Autor
|
Wtek: WITAMINA D. (Przeczytany 340661 razy)
|
administ
Go
|
No, no, ale koślawi umysłowo twierdzą, że na Diecie Optymalnej można przedawkować i witaminę A też...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Też gdzieś czytałem, że 4-5 tysięcy jednostek na dobę... A z diety dostarczam może z pincet Tak naprawdę nie szkodzi nam 40 tys.m.j na dobę. Dawka toksyczna powyżej 300 000 m.j na dobę. To chyba wit. A. I to przez dłuższy czas. Chyba se kupię D, bo podobno anabolicznie działa
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
No, no, ale koślawi umysłowo twierdzą, że na Diecie Optymalnej można przedawkować i witaminę A też... Są bardzo, ale to bardzo koślawi z braku wit.A i D czyli rozpuszczalnych w tłuszczach.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Też gdzieś czytałem, że 4-5 tysięcy jednostek na dobę... A z diety dostarczam może z pincet Tak naprawdę nie szkodzi nam 40 tys.m.j na dobę. Dawka toksyczna powyżej 300 000 m.j na dobę. To chyba wit. A. I to przez dłuższy czas. Chyba se kupię D, bo podobno anabolicznie działa Tak, pomyliłam się. 9000000 j.m wit.A ma wątroba niedźwiedzia polarnego, o ile dobrze pamiętam.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Też gdzieś czytałem, że 4-5 tysięcy jednostek na dobę... A z diety dostarczam może z pincet Tak naprawdę nie szkodzi nam 40 tys.m.j na dobę. Dawka toksyczna powyżej 300 000 m.j na dobę. To chyba wit. A. I to przez dłuższy czas. Chyba se kupię D, bo podobno anabolicznie działa Tak, pomyliłam się. 9000000 j.m wit.A ma wątroba niedźwiedzia polarnego, o ile dobrze pamiętam. Nieźle. W sumie nic dziwnego, skubaniec je focze koncentraty
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A taki milutki, bialutki- aniołek.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A taki milutki, bialutki- aniołek. Do rany przyłóż
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Też gdzieś czytałem, że 4-5 tysięcy jednostek na dobę... A z diety dostarczam może z pincet Tak naprawdę nie szkodzi nam 40 tys.m.j na dobę. Dawka toksyczna powyżej 300 000 m.j na dobę. To chyba wit. A. I to przez dłuższy czas. Chyba se kupię D, bo podobno anabolicznie działa No i nie kupiłem A teraz bez sensu, bo lato w pełni. Nie ma, normalnie, kiedy tych supli żreć
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Też gdzieś czytałem, że 4-5 tysięcy jednostek na dobę... A z diety dostarczam może z pincet Tak naprawdę nie szkodzi nam 40 tys.m.j na dobę. Dawka toksyczna powyżej 300 000 m.j na dobę. To chyba wit. A. I to przez dłuższy czas. Chyba se kupię D, bo podobno anabolicznie działa No i nie kupiłem A teraz bez sensu, bo lato w pełni. Nie ma, normalnie, kiedy tych supli żreć Jak postoisz goły 10-15 min. na słońcu to organizm wyprodukuje ok. 10000 IU wit.D.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Też gdzieś czytałem, że 4-5 tysięcy jednostek na dobę... A z diety dostarczam może z pincet Tak naprawdę nie szkodzi nam 40 tys.m.j na dobę. Dawka toksyczna powyżej 300 000 m.j na dobę. To chyba wit. A. I to przez dłuższy czas. Chyba se kupię D, bo podobno anabolicznie działa No i nie kupiłem A teraz bez sensu, bo lato w pełni. Nie ma, normalnie, kiedy tych supli żreć Jak postoisz goły 10-15 min. na słońcu to organizm wyprodukuje ok. 10000 IU wit.D. A o której i pod jakim kątem się schylić?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Też gdzieś czytałem, że 4-5 tysięcy jednostek na dobę... A z diety dostarczam może z pincet Tak naprawdę nie szkodzi nam 40 tys.m.j na dobę. Dawka toksyczna powyżej 300 000 m.j na dobę. To chyba wit. A. I to przez dłuższy czas. Chyba se kupię D, bo podobno anabolicznie działa No i nie kupiłem A teraz bez sensu, bo lato w pełni. Nie ma, normalnie, kiedy tych supli żreć Jak postoisz goły 10-15 min. na słońcu to organizm wyprodukuje ok. 10000 IU wit.D. A o której i pod jakim kątem się schylić? Wiesz, to tak przez drut się nie da. Musiałabym Cee osobiście ustawić, żebyś przyjął i wyprodukował odpowiednia dawkę.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie ma filmiku instruktażowego na YT?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Nieeeee. Co po filmiku. Tam są różne niuanse, sam wiesz , jak to przy PC. To trzeba włączyć "manual", nakierować, ustawić.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nieeeee. Co po filmiku. Tam są różne niuanse, sam wiesz , jak to przy PC. To trzeba włączyć "manual", nakierować, ustawić. Trudno, co zrobić? Jesienią kupię Vigantol
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No, no, ale koślawi umysłowo twierdzą, że na Diecie Optymalnej można przedawkować i witaminę A też... No a jak? Watrobke, raz na 2 tygodnie, 100 gram. Bo inaczej hiperwitaminoza grozi. Tak pisal wielebny administrator dobrychdzieci
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
Nieeeee. Co po filmiku. Tam są różne niuanse, sam wiesz , jak to przy PC. To trzeba włączyć "manual", nakierować, ustawić. Trudno, co zrobić? Jesienią kupię Vigantol Jasne, jest to jakieś wyjście.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Oczywiscie! Tak zwanego "watrobowego niedobora"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
A nie jest tak, że organizm sam wie jaką ilość witamin potrzebuje i tyle ich pobiera z pożywienia, a nadmiar usuwa (wydala)? Przedawkować można tylko sztuczne witaminy...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Oczywiscie! Tak zwanego "watrobowego niedobora" Może wątroba zanika...
|
|
|
|
|
|
|
|
|