Autor
|
Wtek: WITAMINA C. (Przeczytany 251677 razy)
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A skąd wziąłeś, że nasz organizm przechowuje zapasy witaminy C? A skąd wzięłaś, że nie? Nie jadłem 49 dni i nie miałem objawów szkorbutu Nie odpowiadaj pytaniem na pytanie. To, że Ty nie miałeś o niczym nie świadczy. Natomiast pierwszy raz słyszę, że witamina C jest magazynowana. Jest b.nietrwała, szybko się wydala,utlenia do koloru brązowego, "porywana" jest z krwiobiegiem. Owszem, np. gruczoły nadnercza są bogate w wit.C , ale nie słyszałam , żeby tam ja magazynowały. Magazynowanie oznacza dla mnie , przechowywanie na zaś. Oczywiście, że jest przechowywana na zaś. Masz to w linkach, wyżej. Skoro dieta pozbawiona wit C wywołuje pierwsze (!) objawy po 70 dniach, to jak inaczej? Chyba, że to o niczym nie świadczy To, że o czymś słyszysz pierwszy raz, to właśnie tak naprawdę o niczym nie świadczy... Skoro nadnercza, wątroba, płuca są bogate w wit C to nie świadczy o ich magazynowaniu tamże? A o czym? A skoro owoce róży są bogate w wit C, to róża ją tam magazynuje, czy nie? A nadnercza renów są dla Czukczów, Gilaków i Inuitów takim samym źródłem wit C, jak dla nas owoce róży Ale czy my i oni musimy jeść ją codziennie? A nie wystarczy raz na tydzień? I co wtedy przez te 6 dni? Pewno szkorbut?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A Toan to świńskie cynaderki je. Magazyn wit. C pójdzie w piiiiiiii.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Stefansson z Andersonem rok w szpitalu w Bostonie przesiedzieli o samym miesie i wyszli zdrowsi.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
A skąd wziąłeś, że nasz organizm przechowuje zapasy witaminy C? A skąd wzięłaś, że nie? Nie jadłem 49 dni i nie miałem objawów szkorbutu Nie odpowiadaj pytaniem na pytanie. To, że Ty nie miałeś o niczym nie świadczy. Natomiast pierwszy raz słyszę, że witamina C jest magazynowana. Jest b.nietrwała, szybko się wydala,utlenia do koloru brązowego, "porywana" jest z krwiobiegiem. Owszem, np. gruczoły nadnercza są bogate w wit.C , ale nie słyszałam , żeby tam ja magazynowały. Magazynowanie oznacza dla mnie , przechowywanie na zaś. Oczywiście, że jest przechowywana na zaś. Masz to w linkach, wyżej. Skoro dieta pozbawiona wit C wywołuje pierwsze (!) objawy po 70 dniach, to jak inaczej? Chyba, że to o niczym nie świadczy To, że o czymś słyszysz pierwszy raz, to właśnie tak naprawdę o niczym nie świadczy... Skoro nadnercza, wątroba, płuca są bogate w wit C to nie świadczy o ich magazynowaniu tamże? A o czym? A skoro owoce róży są bogate w wit C, to róża ją tam magazynuje, czy nie? A nadnercza renów są dla Czukczów, Gilaków i Inuitów takim samym źródłem wit C, jak dla nas owoce róży Ale czy my i oni musimy jeść ją codziennie? A nie wystarczy raz na tydzień? I co wtedy przez te 6 dni? Pewno szkorbut? No, tak.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Stefansson z Andersonem rok w szpitalu w Bostonie przesiedzieli o samym miesie i wyszli zdrowsi.
Zgadza się. Nie kojarzyłam tego z wit.C.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Uff. (Ad acta)
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A Toan to świńskie cynaderki je. Magazyn wit. C pójdzie w piiiiiiii. Też mają! Tyle, że niewiele Z tego co znalazłem to najmniej ktoś rekomendował 4 mg dziennie. Może mało, ale do 10 mg już więcej chętnych. Pamiętam, jak w którymś zoo rozwalili wszystkim szympansom i orangutanom nerki, bo ładowali w nie chyba 500 mg na kilo! Ktoś się walnął, jakiś zootechniczyna marny, z przecinkiem, ale przecież w naturze szympansy cytrusy jedzo, to mogo
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
W naturze same się walną, choćby przecinkiem.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zgadza się. Nie kojarzyłam tego z wit.C. My naprawdę jesteśmy pięknie zabezpieczeni przez naturę naszą dzielną Mimo to potrafimy się załatwić na cacy... I dopiero do pokuty, jak śmierć u d...
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
A skąd wziąłeś, że nasz organizm przechowuje zapasy witaminy C? A skąd wzięłaś, że nie? Nie jadłem 49 dni i nie miałem objawów szkorbutu nie jadłeś w niczym jejnie było [ziemniaki , wątróbka] jak ty tak przeżyłeś
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie jadłem w ogóle Post.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Głodowy.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Strajkowy.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Mega dużo zapasów do redukcji.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Choroba trawiła organizm.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Czynność umysłu.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Post. Teraz wiem jak to jest.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Za przykładem. Cecha naśladowcza.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
JA do postu się nie nadaję... nie przeżyłabym pewnikiem. bym poległa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|