymentalne uzyskiwano pierwsze objawy szkorbutu (krwawienie i przerost dziąseł) po 70 dniach diety bez kwasu askorbinowego. Witamina jak każda, nie ma co się podniecać, jak uważamy, że mamy niedobora, zasunąć dawki uderzeniowe ze dwa tygodnie z dobrego syntetyku (żeby zawierał formę L), potem ze źródeł naturalnych, o których nawet dzieci wiedzą http://leczenie-objawy.pl/szkorbut-choroba-zeglarzy.htm
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Mogłem pomnąć jabłka i nie mogłem. Skoro w jabłkach również znajduje się Wit C. Osobiście wolę 1 łyżkę kapusty z majonezem. Nasz organizm nie magazynuje witaminy C, dlatego musimy ją dosytarczać na bieżąco codziennie. Jeżeli ktoś nie ma żadnych produktów z witaminą C oprócz jabłka nic się nie stanie jaksporadycznie je spożyje.
To nie jest prawda. Mamy zapasy na kilka tygodni-miesięcy, przy napełnionej uprzednio ładowni, oczywiście O toto. A chęć na "kwacha" nie bierze się z tego, że ktoś jest w ciąży... .
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To nie jest prawda. Mamy zapasy na kilka tygodni-miesięcy, przy napełnionej uprzednio ładowni, oczywiście O toto. A chęć na "kwacha" nie bierze się z tego, że ktoś jest w ciąży... . U mnie na pewno. U Morgano nie wiem...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Stało się.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A skąd wziąłeś, że nasz organizm przechowuje zapasy witaminy C?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A skąd wziąłeś, że nasz organizm przechowuje zapasy witaminy C? A skąd wzięłaś, że nie? Nie jadłem 49 dni i nie miałem objawów szkorbutu
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A skąd wziąłeś, że nasz organizm przechowuje zapasy witaminy C? A skąd wzięłaś, że nie? Nie jadłem 49 dni i nie miałem objawów szkorbutu Nie odpowiadaj pytaniem na pytanie. To, że Ty nie miałeś o niczym nie świadczy. Natomiast pierwszy raz słyszę, że witamina C jest magazynowana. Jest b.nietrwała, szybko się wydala,utlenia do koloru brązowego, "porywana" jest z krwiobiegiem. Owszem, np. gruczoły nadnercza są bogate w wit.C , ale nie słyszałam , żeby tam ja magazynowały. Magazynowanie oznacza dla mnie , przechowywanie na zaś.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
(Ad acta)
|